Tiltakozás a kormányzati történelemhamisítás ellen

Quoted post


Vendég

#42

2014-01-25 11:06

Fölháborító ez a L Á T V Á N Y O S provokáció, ne engedjûk, hogy ezt is lenyomják a torkunkon. A legújabb ÉS több írása is foglalkozik a szoborral, tàgabban az Orbán rendszer emlékezetpolitikájával. Schein Gábor így összegez: "Ami itt megbukott, az a magyar állam emlékezetpolitikai koncepciója. Amennyiben a kormány nem adja nyilvánvaló jelét, hogy hajlandó méltányos és tisztességes, a magyar nemzet lelkiismereti egységét helyreállító alapokra helyezni a vészkorszak emlékezetét, véleményem szerint legkésőbb a Szabadság téri emlékmű ma ismeretes, Párkányi Raab Péter által készített terveinek elfogadása után minden érintettnek le kell vonnia a szükségszerű következtetéseket. Ebben az emlékezetpolitikai játszmában egyetlen roma és zsidó szervezetnek, tovàbbá egyetlen civil intézménynek és senki tisztességes állampolgárnak nem volna szabad együttműködnie a kormànnyal. A programokra odaítélt öszegekről le kellene mondaniuk, és amit lehet, kizárólag civil adakozásból és európai pénzekből lenne szabad megvalósítaniuk." Mélyi József pedig, miután keserűen utal rá, hogy a "bronzba öntött, kőbe faragott történelemferdítés és köztéri cinizmus mára ugyanis hétköznapivá vált. Bármit meg lehet tenni, ezt igazolja a Magyarország német megszállása 1944. március 19. című (?) mű koncepció terve is.", amely különben, mint írja, a "régi mintázatokat idéző hazugsàgtömegből" is kilóg lefelé. "Kilóg hátborzongató tartalmával és szánalmas esztétikájával, a nyílt kül- és belpolitikai provokáció szándékåval és a bèkétlenség növelésével. A szobor, ha elkészül, elsősorban a magyar közélet nehezen letôrölhető szégyenfoltja lesz." --- Úgy gondolom, sehogyan nem volna letörölhető, ne engedjük hát, hogy megvalósuljon. Minden tisztességes ember érezze érdekeltnek és érintettnek magát ebben.

Válaszok

Cicero

#73 Re: Jöjj és láss

2014-01-26 01:59:16

#42: -

Megmosolyogtató ez a kulturális hablaty egy politikai-marketinges részéről!

A ferdítés, pont fordított előjelű, amennyiben a történelmi tény elhallgatását propagálja. Minden jóérzésű embernek már felfordul a gyomra ettől az izzadtságszagú erőlködéstől amit bizonyos politikai erők jól fizetett propaganda gépezete művel azzal az arcpirító tudatmanipulálással mellyel hülyére veszik az embereket és azzal vádol, amit maga tesz.

Szó nincs történelemhamisításról, a német megszállás történelmi tény!

Persze a  történelmet a győztesek írják, hamisítják, elhallgatják - vagy akár nevetséges mód dogmává emelik. Ez is jó példa erre, ahol valaki az intellektusát eladja és értelmiségi zsoldossá válik, majd egyszerűen megpróbál meggyőzően süketelni!

Persze az igazság előbb utóbb kiderül... Senki nem gondolhatja komolyan, hogy az iskolai történelemkönyvek "roppant adekvátak" lennének. Ez maximum olyan esetben a legobjektivebb, ahol már nincs leszármazott - azaz érdek a részrehajlásra, vagy már túl nagy történelmi távlatban van.

De hogy lásd mi is a való, a német vezetésnek szánt német hazánkbéli "helytartó" jelentése közvetlen a megszállás előtti időszakból. Elég csak ezt elolvasni, hogy világos legyen a kép, első kézből van:

http://www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/doksi/ng5560.html




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...