Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Quoted post


Vendég

#326 Re: a másik oldal.....

2013-08-20 22:04

#13: iii - a másik oldal.....

Tisztelt "másik oldal"!

 

Csak felteszem a kérdést: Ha a gyermekem 16'00-ig az iskolában van, akkor mikor fogom tudni vinni edzésre ill. nyelvórára? Tudni illik, mindkettőt még az ovis években elkeztük. Köszönjük szépen, de meggyőződésünk, hogy a gyermekünk jó helyre jár és ezen változtatni nem fogunk! És nagyon köszönöm a nagylelkű ajánlatot az iskola részéről, de maradnánk a jól bevált úton. Ha mindezeket mégis összeszervezzük, akkor kb. este 19"00-ra végzünk is, tehát jószerivel e gyermeknek már csak ágyba zuhanni marad ideje! Akkor hol is segítség ez nekünk?

S csak néhány szemelvény, ami méginkább megerősít abban, hogy ez a megoldás nem megoldás!

Az a tanárnéni tart nyelvórát fakultációban, aki felsőben 7. évvégén sikeresen befejezte a 6-os könyvet a gyerekekkel. A füzetbe kb. 3!! oldalt sikerült velük leíratni egész évben!

A gyerekek leckéje rendszeresen nincs kész. S amikor a szülő megkérdezi, hogy akkor mit csináltatok, akkor az a válasz, hogy x-t és y-t felzárköztatta a tanító néni!

..... és még sok hasonló! Akkor kérem, szeretném feltenni a kérdést, hogy már nem elég hígítás az integráció, most még a nyakunkba sózzák, hogy abban a közösségben a lehető legtöbb időt eltöltse a gyerekem?

Régen az embernek lehetősége nyílt a gyermeke képességeinek megfelelő iskolát választani, ahol nagyjából egyforma érdeklődésű és képességű gyerekek látogatták az intézményt. Aki akart, az maradt a napköziben, akinek pedig lehetősége volt, az mehetett haza. Én is jártam színjátszó csoportba, énekkarba, tömegsportra, néptáncra, de csupán azért, mert szerettem volna, s nem pedig azért, hogy úgy is ott kell lennem, akkor töltsük ki az időt. Nagy külömbség!

Most összeborolnálnak mindekit mindenkivel, mondván a "jobbak" majd felhúzzák a gyengébbeket, de mint ahogy a mondás is tartja: Sok lúd disznót győz! És itt most nem csak tanulmányi képességekről beszélek, hanem emberi hozzáállásról, mentális hatásokról stb.

Tisztelettel, egy anyuka

 

Válaszok

JULISKA MARISKA.

#383 Re: Re: a másik oldal.....

2013-09-04 00:02:37

#326: - Re: a másik oldal.....

ALÁ  AKARTAM  IRNI  A  PETICIÓDAT.   MERT  ABBAN IGAZAD  VAN  HOGY  A  GYEREKEKET  TÚL  TERHELIK.   DE NEM  TESZEM. A KINYILATKOZÁSAID  MINŐSITENEK..   HÁT  MIT  MONDJAK....  UNDORITTÓ  VAGY..  ÉS  BUTA .  LEHET  HOGY  TANULTÁL.   DE  NEM  TUDSZ  SEMMIT...  EGY  PAPAGÁJ.   EGGY  SZAJKÓ.  EGGYRÓKA .  ÉS EGGYKIGYÓ  VESZETT EL  BENNED,,   HOGY  FINOM  LEGYEK,   TE  ANYUKA.......  JA  ÉS  AKIT  CSAK  TUDOK  LE  BESZÉLEM    AZ  ALÁIRÁSRÓL   EZT  MOST  MONDOM.  TE NEM ÉRDEMLED  MEG A SIKER ÉLMÉNYT.