Tárgyalásokat a felsőoktatásért!

danibusz

/ #181 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-01-01 16:05

#131: xy - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Most néztem csak ide vissza, ezért most válaszolok.

1)Úgy látszik, azért még mindig nem látja a probléma gyökerét, ami nekem nem tetszik.
Ön mi alapján tudja, ki a "jó", és ki a "rossz"? Hát ott egy szám a lapon! Vagyis egy puskázó ötösre ön büszkébb, mint egy becsületes hármasra... Vagyis a puskázókat engedi a rendszer ingyenesre. És a rendszer gazdag-, és puskázó-képző lesz. A tanárok a csökkentett egyetemi támogatások miatt (önfenntartó) elmennek, és senkit nem érdekel majd egy diák sem, hisz lesz napi 26 órára munkája, ha akar még egyetemet, ahol dolgozik. Ez nem annyira minőségi, igaz?
A munkahely az szép kis aduász! Nem 8000000 bölcsész munkahelyet akartam, hanem esetleg vegyipar, és egyéb felesleges dolgot, amiből akár pénz is jöhet a "nem-tandíjon" kívül.

És a jobb szakmunkás munkahelyek (pl asztalos, mezőgazdasági munkahely) pedig a nem annyira okos embereknek (pl nem ért a fizikához, stb) adnának más alternatívát, hogy ne feltétlenül akarjanak fizikus, kémikus, stb lenni. Így még Ön se tudna ez ellen kifogást találni.

2) Ó, és mikor volt diák? Mivel nem hiszem, hogy 2-3 éven belül az lehetne megint, főleg (empátia miatt), ha nem lesz olyan egyetem, ami felvenné...

3) Értem, tehát az értelmes ember nem támad! Akkor mi sem vagyunk azok. Na de a lényeg, hogy ninics kommunikáció az állammal, de a köznép azt látja CSAK, hogy 2 ember lábát lógatja egy 300 fős teremben, semmi több nem zajlik az egyetemeken.
Az állam nem alternatívát kíván adni, hanem ultimátumot. Remélem ezt azért észrevette. Ha ad alternatívát (Nem minden földi jót!), és meghallgatja a többiek (hallgatóság, rektorok) ötleteit, ami CSÖKKENTI az egyetemekbe elvesztegetett (?) pénzt, akkor nem lenne tüntetés. Érthető?


Hát igen, a külföldi cégek behozása a magyar kisgazdák lenyomorításával, és az, hogy az a cég elviszi a pénzt (és elmegy a kedvezmények után), stb. az tényleg nem ide való...
És a "szegényadók" sem...