Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Egy bennfentes válaszadó

/ #645 Re:

2012-06-21 17:55

#644: windiesel -

Az a fajta sorkatonaság ami 2004-előtt volt nem lesz. Ellenben a középiskolai tanntervbe be lesz építve! Aki nem teljesít elég jól, vagy alkalmatlannak minősül az nem kaphat se szakmunkást se érettségit.

Bizonyos munkakörök betöltéséhez és az egyetemi felvételihez szintén kötelező lesz minimális alapkiképzésen "önként" részt venni.

Magyarán nem lesz kötelező a katonásdi, de ha nem veszel részt benne, akkor nem lesz szakmád, végzettséged és mehetsz közmunkában sz@rt lapátolni. Az iskolai oktatás része lesz majd a fiatalok arra nevelése, hogy a katonaságból kimaradókhoz "másképp" viszonyuljanak.

Megjegyzem ez Izraelben, több arab országban és sok harmadik világbeli diktatúrában így működik. Tudom, mert diplomataként dolgoztam közel húsz évig.

Aki a jövőben eleve egészségügyi okok miatt alkalmatlan annak ez az egész egy nagy szívás. Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy hogy akarják megvalósítani, ugyanis a legtöbb helyen az alapvető sportolás lehetősége sincs meg vagy vissza lett vágva! És arra is kíváncsi lennék, hogy a 14-18 éves alapkiképzést kapott tinikkel hogy akar majd Viktorka védekezni mondjuk egy kínai vagy iráni rakétatámadás ellen? Mindenki a hátára fekszik, lábakat a magasba és visszalökjük? Vissza kéne néznünk a múltba és tanulnunk belőle. Ha mind a két világháborút megnyertük volna és Moszkva lenne magyar falu Washington meg gyártelep azt mondom, van értelme az elképzelésnek, de a nagy büdös igazság, hogy az elmúlt 500 évben mi nem nyertünk háborút, pedig ez alatt az idő alatt volt konfiktusunk szinte az összes európai országgal!