Kérjük, ne vegyen részt a budapesti Városliget tönkretételében!

Quoted post

kamalaleva

#46 Re:

2014-03-03 22:27

#1: -

Terézvárosban lakom. Az önkormányzat konténerben fákat rakott ki az utcákra (gondolom nem kevés pénzért) azzal a címszóval, hogy a régi belvárosi rész a legzsúfoltabb, itt a legkevesebb a zöld terület. Ezek folyton tele vannak szeméttel csikkekkel, alig van már, ami életképes.

Most meg az erős, valóban a tisztább levegőt nyújtó fákat akarják kivágni, valami ködös téves kultúrális szempontok miatt.

Nem értem, miért kellene az összes múzeumot, kiállítótermet egybe rakni. Ki az az őrült, aki az egyikből a másikba vándorol, és memorizálni is tudja mit látott néhány órával ezelőtt. Sláger tárlatokon kívül a múzeumok meg úgyis üresek. Állítólag forráshiánnyal kűzdenek. Erre meg van pénz?

Vagy valakik szemet vetettek jelenleg helyet adó gyönyörű épületekre mint az Iparművészeti vagy a Nemzeti Galériára?

Nem kéne inkább a volt kormányzati negyed hasznosításával törődni? Hatalmas terület áll üresen, melynek az állaga folyamatosan romlik, őrzése pénzbe kerül, sőtt a környéken van további épület ami igen megérett a rehabilitációra.

Erre úgy látszik nincs pénz. Vagy az illetékeseknek nincs érdekük a valóban szükséges területrendezés véghezviteléhez?

Válaszok

ligetpárti

#47 Re: Re:

2014-03-03 23:05:13

#46: kamalaleva - Re:

Igazán nem akarom idehozni a politikát, de  a jelenlegi kormányfő, már 2000.-ben szemet vetett pl. a Népművészeti múzeumra, már akkor féltek ott, hogy megszűnik. Én itt lakom a környéken születésem óta, kisebb kihagyásokkal. A lányomat annak idején a botanikus kertbe vittem kicsi babaként. Már csak emlék sajnos.Pedig milyen szépen meg volt csinálva, és öröm volt ott tölteni az időt, csend volt, és tisztaság, és még az aranyhalakat sem lopták el.

Minek kell idehozni a turistákat, hogy még több ember zsúfolódjon össze az egyetlen nagy zöldterületen a környéken? Inkább az egész volt felvonulási teret is parkosítani kellene, nem betonozni.