ELÉG A KUTYÁK LEVADÁSZÁSÁBÓL !

Quoted post

Józan

#99 a petíció hülyeségei

2014-01-16 12:35

"Minden vadásznak kötelező legyen egy betárazott altató lövedékes fegyvert magánál tartani az olyan esetekre , amikre általában hivatkoznak."

Látszik, hogy fingotok sincs a fegyverekről... Az altatólövedékes puska gyakorlatilag egy erősebb légfegyver, tehát csak nagyon közelről hatásos. Az altatószer amit ilyenkor használnak, kábítószernek minősül, tehát csak orvosok, állatorvosok, gyógyszerészek férhetnek hozzá, de nekik is külön engedélyt kell kérniük előbb.

Aztán ott az a javaslat, hogy a vadász készítsen videofelvételt a vadászatról, mert a vadászat drága sport, és a vadásznak úgyis telik kamerára. OK, legyen így, de akkor minden kutyán legyen GPS-nyakörv, mert a kutyatartás is drága, nektek is biztos telik majd rá.

Sokadik dolog: ti még azzal sem vagytok tisztában, hogy az elmeorvosi és a pszichológiai vizsgálat különböző dolgok!

Már elnézést de az fel sem merül bennetek, hogy az "ősbűnt" minden esetben a kutya gazdája követte el azzal, hogy a szegény kutyust nem pórázon sétáltatta, ahogy a törvény előírja? Csak a vadászok tehetnek az egészről, a hanyag gazdik semmiről?

Válaszok

dr.PM

#115 Re: a petíció hülyeségei

2014-01-21 08:52:26

#99: Józan - a petíció hülyeségei

Próbáljátok már megérteni, Ti vadászok azt, hogy a kutya/macska MAGÁNTULAJDON! Akkor is ha nincs ott a gazda, akkor is ha kutya elkóborolt ivarzáskor, petárdázáskor, de még akkor is ha gazdája kirakta valhol, mert ebben az esetben a gazda a tulajdoni felősség alapján kártérítési felelősséggel tartozik, de csak megvalósult(sic!) kár esetén.

 

Nna mégegyszer az AB határozat indoklása...

 

"..