Összefogás a családi pótlék emeléséért!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Gondolok itt arra, egyetértetek-e abban, amíg ilyen kilátástalan a helyzet országunkban, vezessék be a differenciált családi pótlékot, mint oly sok környező országban, és a leg-
rászorultabbak kapjanak többet, mint aki több száz ezret, milliót tesz zsebre, de ugyan annyit felvesz, mint a szegények, holott lényegében neki ez egy borravaló összege egy menőbb étteremben, nekünk viszont, szegényeknek több napi élelmiszert, vagy tüzelőt jelent!
Gyerekes
Re: Gyerekes
Tényleg gyerekes vagy!
Aki keres, az talál, sok lúd disznót győz, és sorolhatnám.
Nem hívott senki észt osztani, mi, akik aláírtuk, reménykedünk, és tudod: a remény hal meg utóljára!
Főállású anyasági
Szia!
Szerintem a főállású anyaságit is emelniük kéne. Szeretnék, ha a családok többsége több gyermeket vállalná, és otthon ellátná a családot? De mennyiért? Én most fogom beadni májusban a papírt, hogy júniustól GYES után otthon legyek, mint főállású anya. 4 gyermekem van, a legkisebb júniusban tölti a 3-at, és hogy ne maradjak TB nélkül, semmi jövedelem nélkül így 5 évig vállallom, hogy főállású anya leszek, amíg nincs munkahelyem. Sajnos munka még kilátásban sincs, így sok választásom nincs. De ha már főállásról beszélünk, legalább üsse meg a minimál bért az összegét.
Üdv: Ági
Re: Főállású anyasági
Ágikám, én értelek, én az az voltam anno, már csak 1 kiskorúm van.
Nézd át az oldalt, hátha találsz egy olyan petíciót, aminek ez a témája, hátha.
Megerősítés
CSP
Re:
Szia!
Igen jó meglátás, erről is volt már szó, hogy elég a megélhetési gyerekszaporulatból, így szó volt 2 éve arról, hogy 3 gyerekíg járna családi, utána hiába születik több gyerek, maradna a 3 gyerek után járó összeg.
Erről akkor volt szó, mikor a differenciált családi pótlékot emlegették.
Ezért is írtam, hogy az átszervezést is kérjük, nem csak az emelést.
Így konkrétan ugyan nem tértem ki erre, de belefogalmazhatom, ha úgy gondoljátok.
Re:
Mariann vagyok, NEM VAGYTOK D...Ek, csak hajrá, én írok is alá és szólok akinek csak lehet, természetes a diferenciál családi, akik egyedül nevelik gyerekeiket, többen gyerektartást sem kapnak, úgyhogy fokozottan számít, végülis a GYEREKEK JOGAI sérülnek, ez nem számít??
családi
Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy kérlek Benneteket, gondoljatok ránk, a sérült gyerekeket nevelőkre is. A mi "emelt" családi pótlékunk is szerepeljen az összefogásban. Mert mi is létezünk, bár a Kormány próbál úgy tenni, mintha nem volnánk...Köszönöm: Bognárné Lipusz Andrea ( egy 11 éves autista kisfiú és két egészséges testvére anyukáj)
| This discussion has been closed. |