Pedofíliamentes Magyar Narancsot!

Quoted post

b.

#33 Re: Re:

2014-03-14 11:34

#18: - Re:

Próbálkozzunk mindketten az értő olvasással! Elvégre egészen sok más szó is volt abban a mondatban. (Láttad őket, ugye?... Bocsánat! Nem lenne szabad személyeskednem, de ezt most te kezdted.)

A "bűncselekmény" egyértelműen egy túlzásnak szánt, nem szó szerint értendő kijelentés. Ha a cikk elolvasása alapján bárki is úgy gondolhatná, hogy a szerző tényleg bűncselekménynek tartja az "egy-egy figyelmetlenebb pillanatban véletlenül rossz vágányon zakatoló gondolatot", akkor egyikünk sem játszana szövegértésesdit egy petíciós fórumon. Én legalábbis biztosan nem, nem vagyok petíciózós fajta. (Mindannyiunknak van jobb dolga, szerintem még a feministáknak is.)

A mondat második felében pedig azonnal el is bagatellizálja az egészet, hiszen nem ír másról csupán "egy-egy figyelmetlenebb pillanatban véletlenül rossz vágányon zakatoló gondolatról". A "bűncselekmény" rögtön lesüllyed a nem is tudom... átfutok a zebrán, amikor pirosam van/bliccelek a villamoson/olyat költséget számolok fel, amit nem lenne szabad, de beleillik a többi tétel közé/fusizom a szomszédnéni zugpálinkájával (beismerem, nem tudom, hogy az utóbbi egyáltalán törvénytelen-e még)  -színvonalú, társadalmilag teljesen elfogadott apróságok közé.

Ráadásul ott a mondat első fele is, amit nem idéztem, mert mégsem másolhattam be az egész cikket... de tudod, mit? Legyen! "A képregényes kliséket nagy kedvvel kiforgató Kick/Ass egyik leggonoszabb fogása volt, hogy 13 éves főhősnőjét nemcsak szupermenőnek, hanem kifejezetten szexinek is láttatta" Mentséget keres, magyáz, exkuzál, felelősséget hárít. Fordítok: A "Film" egy leggonoszabb fogása volt... Ez áll ott szó szerint. Az egészről a csúnya, gonosz film tehet, és direkt.

Bagatellizál, normalizál, véletlenül elkalandozó gondolatról beszél, mentséget keres, felelősséget hárít. És ez csak egyetlen mondat. Az egész cikk több, hasonlóan kedves mondatból áll. Dejónekünk.

 

 

 

Válaszok


Vendég

#34 Re: Re: Re:

2014-03-14 11:45:11

Igen, mivelhogy a gondolatok csapongása társadalmilag elfogadott, bármi legyen is az a gondolat.