devizában nyilvántartott hitelek szerződései jó erkölcsbe ütközők

mindenkiügye

/ #38 Re: nem egyetértő

2012-03-18 19:53

#3: tököm kivan a devizahitelesekkel.com - nem egyetértő 

 Kérdezd meg például a plgármesterek nagy részét, közöttük Lázár urat is, hogy mi a jó fenének vettek fel deviza alapú hiteleket az önkormányzatok is! Lehet,hogy neked tele a tököd velünk, kis devizahitelesekkel, de te is valamely önkormányzat területén élsz - gondolom. Könnyen előfordulhat, hogy a ti önkormáyzatotok is azért kénytelen emelni a helyi adókat, vagy egyéb díjakat, mert képtelen más módon eleget tenni a hitel visszafizetésének. Tehát ez nem csak a mi problémánk!

Továbbá számtalan vállalkozás (kicsi is nagy is) kénytelen volt deviza alapú hitelt felvenni, mert más hitel szinte nem is volt! Ezek a vállalkozások ma roppant nehéz helyzetben vannak, s ha megnézed a KSH adatait (netán Opten) az utóbbi hónapokban felszámolás alá került végek számát illetően, bátran gondolkodj el rajta, hogy vajon mi lehet az elképesztően magas szám mögött! Netán, ha te is vállalkozás alkalmazottja vagy (s nem egy banké vagy állami hivatalé), úgy nem tudhatod, hogy a cégednek van-e hitele és tudja-e fizetni, vagy néhány hónap múlva utcára kerülsz.

Hidd el, a devizahiteles probléma nem csupán a kis ember problémája, hanem az egész magyar társadalom és a magyar állam SZÉGYENE! Vajon miért csak Magyarországon húzták csőbe az adósokat és Európa egyéb országaiban miért nem?