Az akác legyen hungarikum!

Quoted post

ifjpalyizoltan

#4521 Biztos ami biztos (Re: Biztos?)

2014-03-18 13:54

#2281: - Biztos? 

Kedves Vendég! 

 

Úgy gondolom, a tisztesség azt kívánja, hogy az Ön által már többször hivatkozott honlapon én is megtegyem véleményem. Az ott megjelent írás nagy részben nem Molnár V. Attila sajátja, hanem hosszú idézet Sipos Ferenctől, akinek pedig már egyszer válaszoltam. A hozzászólás sorszáma 651. Ebben méltattam Sipos Ferenc véleménynyilvánításának kultúráltságát és szakmai összeszedettségét.

Ettől függetlenül megtettem első - s talán nem utolsó - hozzászólásomat Molnár V. Attila blogjában, s valahányszor hivatkozásra fog még kerülni, meglehet, újra élni fogok a lehetőséggel.

Tehát a nevezett oldalon az azábbi hozzászólást tettem:

× × × × ×

2014. 03. 18., kedd;

- NYÍREGYHÁZA

 

 

Kedves birsalgo!

 

 

Köszönöm véleményét!

 

Ha megengedi, idézek Öntől. "Elindult a facebookon egy aláírásgyüjtő akció,"

Az aláírásgyűjtés nem a Facebookon indult. 'Az akác legyen hungarikum!' hazánk legtámogatottabb és legnépszerűbb elektronikus aláírásgyűjtése, mely az alábbi linken érhető el: http://www.peticiok.com/akac_hungarikum . A Facebookon csupán lájkolták ill. megosztották, ezidáig mintegy 53.000 fő. (Megjegyzem, ennek érdekében én semmit sem tettem, hiszen én magam nem rendelkezem Facebook oldallal, ill. nem is tervezem ilyen indítását.)

 

Folytatom az idézést: "de akik ezt elindították"

Én voltam, ifj. Pályi Zoltán, egy nyírségi erdőmérnök, egyes szám első személyben. (A királyi többes idegen tőlem.)

 

Folytatom:

"nem tájékoztatták arról az olvasókat amiről itt lehet olvasni."

Nem is tájékoztathattam, hiszen az aláírásgyűjtés 2014. 01. 22.-én indult, ez a blogbejegyzés pedig csak 02. 06.-án. (Tehát ezesetben a tyúk volt előbb.) Tegyük hozzá, hogy a fenti írásnak csak az eleje származik Molnár V. Attila klaviatúrájából, a nagy része Copy + Paste Sipos Ferenctől, csak az idézőjel hiánya erren nem utal, bár egyhelyütt szóban közli.

 

Folytatom: "De még csak nem is közölték azt a linket ahol ezt a cikket én is megtaláltam egy hétköznapi hozzászóló irásában."

Én a petíció honlapján találtam rá ennek az oldalnak a linkjére, legutóbb például az alábbi linken (immár nagyon sokadszor behivatkozva...): http://www.peticiok.com/forum/79585/start/2275#2281 . A hozzászólás sorszáma 2281.

 

Folytatom: "Így természetesen már más a dolog fekvése."

Ezt Ön tudja.

 

Folytatom: "Így kérni embereket, csupán érzelmekre hatva aláírásra, szerintem súrolja a tisztességtelenség határát."

Amennyiben elolvasta a petíció preambulumát, megjelölheti, hogy mely mondatok vagy állítások azok, amelyek valótlanok, hangulatkeltőek vagy az érzelmek megzavarására alkalmasak. Ilyet még nem nagyon olvastam senkitől. Amennyiben Önnek az a személyes meggyőződése, hogy én egy tisztességtelen érzelmi manipulációba rángattam bele immár emberek tízezreit a preambulumban megfogalmazott valótlanságokkal, akkor Önnek jogában áll polgári pert kezdeményezni személyem és magánkezdeményezésem ellen.

 

Befejezésül: "Megjegyzem én is aláírtam a felhívást."

Mindezek ellenére külön köszönöm a támogató aláírását!

 

 

Erdészüdvözlettel!

 

 

 

ifj. Pályi Zoltán

egy nyírségi erdőmérnök

'Az akác legyen hungarikum!' aláírásgyűjtés Kezdeményezője

 

 

 

U.i.: Mivel már több ökológiai és botanikai blogba is írtam, de azon hozzászólásaimat rendre kicenzúrázták (pl. felician, Lengyel Attila), ezért a biztonság kedvéért ezt a hozzászólásomat bátorkodom nyilvánosan megosztani az aláírásgyűjtés 'Hozzászólások' menüpontja alatt is. Talán megengedhető az önplagizálás…

× × × × ×

Eddig az idézet önmagamtól. Remélem Molnár V. Attila nem cenzúrázza ki.

 

Üdvözlettel!

 

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

Válaszok

LengyelAttila

#4542 Re: Biztos ami biztos (Re: Biztos?)

2014-03-20 23:18:43

#4521: ifjpalyizoltan - Biztos ami biztos (Re: Biztos?)

Tisztelt Pályi Úr!

 

A hozzászólását nem cenzúráztam ki a blogomból, esetleg valamilyen technikai ok miatt nem jelent meg azonnal, de ezt amint tudtam, meg is írtam aggódó hozzászólására válaszolva. Kérdéseire még aznap válaszoltam, ezt is olvashatja a megfelelő bejegyzés alatt. Vádjait ezért visszautasítom, további érdemi hozzászólásait érdeklődéssel várom.

Üdvözlettel,

 

Egy természetvédő