Összefogás a családi pótlék emeléséért!

Quoted post

Anyuci

#53 Családi pótlék

2014-02-07 15:50

Nagymamám 7 gyermeket nevelt családi pótlék, gyes és mindenféle támogatás nélkül a 30-as, 40-es években, mégsem nyafoghatott senkinek, a gyermekeit pedig tisztességgel felnevelte. Most pedig mindenki az államtól várja, hogy felnevelje a gyerekeit. Amúgy mi is 2 minimálbérből élünk, gyereket nevelünk! Nincs szülői támogatás. Mindenki addig nyújtózkodjon amíg a takarója ér. Persze, hogy a kisebbség szül 6-8 gyereket, a családi pótlék elég egy hétig kocsmára! Én csak annak adnék adnék családi pótlékot akinek munkaviszonya is van vagy volt!

Válaszok

Teréz Varga
A petíció szerzője

#57 Re: Családi pótlék

2014-02-07 16:52:32

#53: Anyuci - Családi pótlék

Kedves Anyuci!
Te bizonyára nem érzékeled a mi problémáinkat, ennek nagyon örülök.
Viszont: nemcsak a kisebbség tengődik a nyomor szélén a mai Magyarországon, hanem akik évekig dolgoztak,
vagy épp adóságcsapdába kerültek, vagy az ország olyan régiójában élnek, ahol szinte lehetetlen munkát találni, ha igen, az is közmunka. Nem minimálbérért, mert azért örömmel rohannának, hanem havi 470000 ft-ért.
Igen, vannak, akik ennyit sem tesznek, csak megélhetésből szülnek tucatnyi gyerket, de azok azt a petíciót elolvasni sem tudják, nemhogy aláírni, mert akkor tele lenne a fórum a tiltakozásukkal is.
Ezt is szeretnénk megállíttatni, erre van már tervezet is, csak épp nem vezették be, sajnos.

Árvafiú

#66 Re: Családi pótlék

2014-02-10 20:30:34

#53: Anyuci - Családi pótlék

Az rég volt. 4hónapos kora ota dolgozom a Fiamnak,meghalt a férjem,mégsem nyafogok,de ez az ország egy nagy kalap szar,a cigánynak ad,nekem nem segélyt,mert meg van az egy főre jutó pénzünk, Ja,de én nem BMW-vel,meg MERCIVEL megyek segélyt kérni. Magyarország maga egy cigány ország,mit vár a nép!!!(???)