Összefogás a családi pótlék emeléséért!

Kedves szülők!
Bizonyára sokunk számára jelent egyre nagyobb gondot a megélhetés, a gyermekek megfelelő étkeztetése, ruházása, és sajnos betegség esetén a rengeteg gyógyszer költség.
A tartósan beteg gyermeket nevelők még nehezebb helyzetben vannak.
Mindeközben a családi pótlékot 2009-ben befagyasztották.
Emelnek fizetést, nyugdíjat, költségtérítést, no és igen, folyamatosan emelkednek az árak is, csak a családi pótlék az,
ami évek óta változatlan,  megalázóan alacsony, és közben egyre jobban értékét is veszíti.
Kérjük a kormányt, dolgozza át a családi pótlék rendszerét, tegyék igazságosabbá, és differenciáltan osszák el, szociális rászorultság alapján, hogy a ténylegesen rászorulók , mélyszegénységben élők több juttatást kapjanak, mint az amúgy is jólétben élők.
Ez számos külföldi szomszédunknál így van, és működik a rendszer, csak mi járunk a középkorban.
Kérjük, hogy azok a tartósan beteg gyermekek is kapják vissza az emelt családi pótlékot, akiktől azt nemrégiben megvonták.
Kérjük, hogy a rendszeres nevelési segély újra kerüljön bevezetésre, mert a kétféle támogatás összevonásával a szegények még szegényebbek lettek, a kevésbé rászorulók pedig ezáltal több támogatáshoz jutottak így, hogy a családi pótlék összegének emelését befagyasztották, a rendszeres gyermekvédelmi segély viszont megszünt.
Ugyanakkor vessünk gátat a megélhetési gyermekszaporulatnak, mint olyan, mert sajnos kis országunkban egyre több az olyan család, akik azért vállalnak egyre több és több gyermeket, hogy a családi pótlékból, és a gyeremekek után járó egyéb  juttatásokból, kedvezményekből éljenek! /ingyen étkezés, utazás, óvodáztatási támogatás/
Kérem kedves szülőtársaimat, akik egyet értenek abban, hogy a családipótlékot emeljék megfelelő szintre, és igazságosan osszák el,
hogy a szegény családban élő gyermekek is ehessenek néha húst, gyümölcsöt, jussanak megfelelő gyógyszeres ellátáshoz, ne fagyoskodjon télen a fűtetlen lakásban, és sorolhatnám, de nem teszem, hisz benne élünk, az írja alá ezt a petíciót!
Köszönöm.
Remélem eljut a megfelelő helyre is, és végre érdemben döntenek sok százezer gyermek jobb léte felől.
Facebook csoportunkhoz is csatlakozz , ha gondolod, itt beszélgethetünk, illetve segíthetünk egymásnak, ha valamilyen családi pótlékkal kapcsolatos kérdésünk, illetve problémánk akadna: https://www.facebook.com/groups/603501263036440/