Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Lengabor

/ #178

2012-07-30 02:32

Örülök, hogy adtam új információkat. :) Manapság szinte mindenki az AXN facebook oldalán érdeklődik, ahol a kérdések 90%-ra válasz is szokott érkezni maximum két-három napon belül (hétvégén nyilván nem érdemes rá várni). Mivel náluk az anime abszolút kisebbségben van, így viszonylag ritkábban fordul elő ez irányú kérdés, de mióta az Animax nem válaszol senkinek, majdhogynem anarchia uralkodik az ő facebook oldalukon. Én és jó pár egyéb emberke próbálunk válaszolgatni nekik, de nehéz. Na mindegy. Ezek alapján szerintem az emailes kérdésedre is választ adnak. Azért írtam, hogy ősszel hoznám szóba, mert a nyár a pihenés és a pangás időszaka, ilyenkor nem szoktak semmi ilyen jellegű dologgal foglalkozni. A nagy kereskedelmi csatornák is tavasszal mennek ki Los Angelesbe bevásárolni a sorozat- és filmkínálatból. Ráadásul most még arra is várunk, hogy október 1-jén elinduljon az RTL2 nevű új csatorna, hátha valami éjjeli műsortölteléknek betennék az InuYashát.
Azt nem tudom, hogy megéri-e mindez az AXN-nek. Általában egy amerikai sorozat vagy valamely telenovella epizódonkénti ára minimum 200-250 ezer forint (nyilván évadpakkban megvéve kedvezőbb). Itt már meg van véve, a szinkron is kész, így nem tudom, mennyit kellene nekik fizetni az RTL-nek, hogy végre átadják. Noha az AXN műsor kínálatában nagyon színes, egyedi, gyorsan behoznak premiersorozatokat, sokszor nagyon is minőségi darabokat, ugyanakkor sok rajongó kérdésére elmondták, hogy néhány olyan sorozat, ami az USA-ban népszerű, de nálunk még nem látható, náluk biztos nem lesz. Ennek persze nem feltétlen anyagi okai vannak, lehet, hogy szerintük nem passzol a műsorstruktúrába. Viszont van két alcsatornájuk, az AXN Crime és az AXN Sci-fi, ez utóbbin már volt egyébként az InuYasha is, de ugyanúgy csak a 104. részig. Szóval oda simán beilleszthető, ha ők is akarják és meg tudják szerezni - őszintén remélem, hogy igen.
Még valami: az szerintem csak valótlan pletyka, hogy már szinkronizálnák a The Final Actet, ugyanis a premiereknél általában mindig egy-két hónappal a tévés bemutató előtt kérik fel a szinkronszínészeket a munkára. Persze itt is van kivétel, mily meglepő, olyan sorozatoknál, aminek a joga az RTL Klubnál van. Ott előfordul, hogy évekkel korábban kész a szinkron, de akár 2-3 évig is "ülnek rajta", ahelyett, hogy bemutatnánk. Biztos infót csak a szinkronszínészek mondhatnának - már ha készülne a munka.
Mindenképpen írj, ha választ kaptál - akár pozitív, akár negatív, mert ennél a pangásnál minden jobb. Sajnos már az Animax nézőkre és rajongókra is egyre kevésbé számíthatunk ez ügyben, mert ők (egyébként jogosan) a Bleach-re, a Naruto Shippuuden-re és a Dragon Ball Kai-ra vágynak elsősorban, emellett a sok ismétléssel van tele a hócipőjük.