Az akác legyen hungarikum!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Az akác legyen hungarikum! petíció automatikusan generált fórumtémája

bpetya75

#4501 Re: Re: Re:

2014-03-16 20:16

#4495: Akácrajongó - Re: Re:

Kedves Akácrajongó!

Szeretném más mederbe terelni a diskurzusunkat, mivel jobban kedvelem a vitát a vagdalkozásnál. Ezért elnézést kérek Öntől a sértő megfogalmazásért.

Való igaz, hogy az akácost háromszor véghasználják, mire a tölgyest egyszer. Viszont az akácosból ezen három véghasználat alatt nem kerül ki sokkal több faanyag, mint amennyi a tölgyesből. Ami a tűzifa árakat illeti. Erre Somogyban az akác a legdrágább, egy árban a gyertyánnal, a bükk és a tölgy tűzifa olcsóbb. Felhasználhatóság. Mint a legtöbb széleskörűen használható dologról, az akácról is elmondható, hogy a legtöbb felhasználási területén messze nem a legjobb. Nem a legjobb tűzifa, de nedvesen is begyújtható és gyorsan leadja a kalóriatartalmát. Messze nem a legjobb parketta vagy bútor alapanyag, de olcsó. Ellenben kerítésoszlopnak, szőlőkarónak, kültéri építőelemnek az itthon termelhető fák közül valóban a legjobb.

Az EU nem kívánja kiirtatni velünk az akácot. A hosszútávú, felelős gazdálkodás lehetőségének megteremtéséről van csupán szó, ami sajnos kapóra jött a kampányban, lehet riogatni a népet és folytatni a "szabadságharcot". A felelős gazdálkodás azt jelenti, hogy bizonyos területeken támogatandó a faj (bár az egyoldalú talajkihasználásból eredő problémákra ezeken a területeken is megoldást kell találni), más területeken meg irtandó.

Az EU nem tiltaná be a feldolgozott akáccal való kereskedelmet. A tiltás nem érinti sem a méz, sem a feldolgozott akácfa kereskedelmét. Egyedül a szaporítóanyag kereskedelme lehet kérdéses, de abban meg úgy vélem amúgy sem fehérakác csemetékről vagy dugványokról van szó, hanem valamilyen nemesített fajtáról, amire már megint nem vonatkozik a tiltás.

Akácrajongó
Vendég

#4502 Re: Re: Re: Re:

2014-03-16 21:38

#4501: bpetya75 - Re: Re: Re:

Kedves bpetya75!

A legnagyobb bajnak azt látom, hogy ilyen esetekben, mint például az "akác  probléma", az emberek sötétben tapogatóznak. Én is csak azzal a kevés ismerettel rendelkezem, amivel egy átlagember. Mostanra eljutottam arra a szintre, hogy szívesen meghallgatom a szakemberek véleményét, de kialakítom a sajátomat is, és természetesen ezen változtatok, ha észérvekkel meggyőznek az ellenkezőjéről. Köszönöm a levelét, és talán még annyit, hogy földiek vagyunk, azaz voltunk két évvel ezelőttig, mert én is somogyban éltem, de sajnos mostanra már csak a házam van ott, ugyanis munka hiányában külföldre kényszerültem dolgozni.  A munkahelyek hiányát somogyban gondolom nem kell ecsetelnem.

Az erdőgazdálkodás ellen soha nem volt semmi kifogásom, mert nemzeti érdekünk nem megengedni minden önjelölt zseninek, hogy azt csináljon, amit akar.  Azt a sort, amit Ön idézett, nem tudom másként értelmezni, és kérem, javítson ki, ha tévednék, mint ahogyan eddig. Ez a sor a következő:

"A tiltólistára tett fajokat tilos lesz importálni, forgalomba hozni, felhasználni és szabadon engedni a környezetben."

Nekem az, hogy tilos lesz importálni az akácot azt jelenti, hogy az eddig pl. Németországba szállított magyar akác itthon marad, mert a németek nem importálhatják tőlünk. Azaz az EU-s tagállamok nem vehetnek tőlünk, vagy egymástól.

A tilos forgalomba hozni azt, hogy semmilyen formában nem árusíthatjuk otthon (Önnek itthon), és ez előzőek értelmében az EU-ban sem, de mivel nem hozhatjuk forgalomba, így a világon sehol sem.

A tilos felhasználni pedig azt, hogy nem készíthetünk belőle semmit, de még tüzelőként sem használhatjuk fel.

Azzal egyet értek, hogy ne lehessen szabadon engedni a környezetben ott, ahová nem való.

Összefoglalva, a már meglevő akácosaink vagy egy soha nem látott méretű máglyán égnek el, vagy az idő martalékai lesznek, mert ha sem eladni, sem felhasználni nem lehet, akkor mit teszünk velük? Költeni sem lesz érdemes a kitermelésére, hacsak az EU nem ad erre támogatást. De az EU egy haszonorientált, nem a két szép szemünkért fizető csoportosulás. Tehát, valamilyen érdek fűzi ehhez. Nem folytatom, mert én is csak találgatok a logika, azaz az én logikám mentén, de azt tudom, hogy a felebaráti szeretet nem létezik a politikában. Az EU azért terjeszkedett, mert kellett neki a piac, az olcsó munkaerő, a földjeink, kihelyezte a devizahiteleket, tönkretette az újonan belépő országokat, és politikailag is alaposon megosztotta őket, mert amíg mi egymást marjuk, addig nem látjuk az igazi gondot.  A mi EU-s tagságunk kérdése is olyan volt, hogy nem maradhadtunk ki, és most sem lenne megoldás a kilépésünk. Sajnos nem vagyunk Svájc. Viszont a demokratikus elveket jól lehet alkalmazni a tiltakozások és egyéb jogvédelem érdekében. Ha az akác hungarikum lenne, és az erdőfelügyelet  megfelelően szabályozná az erdőgazdálkodást, akkor mi, magyarok gazdálkodnánk a magunk portáján. A jogszabályokat viszont alaposan megszigorítanám, és következetesen betartatnám, de engem nem fognak kérdezni ez ügyben.

Talán elragadtatom magam, amikor az akác ellehetetlenítéséről olvasok, vagy hallok, de higgye el nekem, hogy ép ésszel fel nem foghatom, mi viheti rá az EU tagállamokat a haszonszerzésen kívül, egy ilyen döntés meghozatalára. Ha Magyarországon gondot okoz az akác némely területen, miért nem ül össze a szakma, és teszi meg a megfelelő lépéseket? Képviselőink számos mondvacsinált problémáról vitatkoznak nap mint nap. Ez, ha akkora gond, miért nem oldják meg? Nekem, mint egyet nem értőnek csak az a demokratikus forma maradt a tiltakozásra, arra, hogy mi döntsük el mi legyen Magyarországon és mi nem, hogy aláírtam, az akác legyen hungarikum.

Üdvözlettel

 

bpetya75

#4503 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-03-16 21:51

#4502: - Re: Re: Re: Re:

Kedves exföldim!

"A tiltólistára tett fajokat tilos lesz importálni, forgalomba hozni, felhasználni és szabadon engedni a környezetben."

Ez egy kiragadott mondat, amit önmagában valóban fel lehet fogni fenyegetésként, de a teljes idézett részt elolvasva árnyaltabbá válik a kép. Ezt a mondatot sokkal inkább tudom értelmezni egy alligátorteknőshöz hasonló "házikedvenc" esetében, mint egy olyan jelentős gazdasági tényezőnél, mint az akác. Azzal persze maximálisan egyetértek, hogy az Eu profitorientált. Éppen ezért gondolom úgy, hogy nem fenyegeti veszély az akácot. Ez egy jó üzlet. A legnagyobb haszon pedig tapasztalataim szerint nem a termelőnél szokott keletkezni.


Vendég

#4504

2014-03-17 08:09

Ez egy újabb szét eljárás ami Magyarország ellen indul az ország kirablása , az emberek elszegényedése a céluk és a magyar föld megszerzése akkor már biztosan lehetne akácfákat ültetni .
Ebben is mint minden az ország elleni támadásban a baloldalnak bőven ráhatása volt , a multikkal való lepaktálás ez az ők specialitásuk
Üdv Novák Julianna

Vendég

#4505

2014-03-17 10:40

Szólj hozzá!...

Vendég

#4506 ez most csak vicc ugye?

2014-03-17 22:01

Hmm... A hazai akácosok és az alföldfásítás története röviden:

Kezdetben volt az Alföld, melyet hatalmas erdőségek borítottak, ártéri és pusztai is, tele élettel és sokszínűséggel. Aztán betelepültek az Emberek, és megörültek a bőségének. Örömükben irtani kezdték a fákat, az állataik kitaposták a puszták növényzetét, a folyókat szabályozták, hogy ne jusson víz a medren kívülre. Termeltek is minden földi jót, a vad, barbár vidéken már búza virított, hatalmas csordák legeltek mindenfelé szerte a pusztában. Örültek neki igencsak.

Ám egyszer csak látják az atyafiak, hogy kezd sivatagosodni a vidék. Hinnye, mondták, ez nem lesz így jó, hát fák meg víz nélkül itten csak homok lesz. Nosza ültessünk hát megint fákat. No de milyet? Olyat ami eredetileg volt itt? Tölgyet? Gyertyánt? Szileket? Nyárfát? No hát ezek biztosan nem jók, hát hagyták magukat kivágni meg kitaposni, mostmár ne akarjanak itten semmit! Ültessünk akácot, az gyorsan nő, szép virága van, tüskés is! Uccu neki, ültettek is mindenfelé évszázadokig, volt nagy öröm, boldogság. Aztán kezdték ám látni, hogy ez sem lesz így jó, mert az akácnak biza nem akaródzik a sejhaján nyugton maradni. Vándorol az mindenfelé, kinő úton-útfélen, védett területen, gazdasági területen, má még a szomszéd 60 éves tölgyese is lassan akácos lesz! Nosza atyafiak, találjunk ki gyorsan valamit mert nem lesz ez így jó. No de mit csináljunk vele? Próbáljuk kontrollálni, hogy ne nőjön mindenhol, csak ott, ahol mi akarjuk? Ültessünk a helyére olyat ami itt volt eleve, hátha az nem ilyen komisz fajta? Hisz az hagyta magát irtani, akkor nagy bajt nem okozhat.

Telik múlik az idő, csak nem akarnak dűlőre jutni az atyafiak az akáccal, bármit csinálnak, nő az mindenhol, meg se kottyan neki. Hinnye, ehhöz azé' több péz köllene. Még jó, hogy csatlakoztunk az EU-hoz, az pont most akar adni rá, még össze is hangolhatnánk a szomszédokkal a dolgot, hátha akkor jobb lenne.

Hogy még, hogy az EU?! Hogy az akar nekünk segíteni, sőt pénzzel támogatni azt, amit egyébként is csinálunk?! Azoktól nem köll, azok randa kapzsi uzsorások, biztosan tönkre akarnak tenni minket itt a sok pénzzel. A múltkor is mit is csináltak...? No most nem jut eszembe, de az uborkával volt valami. No azt mán nem! Még hogy, majd még pénzt adnak rá? Pfuj! Juszt se, akkor inkább nőjön mindenhol akác, oszt fulladjunk bele mind. Akkor inkább legyen hungarikum. XD

Vendég

#4507

2014-03-17 22:31

REMÉLEM SIKERES LESZ A KEZDEMÉNYEZÉS.
PATYOMKIN

#4508

2014-03-17 22:32

REMÉLEM SIKERES LESZ A KEZDEMÉNYEZÉS.

Vendég

#4509

2014-03-17 23:33

Ez a fafaj, az új világ igazi ajándéka az óvilágnak.
ifjpalyizoltan

#4510 70.000 fölött!...

2014-03-18 07:19

Tisztelt Támogatók!


Immár 70.000 fölött a támogató aláírások száma.

Nagy köszönet mindenkinek a kiállásáért!


Üdvözlettel!


a Kezdeményező
egy nyírségi erdőmérnök
ifjpalyizoltan

#4511 Botanász vélemények

2014-03-18 07:34

Kedves Hozzászólók!


Az alábbiakban közlöm azt a linket, amelyen Lengyel Attila botanikus közzétette a 2014. 03. 07. - 09. között Sopronban megrendezésre került 'X. Aktuális Flóra- és Vegetációkutatás a Kárpát-medencében nemzetközi konferencia' pénteken 20.00 órai (!) kezdettel megrendezésre került vitaestjének állásfoglalását a fehér akác megítélésével kapcsolatban. Ugyanitt olvashatóak a méltatlanul késői időpontban zajlott vitaest egyoldalú előadásai.

http://lengyel-attila.blogspot.hu/2014/03/flora-konferencia.html?showComment=1395126921766

Lengyel Attilának az erről szóló 03. 17., hétfői blogbejegyzésére röviden reagáltam az 1. számú hozzászólásban, mely itt olvasható, amennyiben nem kerül kicenzúrázásra, amelyre már számos ökológiai blogger honlapján sor került, holott senkivel nem voltam indulatos, csupán egy-két tárgyilagos kérdést tettem fel.

Tanulság. Aki az akác mellett ki mer állni, annak az arca legyen kova ás állja ki a kritikákat is. Aki az akácot csőlátással támadja, bátran burkolózhat nicknevek anonímitásába és nem kell figyelmet fordítania a másik oldal záporozó kérdéseire.

Vagy tévedek? talán hamarosan meglátjuk, milyen választ ad Lengyel Attila. Talán...


Üdvözlettel!



a Kezdeményező
egy nyírségi erdőmérnök
itthonos

#4512 Idegenhonos? Most már itthonos!

2014-03-18 07:40

Továbbá ne termeljünk paprikát, paradicsomot és burgonyát sem?
Nemrégiben a kalocsai pirospaprika hungarikum lett, így azt remélhetőleg nem kell kiirtani, csak mert a paprika Amerikából származik.
Az akácvirág még teának is jó, nem csak méznek. Fájából vannak a legjobb karók, de parkettának is kiváló. Tűzifaként is megállja helyét, könnyen hasítható, könnyen gyullad, és hangulatos, ropogós hangja van amíg ég, ráadásul frissen vágva is lehet vele tüzelni (persze így nehezebben gyullad, és a fűtőértéke sem akkora).
NEM TÉVESZTENDŐ A GYALOGAKÁCCAL!!!
ifjpalyizoltan

#4513 Köszönöm (Re: )

2014-03-18 08:19

#2207: -  

Kedves Németh István!

 

Köszönöm jókívánságaikat!

 

Baráti üdvözlettel!

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

ifjpalyizoltan

#4514 Nem! (Re: Szívesen aláírom, de biztos, hogy nem rémhír csak, hogy ki akarnák irtani az akácerdőket?)

2014-03-18 08:27

#2225: - Szívesen aláírom, de biztos, hogy nem rémhír csak, hogy ki akarnák irtani az akácerdőket?  

Kedves Vendég!

 

Köszönöm kérdését!

 

Teljesen biztos, hogy az EU Invasive Alien Species jegyzékéből a rendelettervezetbe bekerülő fajok esetében szinte  a teljes kiirtás vár. Mivel az Unió nem adott semmilyen hivatalos írásbeli garanciát arra vonatkozóan, hogy a fehér akác nem fog bekerülni ebbe a jegyzékbe. Ezért fennáll a reális veszélye annak, hogy amennyiben az akác bekerül a jegyzékbe, rá is a teljes megsemmisítés vár. Ez sajnos  mindent vagy semmit alapon működik.

 

Üdvözlettel!

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

ifjpalyizoltan

#4515 Újra (Re: Biztos?)

2014-03-18 09:23

#2281: - Biztos? 

Tisztelt Vendég!

 

Kissé egyoldalú, hogy Molnár V. Attila kizárólag ökológiai szempontú és néhány félremagyarázást tartalmazó blogoldala immár sokadszor is belinkelésre került. Ráadásul nem is a saját gondolatait írta le, hanem Sipos Ferenc ökológustól idéz hosszasan, de elfelejt idézőjelet használni. Jelentem, elolvastam. Sokadszorra már semmi újat nem mond.

Molnár V. Attila blogján Sipos Ferenc cikkében az alábbi mondatával bagatellizálja az akác kiirtásával kapcsolatban táplált, sajnos nagyon is valós veszélyeket: "2. A fehér akác jelenleg egyike azon lehetséges fajoknak, amelyek tagállami javaslat alapján felkerülhetnek a tervezett rendelet ötven tételes listájára, és amelyek kártételei ellen a tagállamoknak védekezniük kell. Lehetőség – se több, se kevesebb."

Én pedig az alábbi cikkről tájékoztatom Önt:

http://forestpress.hu/index.php/hirek/28158-masoknak-is-megvan-a-maguk-akacuegyuek-mti

Amennyiben túl hosszúnak találná végigolvasni, szabadjon kiragadnom egyetlen elgondolkodtató mondatot, csak hogy elüssük Molnár V. Attila lánchivatkozású blogjának bagatellizáló szándékát: "A bizottság által tiltólistára tett fajokat tilos lesz importálni, forgalomba hozni, felhasználni és szabadon engedni a környezetben". Amennyiben az akác felkerül a jegyzékbe, az mindent vagy semmit alapon fog működni. Azaz még az akác faanyag és méz is tiltólistán lesz. Az akác érdekében ez ellen pedig az Európai Unió semmilyen hivatalos írásbeli garanciát nem adott hazánknak, sem egyetlen akáccal gazdálkodó tagállamnak. Ha tévedek, nyugtasson meg, ehelyütt belinkelve a hivatalos garanciákra vonatkozó dokumentumok linkjét vagy honlapját.

Addig is az akác tovább menetel a hungarikummá válás útján, hiszen rengeteg olyan kedvező adottsággal rendelkezik, amely alapján erre méltó. És ez nem ökológiai szempontrendszer akapján dőlik el.

 

Tavaszelői üdvözlettel!

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

ifjpalyizoltan

#4516 A reklámok nem tartoznak a petícióhoz (Re: )

2014-03-18 09:27

#2283: -  

Tisztelt Vendég! 

 

Köszönöm véleményét!

 

Kétségeit eloszlatandó az alábbi mondatra hívom fel szíves figyelmét a petíció preambulumának legvégéről: 

"(FIGYELEM! A webfelületen megjelenő reklámok nem tartoznak a petícióhoz, mivel azt a honlap üzemeltetői helyezik el a neten.)"

Figyelmét köszönöm!

 

Erdészüdvözlettel!

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

ifjpalyizoltan

#4517 Pallas erdész?... (Re: Re: Biztos?)

2014-03-18 09:43

#2296: - Re: Biztos? 

Kedves Vendég!

 

Köszönöm a Pallas Nagylexikonból bemásolt idézetét. Visszakérdezek: "Biztos?"

A Pallas Nagylexikon egy általános ismeretterjesztő kézikönyv és nem tudományos szakmonográfia.

Amennyiben pedig mégis ragaszkodik az 1800-as évek végén leírt ismertetek idézéséhez, mint legidőszerűbb tudományos ismeretanyaghoz, akkor tisztelettel javaslom, hogy legalább idézzen az ekkor élt és tevékenykedett Lázár Jakabtól vagy Illés Nándortól. Bár gondolom az ő nevük, személyük, szakmai nagyságuk és munkásságuk éppannyira nem mond semmit Önnek, mint amennyire minden szakmai megfontoltság nélkül a Pallas Nagylexikonhoz menekült és az abban olvasott és tetszőlegesen kiragadott szövegrész Copy + Paste hivatkozását választotta.

Ezek az Ön személyes szakmai ellenérvei, amikor felteszi a kérdését a jelen petíció tárgyával kapcsolatban? Ennyi?...

 

Elcsodálkozó üdvözlettel!

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

ifjpalyizoltan

#4518 Aláírni az oldal alján (Re: )

2014-03-18 09:49

#2298: Kukucska imádó -  

Kedves Kukucska imádó!

 

Támogató kérdését köszönöm! A petíciót elektronikusan aláírni a preambulum végén lehet, az alábbi oldal legalján:

http://www.peticiok.com/akac_hungarikum

Sok sikert!

 

Üdvözlettel!

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

bpetya75

#4519 Re: Újra (Re: Biztos?)

2014-03-18 10:03

#4515: ifjpalyizoltan - Újra (Re: Biztos?)

"Amennyiben az akác felkerül a jegyzékbe, az mindent vagy semmit alapon fog működni. Azaz még az akác faanyag és méz is tiltólistán lesz. Az akác érdekében ez ellen pedig az Európai Unió semmilyen hivatalos írásbeli garanciát nem adott hazánknak, sem egyetlen akáccal gazdálkodó tagállamnak. Ha tévedek, nyugtasson meg, ehelyütt belinkelve a hivatalos garanciákra vonatkozó dokumentumok linkjét vagy honlapját."

Kedves kolléga! Engem az a hivatalos dokumentum érdekelne, amellyel alá tudod támasztani azt az állítást, hogy a fehér akác listára való felkerülése ilyen következményekkel járna. Olvastam egyet s mást a témában, nem találkoztam ilyen veszéllyel.

bpetya75

#4520 Re: Újra (Re: Biztos?)

2014-03-18 10:07

#4515: ifjpalyizoltan - Újra (Re: Biztos?)

Nézzük például ezt:

"Janez Potocnik környezetvédelmi biztos szóvivője kedden az MTI-nek megerősítette, hogy a biztos megkapta Fazekas Sándor levelét, amelyben a vidékfejlesztési miniszter azt kérte, hogy az akácméz alapanyagát adó fehér akác ne kerüljön fel az uniós listára. Joe Hennon tudatta, hogy az erre vonatkozó rendelet számos olyan rendelkezést tartalmaz, amely alapján a bizottság köteles figyelembe venni, hogy egy-egy faj mióta van jelen Európában és milyen gazdasági-társadalmi haszon származik belőle."Ezek a megfontolások szerves részét képezik majd annak az elemzésnek, amely alapján össze fog állni a lista" - ismertette a szóvivő.

Hennon azt is világossá tette, hogy abban az esetben, ha a fehér akác mégis rákerülne a listára, Magyarországnak elsősorban arról kellene gondoskodnia, hogy ne terjedjen tovább. Ez nem jelentené azt, hogy Magyarországnak teljes mértékben ki kellene irtania az akácosokat.

A bizottság tavaly szeptemberben ismertette javaslatát az úgynevezett nem őshonos özönfajok visszaszorítására, amelyek a brüsszeli testület szerint évente 12 milliárd euró értékű kárt okoznak az európai agráriumnak. A tiltólistára tett fajokat tilos lesz importálni, forgalomba hozni, felhasználni és szabadon engedni a környezetben.

A fehér akác Észak-Amerikából származik, Magyarországon Mária Terézia uralkodása idején, a XVIII. században kezdték telepíteni a homokos területek megkötésére. Joe Hennon arra is rámutatott, hogy a bizottság olyan fajokról állít össze listát, amelyek uniós szinten is aggodalomra adnak okot. A listát a bizottság a tagállamokkal közösen, kockázatelemzés és tudományos bizonyítékok figyelembe vételével állítja össze - hangsúlyozta a szóvivő."

A kivastagított részekre hívnám fel a figyelmet. Ezt nem egy következmények nélküli ország politikusa nyilatkozta.

ifjpalyizoltan

#4521 Biztos ami biztos (Re: Biztos?)

2014-03-18 13:54

#2281: - Biztos? 

Kedves Vendég! 

 

Úgy gondolom, a tisztesség azt kívánja, hogy az Ön által már többször hivatkozott honlapon én is megtegyem véleményem. Az ott megjelent írás nagy részben nem Molnár V. Attila sajátja, hanem hosszú idézet Sipos Ferenctől, akinek pedig már egyszer válaszoltam. A hozzászólás sorszáma 651. Ebben méltattam Sipos Ferenc véleménynyilvánításának kultúráltságát és szakmai összeszedettségét.

Ettől függetlenül megtettem első - s talán nem utolsó - hozzászólásomat Molnár V. Attila blogjában, s valahányszor hivatkozásra fog még kerülni, meglehet, újra élni fogok a lehetőséggel.

Tehát a nevezett oldalon az azábbi hozzászólást tettem:

× × × × ×

2014. 03. 18., kedd;

- NYÍREGYHÁZA

 

 

Kedves birsalgo!

 

 

Köszönöm véleményét!

 

Ha megengedi, idézek Öntől. "Elindult a facebookon egy aláírásgyüjtő akció,"

Az aláírásgyűjtés nem a Facebookon indult. 'Az akác legyen hungarikum!' hazánk legtámogatottabb és legnépszerűbb elektronikus aláírásgyűjtése, mely az alábbi linken érhető el: http://www.peticiok.com/akac_hungarikum . A Facebookon csupán lájkolták ill. megosztották, ezidáig mintegy 53.000 fő. (Megjegyzem, ennek érdekében én semmit sem tettem, hiszen én magam nem rendelkezem Facebook oldallal, ill. nem is tervezem ilyen indítását.)

 

Folytatom az idézést: "de akik ezt elindították"

Én voltam, ifj. Pályi Zoltán, egy nyírségi erdőmérnök, egyes szám első személyben. (A királyi többes idegen tőlem.)

 

Folytatom:

"nem tájékoztatták arról az olvasókat amiről itt lehet olvasni."

Nem is tájékoztathattam, hiszen az aláírásgyűjtés 2014. 01. 22.-én indult, ez a blogbejegyzés pedig csak 02. 06.-án. (Tehát ezesetben a tyúk volt előbb.) Tegyük hozzá, hogy a fenti írásnak csak az eleje származik Molnár V. Attila klaviatúrájából, a nagy része Copy + Paste Sipos Ferenctől, csak az idézőjel hiánya erren nem utal, bár egyhelyütt szóban közli.

 

Folytatom: "De még csak nem is közölték azt a linket ahol ezt a cikket én is megtaláltam egy hétköznapi hozzászóló irásában."

Én a petíció honlapján találtam rá ennek az oldalnak a linkjére, legutóbb például az alábbi linken (immár nagyon sokadszor behivatkozva...): http://www.peticiok.com/forum/79585/start/2275#2281 . A hozzászólás sorszáma 2281.

 

Folytatom: "Így természetesen már más a dolog fekvése."

Ezt Ön tudja.

 

Folytatom: "Így kérni embereket, csupán érzelmekre hatva aláírásra, szerintem súrolja a tisztességtelenség határát."

Amennyiben elolvasta a petíció preambulumát, megjelölheti, hogy mely mondatok vagy állítások azok, amelyek valótlanok, hangulatkeltőek vagy az érzelmek megzavarására alkalmasak. Ilyet még nem nagyon olvastam senkitől. Amennyiben Önnek az a személyes meggyőződése, hogy én egy tisztességtelen érzelmi manipulációba rángattam bele immár emberek tízezreit a preambulumban megfogalmazott valótlanságokkal, akkor Önnek jogában áll polgári pert kezdeményezni személyem és magánkezdeményezésem ellen.

 

Befejezésül: "Megjegyzem én is aláírtam a felhívást."

Mindezek ellenére külön köszönöm a támogató aláírását!

 

 

Erdészüdvözlettel!

 

 

 

ifj. Pályi Zoltán

egy nyírségi erdőmérnök

'Az akác legyen hungarikum!' aláírásgyűjtés Kezdeményezője

 

 

 

U.i.: Mivel már több ökológiai és botanikai blogba is írtam, de azon hozzászólásaimat rendre kicenzúrázták (pl. felician, Lengyel Attila), ezért a biztonság kedvéért ezt a hozzászólásomat bátorkodom nyilvánosan megosztani az aláírásgyűjtés 'Hozzászólások' menüpontja alatt is. Talán megengedhető az önplagizálás…

× × × × ×

Eddig az idézet önmagamtól. Remélem Molnár V. Attila nem cenzúrázza ki.

 

Üdvözlettel!

 

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

ifjpalyizoltan

#4522 Havasalföld (Re: )

2014-03-18 14:15

#2307: -  

Kedves Vendég!

 

Köszönöm a hozzászólását!

 

Lengyelországban lényegesen kevesebb akácos van, min nálunk, hiszen az akác tenyészidei hőigénye ott már alig elégül ki.

 

Ellenben Romániában a Havasalföldön, mind Munténiában, mind Olténiában sok tízezer hektár akácos tenyészik. És Moldáviában is található, egészen fel Délkelet-Bukovináig. És az is az EU területe...

 

Üdvözlettel!

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

ifjpalyizoltan

#4523 Akác faütősök (Re: )

2014-03-18 14:20

#2317: -  

Kedves Xilo-ton Kkt.,

kedves Igric Sándor!

 

Köszönjük hasznos hozzászólásukat!

http://www.fataj.hu/2014/02/242/201402242_AkacXilofon.php

Lassan azt kell keresni, hogy milyen  felhasználási területe nincsen ennek a sokoldalú fafajnak.

 

Üdvözlettel!

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

ifjpalyizoltan

#4524 Ez a petíció nem EU ellenes (Re: )

2014-03-18 14:30

#2349: -  

Kedves Vendég! 

 

Köszönöm a támogató aláírását!

Nem tudom, hogy ki küldte Önnek az "unioellenes frázisokat" e-mailben. Az általam továbbított közlemények midegyike itt olvasható a honlap 'Közlemények' rovatában.

Ez a kezdeményezés nem valami ellen, hanem valami mellett jött létre. Ez a szándék a preambulumból egyértelmű.

 

Baráti üdvözlettel!

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

ifjpalyizoltan

#4525 Kb. 10×-szer... (Re: )

2014-03-18 15:06

#2361: nemakác -  

Tisztelt nemakác!

 

Köszönöm a hozzászólását!

Amennyiben olvasgatta volna az Ön előtti hozzászólásokat, észlelhette volna, hogy az Ön által belinkelt oldal már legalább tízszer megjelent a hozzászólások között. Egyébként a link alatti írás nagy része Copy + Paste, mégpedig Sipos Ferenctől, csak Molnár V. Attila posztolta a saját blogjában.

Hogy ne kelljen nekem is tízszer elismételnem ugyanazt, hadd ajánljam figyelmébe Önnek az alábbi hozzászólásaimat, ugyanitt, a 'Hozzászólások' közt, saját magamtól:

ifjpalyizoltan

#219 Az akác agresszívitásáról

2014-02-03 13:33

és a

ifjpalyizoltan

#634 Terjedés (Re: )

2014-02-07 14:36

számú.

 

Figyelmét köszönöm!

 

Erdészüdvözlettel!

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök