Tiltakozz Zircre, a Bakony szívébe tervezett óriás-kőbánya ellen!

Quoted post

Zirci Betyár

#6

2013-11-14 10:00

Tény és való, hogy van környezetkárosító hatása (bizonyos szinten). Nem igaz, hogy a mai Magyarországon bármi beruházás történne, azt valakinek meg kell fúrnia. Ráadásul Zircen Koós Gábor a leghiteltelenebb személy egy ilyen ügyben. Volt MSZP-sként vajon mennyire kedveli a jelenlegi városvezetést? Elég szomorú, hogy egy ilyen ügyet felhasználva meg tud vezetni sok embert.
Viszont nem elhanyagolható tény, hogy egy ilyen beruházás munkahelyeket teremtene a Zircen és környékén élőknek (nem keveset). Valamint az adóknak köszönhetően bevételt jelentene a városnak és az államnak is(szintén nem keveset). Ebből a bevételből pedig fejleszteni lehetne városunkat, az iskolákat stb.
Nem mellesleg a 82-es számú főúton óránként legalább 6-7 teherautó elhalad (ha nem több), na most ha az kettővel több lenne, mit számít?
Koós Úr pedig jobb lenne, ha valami hobbi féleséget találna magának. Állandó jelleggel támadni az önkormányzat döntéseit, vagy más pártok rendezvényein zavarkolódni nem illő dolog. Értjük mi, hogy nyugdíjas és sok ideje van, de találjon hobbit magának, mert a politika nem kenyere, nem ért hozzá bárhogy is erőlteti (volt MSZP-s jelenleg Együtt 2014-esként).

Válaszok


Vendég

#7 Re:

2013-11-14 10:17:10

#6: Zirci Betyár -

Kedves Zirci Betyár, "Az előzetes vizsgálati dokumentáció szerint a foglalkoztatottak száma 10-12 lesz." - érdemes tájékozódni a személyeskedés helyett. Itt meg lehet tenni: http://zirc.blog.hu/2013/10/15/_banya_pedig_lesz_a_kobanya-ugy_legujabb_fejlemenyei_1_kiegeszites

Tiszta levegőt

#10 Re:

2013-11-14 12:58:15

#6: Zirci Betyár -

Uram ön belegondolt abba,hogy mekora zajjal és porral jár egy köbánya müködése,az egész környéket belepi majd a por!!!Tönkreteszik az egészségünket az utakat,az sem igaz,hogy ezen az uton nincs forgalom,mert rengeteg mezőgazdasági gép közlekedik erre!!!!Én láttam Fehérváron  az utat ,ahol a kőszálitó autok jártak,az aszfaltot felgyürték az ut szélére.Lehet,hogy önt nem zavarja,de én  nem akarom egész nap a robantásokat halgatni és a port szivni!!!

Szív királynő

#18 "Szív királynő"

2013-11-14 17:43:20

#6: Zirci Betyár -

Előrebocsátom, hogy én még nem vagyok nyugdíjas (a jelenlegi trendet látva, lehet, hogy nem is leszek!), hétköznap 5,30-kor elindulok Pestre dolgozni (46000.- útiköltségért!), este 18,30-kor érek haza - nem dúskálok sem az időben, sem a pénzben. A fiam évek óta nem tud elhelyezkedni, de ilyen áron nem is szeretném! Kicsit demagóg ez a munkahelyteremtési lózung, nem? És az "értéket hoz létre" nem cseng hamisan Ön szerint? Milyen pótolhatatlan értéket teszünk tönkre pár tíz év haszonért? Csak a pénz számít kormányunk / időszámításunk kezdete óta? Hol van ilyenkor a gyakran hallott nemzeti öntudat? Nem kellett volna a rendszerváltás óta a fürdővízzel együtt kiönteni a gyereket is: a téeszek, gyárak kiárusítása helyett most új termelő üzemeket kéne építeni (vagy újraépíteni!), és ott biztosítani tisztességes munkát! Lassan már nics semmink, de legalább amit a természet és az elődök ránk testáltak, ingyen kaptuk, azt nem kéne tönkre tenni! Inkább a sok reprezentáció és flanc helyett a visszaszedett adóforintokból új Ganz, Ikarusz, stb. színvonalú gyárat, olcsó bérű állami bérlakást, stb. kellene építeni! A bányanyitás árából az is kifutná... :)

P.S.: Koós urat nem is ismerem (ahogyan önt sem), a körlevelet (?) is csak most láttam meg, de ez a sok cinikus csúsztatás nagyon bosszant! Őszintébb kommunikációt és felelősebb gondolkodást várunk a vezetőinktől!

 

maristi

#24 Re:

2013-11-14 22:29:20

#6: Zirci Betyár -

A gazdasági és természeti következményeket minden esetben mérlegelni kell. Tény, hogy Zircen és környékén kevés a munkahely. Tény és való, hogy az idegendorgalom szerepe jelentős Zirc és környéke gazdaságában. Az idegenforgalom jelentős része épül a természeti bakancsos turizmusra. Pár kilométerre Dudar és Bakonyoszlop között már működik külszini kőbánya. Itt külszimi bauxitbányák is működtek. Dudar és Bakonynána térségében külszi szénbánya is üzemelt. Ennek a következményei is láthatók a mai napig. A fenntartható fejlődés érdekében jó lenne, ha tanulnánk a régi hibáinkból, megőriznénk valamit szeretett Bakonyunkból unokáinknak is. Védjük meg a jövőnket!!!!

Penelope

#41 Re: 82-es út

2013-11-16 17:34:18

#6: Zirci Betyár -

Na akkor pontosítsunk,honnan jön a kő és hová megy , vagyis mi köze van a 82-es főútnak a Borzavár- Zirc határában bányászott kőhöz. Légi úton kerül oda ?,mert van egy eléggé forgalmas és rossz út Borzavár Zirc útvonalon,a mellette levő ingatlanok az út közelsége miatt elértéktelenednek, zaj és por ártalom éri. Tehát ilyen úton kerül a 82-es főútra a kő.  Javasolnám egy új út építését ami elkerüli a várost . Elég bevétel a városnak a jelentősen felemel helyi adó, a 10-12 főből álló munkahelyteremtésből nem mi huzunk hasznot.