Szociális ágazat anyagi és erkölcsi elismerése érdekében

Quoted post


Vendég

#81 Re: Re:

2013-06-10 08:29

#80: bladedancer - Re:

Az ügyfelek/kliensek számára elérhetőségre gondoltam, hiszen ezt listát bárki olvashatja, nyitott. A személyes adatok védelme, nem csak azért történhet, amit említesz. Bár nyilván lehetnek olyanok is akik az esetleges szankciók miatti félelemből névtelenek és ez tényleg nem jó, ebben nincs vita közöttünk.

Ám szerintem lehetnek olyan segítők, akik úgy gondolják és teljesen jogosan, hogy védik a magánszférájukat, más okok miatt, még itt is. Vannak akikben ez a kérdés nem merül fel és én ezt sem vitatom.

Munkatársi körömben volt ezzel kapcsolatban negatív élmény: az ügyfél kiderítette a lakás címet, redszeresen becsengetett, zaklatta, megvárta az ajó előtt (többnyire ittas állapotban), beszélni akart stb.  Nyilván ez nem gyakori, de akiknek volt ilyen tapasztalatuk, azok sokkal óvatosabbak. Én pl: a fészbukra sem rakom ki a privát címemet és telefonszámomat és nem azért mert félek a hatalomtól. Egyszerűen csak privát területnek tartom. De úgy látom sokan mások is. Viszont azt is megértem, ha valakik ezt nem tartják

lényegesnek.

 

Válaszok

bladedancer

#82 Re: Re: Re:

2013-06-10 15:08:31

#81: - Re: Re:

Igen,így már érthető. Nekünk szerencsénk volt akkor amikor sikerült a saját petíciónkat személyesen aláíratni több rendezvényen. A tapasztalat akkor az volt,hogy örömmel írták alá és látták el a lakcímükkel is. Más kérdés az,hogy azok a címek valósak voltak-e? Bár nincs okom feltételezni,hogy nem a valós adataikat adták meg. Itt a net olykor sajnos kétélű fegyver,hiszen történhetnek visszaélésék is. Nem kell hozzá más csak egy lakcím valóban. ..és akkor még nem mentem bele a hackerek IP.cím lokátoraiba és egyébb szoftveres keresőkre. Sajnos 100%-os védelem nem létezik ezek ellen. Ez utóbbinak bárnelyikünk ki van,lehet téve.További probléma az is,hogy a petíciók akkor hivatalosak ha lakcím is szerpel rajtuk. Az most mindegy,hogy látható vagy titkos,de szerepelie kell. Ez a jelenleg hatályos törvény a petíciók beadására.

Nagyon sajnálom azokat akiket tényleg az általad említett módon "terrorizálják" ,zaklatják. Ha mód és lehetőség van rá,akkor javaslom a név letitkosítását a petíció aláírásakor.