devizában nyilvántartott hitelek szerződései jó erkölcsbe ütközők


Vendég

#1

2012-03-13 12:03

Nem kell megköszönni természetesnek tartom. Egy Mindenkiért, Mindenki egyért. Reméljük eredményesek leszünk!

Vendég

#2

2012-03-13 12:36

Teljesen egyetértek a petícióban leírtakkal!
tököm kivan a devizahitelesekkel.com

#3 nem egyetértő

2012-03-13 13:10

Mindig csak a sírás rívás, magatokban keressétek a megoldást, nem másra kenve, másra várva... borzasztó ez a szenvedés, a nagyobba, sajátba költözés nem volt rossz, mi? Miért gondoljátok, hogy ajándék a hitel vagy épp a lakás? Ne essetek át már a ló túlsó oldalára!
Ágnes Nagy
A petíció szerzője

#4 Re: nem egyetértő

2012-03-13 13:49

#3: tököm kivan a devizahitelesekkel.com - nem egyetértő

Kedves Nem egyetértő! Ha utána nézel ezeknek a szerződéseknek, és a szakértői véleményeknek, a korábbi hivatalos jelentéseknek, látni fogod, hogy nem arról van szó hogy mi sírunk, hanem arról, hogy kifizethetetlen konstrukciót adtak el a bankok a hitelfelvevőknek. Addig amig nem látod az egészet egybe, megértem hogy csak a média által harsogott mentsük meg a devizahiteleseket" kijelentést támadod, de mi nem azt kérjük, hogy mentsenek meg minket, hanem azt, hogy tisztességes szerződési feltétellel KI FIZETHESSÜK A HITELEKET! Ha annyira ártatlan lenne a helyzet kialakulásában a kormány, vagy a bankok, akkor szerinted lenne itt bármi féle mentőcsomag? Sajnos a média azt nem harsogja, hogy mi nem kérünk az állam megmentéséből, mi magunk akarjuk megoldani, de sajnos ezt is gátolja a kormány és a pénzvilág.

Nem csak minket, deviza alapú hiteleseket érint ez a probléma, hanem a ft hiteleseket is, akiknek mesterségesen magasan tartott kamatú ft hiteleket adtak el ugyancsak tisztességtelenül.

Kérlek támadás helyett nézz utána, és ha utána már egyet értesz a petícióban leírtakkal, írd alá.

Átvertke

#5 Re: nem egyetértő

2012-03-13 13:50

#3: tököm kivan a devizahitelesekkel.com - nem egyetértő 

Te azt hiszed, hogy ez oktalan sírás? Sajnállak!

Jelzem:

OLYAN ÓCSKA TRÜKKEL VERTÉK ÁT AZ EMBEREKET, HOGY TE MÉG UTÓLAG SEM FOGOD FEL!

CSALÁS TÖRTÉNT ÉS TÖRTÉNIK, TÖRVÉNYTELEN AZ ÖSSZES SZERZŐDÉS!

HA A MÉDIA ALAPJÁN ÍTÉLKEZEL, AKKOR CSAK SAJNÁLNI TUDLAK!

NO PERSZE , HA NEM IS ÉRDEKEL.. .? GONDOLOM, HA KOMOLYAN ÉRDEKELNE, AKKOR ESETLEG UTÁNA NÉZNÉL!!

 

Téged vertek már át igazán ócska trükkel, és nagyon?

Azt hiszed, hogy nem? De igen! csak nem közvetlenül! Te is szívhat, csak közvetve!

Hát akkor csak 1-2 példa!

Hát jó ha tudod, a Te lakásod is kevesebbet ér , ha van és ha kényszerülnél eladni bármilyen oknál fogva, akkor rádöbbennél mennyiért vennék meg! HA EGYÁLTALÁN EL TUDNÁD ADNI!  És ha mégis el tudnád adni, akkor remélem örülnél, hogy buktál a "hülyének " beállított deviza alapú hitelezésnek nevezett csalás miatt!

De ha téged nem érint semmi, akkor talán érdeklődj az átlag 2 gyerekes magyar átlagkeresetű fiatal házaspároktól, aki 50 négyzetméteres lakásához mondjuk a 4. kerületben vagy éppen bárhol az országban vett fel hitelt. Merthogy a szüleik is ilyen kis lakásban, vagy kisebben laknak és az albérlet helyett megpróbálkoztak sajátot elkezdeni fizetni. (Ha netán ismernél ilyet! Vagy lehet, hogy ez a kör messze áll tőled?)

(No persze, vannak azért helyek  Magyarországon is,pl. Budapesten is, ahol most is nagyon jól el lehet adni az ingatlant, főleg, ha a haver cége falból veszi meg! Vagy ha egy rozoga tyúkólat meg lehet venni -ügyvédi segédlettel- több 10 vagy 100 millió Ft-ért, no persze nem saját erővel, munkából megszerzett pénzből, hanem" szerzett közpénzből", amit soha senki nem kér vissza!

A másik példa!

Aki nem "hülye deviza alapú hitelesnek" van kikiáltva, hanem Ft hitelt, vett fel- márha adtak!!-, neki akkora Ft hitel kamatot lehetett eladni, hogy csuda!! Tudood miért? hogy kicsinek látszódjon a deviza alapú hitel kamata! Jó,  mi??

Tudod mekkora 2006-tól az éves költsége a hitelemnek?  13 % átlag!! Szerinted rohadt jól jártam?

A tőke tertozásom pedik felszorozták 50 %-kal! Bingó!! Felfogod?

Tudjál róla! HA AKARNÁL, MÁR TUDHATNÁL RÓLA EGYÉBKÉNT!

Az átvertek nem mentőcsomagokat kérnek, nem is kértek!

Hanem csak azt, hogy a törvényesség érvényesülhessen, a törvénytelensége megszűnjön, a törvénytelen kilakoltatásokat , végrehajtásokat állítsák le, és tisztességes szerződéssel, tisztességes kamattal tudják visszafizetni a hiteltaz emberek, elszámolás után. Ft hitelként.

Mert azt tudják fizetni! De a lehetetlenséget nem tudják.

Túlfizetésben van egyébként mindenki a törvényes szerződéses feltételekhez képest, aki évek óta fizet!!

De amit most követelnek a bankok törvénytelenül, azt lehetetlen kifizetni is és szabadulni is lehetetlen ezekből a feltételekből!

Egyébként :Lehet  törvényes egy szerződés, aminek soha nincs vége, csak úgy kérdezem tőled?? De a futamidő alatt biztos nincs vége! Ugyanis a míg tőke és árf. változás van, addig plussz árf. kül.-et számol a bank a tőkére? Ez jelenleg kb. 50-60%-nak megfelelő plusz tőke összeg!Tehát ha ama a fennálló tőke tartozásod ki akarnád fizetni, akkor- az évek óta befizetett tőke törlesztés után a fennálló tőke+ 505 a fizetni való tőke tartozás! A kamat és annak árf. kül. miatti növekedéséről nem is beszélek most! )

Gondolkozz el, vagy ne nyilváníts véleményt e témában!


Vendég

#6

2012-03-13 13:53

Hogyan lehet tisztességes dolog az és jó erkölcsbe nem ütköző, amikor egy 3 millió felvett jelzálog hitel fél év nemfizetés után 6 millió tartozássá alakul, akkor , amikor 3 évet egyébként már tisztességesen kifizettek belőle. Ez nagyon nem egészséges dolog, meddig türhetjük még ezeket a kapzsi bankárokat akik a kilakoltatáshoz segítik hozzá a károsultakat.

Anonymous

#7

2012-03-13 14:00

Az a szomorú helyzet, hogy a kormány és a média pont azt akarja, hogy megosszák a népet, hogy ne tudjanak összefogni.

Ezek a devizahitelek ft-ba lettek folyósítva, és ft-ba is fizetjük őket, ft forrással is van fedezve (egy úgy nevezett swap ügyletnek köszönhetően). A folyósított hitelhez képest 2x annyi tőkét és 2,5x annyi törlesztőt követel a bank. Ezt kéne hogy megértsétek, ti akik szerencsére nem vagytok deviza alapú hitelesek. Szerinted tisztességes az hogy 10 milliót utalt (ezzel a bank az árfolyamkockázatát le is zárta átváltásnál), és most mégis 20 milliót követel, amellett hogy a 70.000,- Ft törlesztőt 160.000,- Ft-ra emelte.

Vendég

#8

2012-03-13 14:06

Remélem,, elég lesz a nyomás, hogy át billenjen egy pozitív oldalra SOK sikert!

Vendég

#9 Re: nem egyetértő

2012-03-13 14:29

#3: tököm kivan a devizahitelesekkel.com - nem egyetértő

ki a péló vagy te ...valami 3/3 maradék söpredék,vagy zsici bérenc aki abbol él ,hogy más hibázik..

.vagy csak a bankosok béreltek fel némi kis apróért, hogy oszt itt az észt...

Hédy

#10 Re: nem egyetértő

2012-03-13 15:18

#3: tököm kivan a devizahitelesekkel.com - nem egyetértő

A hiteleket felvevők annyira hibásak, mint az az úszni nem tudó gyerek, aki az úszómester biztatására beugrott a mélyvízbe. A bankok pontosan tudták, hogy mi a várható jövője ezeknek a hiteleknek, ennek ellenére csábították a kuncsaftokat olyanokkal, mint pl. nem kell bizonyítani a jövedelmet, nem ajánlottak forint alapú hitelt, hamis tájékoztatást adtak arról, hogy milyen árfolyamváltozások várhatók.

Ezeket a hiteleket törvénytelennek ítélnék a legtöbb fejlett országban, mert a szerkezetből és a bankok rendelkezésére álló adatokból megállapítható, hogy ezek a hitelek eleve bukásra itélték a kölcsönt felvevőket. Egy ilyen szerződés a mondernebb országokban vagy csalás, vagy zsarolás kategóriákban büntetőeljárás tárgya lehet.


Vendég

#11

2012-03-13 21:21

élni és élni hagyni!!!

Vendég

#12

2012-03-13 22:07

Az országunk magyar nép jövője a tét.

Vendég

#13

2012-03-13 22:10

Meggyözödésem és tapasztalatom azt mondják, hogy ebben az Országban nem számit az erkölcs és a család, sem az ember maga. A Szomorú az, hgy több tizezer embert lehetett léprecsalni, tönkre tenni, és mi történik? A Bankok és a kormány röhög a markában és továbbra sem tesz semmit. Nem szeretem a radikalizmust, de ahogy elnézem már csak ennek lehet hatása. Már töbször emlitettem, hogy a nagyobb összefogás vinne sikerre minket, de ahogy elnézem még azok se mozdulnak meg akiknek már a nyakukon a huropk, magyarul a kilakoltatás. Ez nem igaz, hogy ezt akárhogy is de hogy ne lehessen megakadályozni,. és hogy ennek már végre véget kell venni. Nagyon buta a Magyar, máshol már a fülüket harapták volna le a politikusoknak és bankárokn ak. Bencze Mariann. Könyörgöm tegyünk valami hatásosat, mert igy még több ember lesz öngyilkos és ezt borzalmas hallani és látni.

Vendég

#14

2012-03-13 22:18

Ahogy olvasom a nem egyet értőek irásait. Hát mit ne mondjak gusztustalan. Kivánom, hogy az életbe ne vigye sokra, de annyi pénzük legyen, hogy a szivmütétet ki tudják fizetni,. De csak megértő szivre kellene cserélni a mostani érzéketlen szívet. De az is lehet hogy ezeknek a szervezete kilöki még azt is. A Másik. jó lenne ha stilust váltanának a nem egyet értök, és kérem hogy az ilyen trágár hozzászolást tiltsuk le. Irjanak a médiának azok szeretik az ilyen stilust.
azt a ripityomját

#15 végzetes együgyüség

2012-03-14 00:27

Magyarországra úgy szabadították rá a kapitalista rendszer már vadhajtásokat eresztő változatát, hogy "elfelejtették" közölni - két félnek nincs jó üzlet, maximum tisztességes lehet. A valuták árát szintén a kereslet-kínálat szabja meg. Svájc és Japán pénzére soha sem volt jellemző, hogy a nagyobb üzletek elszámolásához használták volna. Árfolyamuk jellemzően a tőzsdei árfolyamokhoz hasonlóan változott - azaz rendkívül hektikus árfolyammozgás a jellemzőjük.
A magyar lakosság - mellékes, hogy milyen okok miatt - még ma is elhiszi, hogy a multinacionális vállalatok, bankok azért vannak, hogy nekik jó legyen. Nem. Csak a haszon, a minél nagyobb profit hajtja őket. Magyarország nem csak a devizahitellel engedi a lakosság egyre csökkenő jövedelmét kiszivattyúzni. Már nincs magyar tulajdonban(vagy alig) közműszolgáltatás. Eladták a kereskedelmi cégeket, vagy hagyták a hihetetlen tőkeerővel rendelkező cégeknek, hogy egyszerűen tönkretegyék a gyenge magyar vállalatokat. Kollaboráns volt, van és lesz. Miért vezették be a cafeteriát, az adómentes (valamikor) juttatásokat? - miért két francia cég érdekeltsége volt a cafeteria utalványoztatása? - miért kapott francia becsületrendet(becsület?) a bevezetésénél bábáskodó magyar politikus?

Csak kérdezem azoktól, akik most egy igazságtalan és kártyajátékhoz hasonló pénzügyi trükk áldozatai: gondoltak-e arra, hogy a valamikori kedvezményes forinthitel megszüntetése (2003-tól)és a "gagyi-hitel" piacra történő bevezetése - azaz a lakosság végzetes eladósítása - tudatosan történt?
Gondoltak-e arra, hogy 2002-től 2010-ig a magyar államadósság szinte megduplázódott? - miközben a lakosság és az önkormányzatok nyakra-főre vették fel a SF hiteleket (államadósság 2002-ben 40 milliárd Euró, 2010-ben 78 milliárd Euró)?
Gondoltak-e arra, hogy a reménytelenül eladósodott emberek elvesztik az otthonukat? - és ennek analógiáján jutott-e eszükbe, hogy egy reménytelenül eladósodott ország mit veszíthet el?

Gondolnak-e arra, hogy amikor az EU kormányába bekerülhetett Kovács László, milyen minőséget képvisel Európa "vezetősége"? - nem mellékesen iszonyatos havi jövedelemért.
Észrevették-e, hogy amikor a 2010-ben megalakult új kormány gátat kívánt szabni az ország kifosztásának, össztüzet zúdítottak Magyarországra az európai balliberális pártok? - a hazai bukott "elit" hathatós támogatása mellett.


Vendég

#16

2012-03-14 09:19

A petíció jogos és szükséges népi kezdeményezés. A vitalapon vannak fanyalgók és politikai felhanggal operáló vélemények, azonban egyik sem teszi jogszerűvé, hogy egyoldalú szerződés módosítás mögé rejtve, bank titokra hivatkozva becsapják a fogyasztót. Rossz terméket értékesítsenek, burkolt kartelezéssel a piaci versenyt meghamisítsák. Valamint ehhez a mindenkori kormányok a jegybank elnökökkel karöltve szemhunyásos cinkosságot vállalnak. Bár voltak figyelmeztetések, hogy a lakosság ne vásároljon deviza alapú hiteleket,azonban ezen tájékoztatók a zsebvilágnak ellentmondóak voltak, gyengék, erőtlenek. A szabadpiac és a rabló piac nem ugyanaz. Nálunk a rabló piac erős, mert nincs valós verseny. Ahol lenne, ott a kormányzat hatósági árral tartja magasan az árakat. Bár azt kommunikálják, hogy alacsonyan, de ez nem igaz. Tehát minden eddig regnáló kormány csak kifosztásra játszott. Ha elő került, előre mutató elképzelés, hamar a süllyesztőben végezte. Valójában nem pártok, hanem párt pénztárnokok irányítják az országot. Innentől azonnal érthető, miért kellett támogatni a pénztárosnak a bankot. Tehát ez a termék rossz, a jóerkölcsbe ütközik, tessék vissza vásárolni, kamatostól, költségestől, tokkal vonóval. Egyben biztosítani egy erkölcsös, tisztességes, kiszámítható költségekkel rendelkező hitelt. stb.

Vendég

#17

2012-03-14 10:35

Az ÚNIÓS jog szerint tisztességtelen az összes magyar devizaszerződés ----- nem lehet tisztességes az,ha a kölcsönszerződés egyoldalu szerződés---módosítási lehetőséggel ruházza föl a bankot!

Vendég

#18

2012-03-14 12:34

Mindenki tudja, hogy a bankok csalást követtek el,de érdemben nem történik semmi.Egyfolytában veszteségről siránkoznak, pedig csak a tervezett nyereségükből van veszteség.Arcátlan módon még kamatot is emeltek, alig a kétszeresére, ami megfelel az akkori forinthitel kamatának. Magyarországon egyedi hitelezés folyik, így teljesen megengedett a szabad rablás.

Vendég

#19

2012-03-14 13:44

Csak annyit a hitelekről 2007-ben felújitásra felvettünk 1.5 milliót,és havi 16ezer ft-ot fizettünk,most pedig 36ezer a havi törlesztés,idáig már kifizettünk 1.4 milliót,és vissza van még a mai árfolyamon 1.6millió.ez milyen becstelenség,és az otp svájci frank-ban számolja a kezelési költséget,ami havi kb.8-10ezer ft.ezt vissza kellene az otp-nek fizetni,mert ez becstelenség.
Bankcsapda csoport

#20 Re: nem egyetértő

2012-03-14 13:48

#3: tököm kivan a devizahitelesekkel.com - nem egyetértő

Nézz és láss! Nehogy már azt hidd, hogy a devizahitelesek egy külön állatfaj. Pontosan ugyanolyanok, mint azok, akik nem sétáltak bele ennek a csapdájába, ami mellesleg korántsem úgy volt kommunikálva. A deviza alapú hitelben eladósodott emberek nem mások, mint eszközök egy globális kizsákmányoló rendszerben. És azok, aki ezt nem látják át, majd jó nagyot fognak csodálkozni, hogy a vihar őket sem kerüli ki.

Ne felejtsük el, hogy állami szervek, vállalkozások is ugyanazokat a szerződéseket írták alá, mint az egyszeri ember. Rengeteg tanult, pénzügyi, jogi szakember is rendelkezik ilyen tipusú hitelellel. Az állami szférában jogi csoportok nézték át a szerződéseket, mielőtt aláírták.

Lehet, hogy ki van a tököd a devizahitelesekkel, de az egyenlő azzal, hogy tele van a tököd a jogállammal és jó ez a sz@r úgy, ahogy van. Mert alapjában véve, arról van szó, hogy az országunkban egyetlen ember sem lehet biztos abban, hogy vannak jogai, amíg ilyenek megtörténhetnek.

Majd ha minden magyar ember felfogja végre, hogy a deviza alapú nyilvántartás milyen monetáris taktika eredménye, akkor talán nem lesznek ilyenek, akiknek tele van a tökük, mert megértik végre, hogy mire megy ki a játék.

És csak még egy példa. Mit gondolsz te miért vezették be annak idején a BNO kódot az orvosi ellátásban. Elmondom neked. Mert ezzel pár év alatt kiválóan feltérképezték az ország egészségügyi helyzetét, Következő lépésként, a legnagyobb számú betegségek ellátására az adott gyógyerek árainak drasztikus emelése. Következmény? Kitalálható.

Gondold végig, hogy mi történt az elmúlt 10 évben, a cigánykérdéstől kezdve, az influenzaoltásokon át egészen a deviza alapú hitelkihelyezésekig. Ártani nem árt, ha megtanul az ember a sorok között olvasni.

Lehet, hogy te most jól élsz, nincs gondod, de ez a hazád és az én gondom a te gondod is és fordítva, akkor is ha ez nem tetszik. Nem volt beleszólásunk. A harc azért megy, hogy most legyen, különben cseszhetjük...

Szép Napot!


Vendég

#21

2012-03-14 15:09

Kíváncsi lennék meddig tűri még a nép a kizsákmányolást? Van nekünk bankunk,amit gatyába kellene rázni! A külföldi meg vigye haza a bankját! De nem viszi,mert ott nem tudja ezt megtenni,csak MAGYRORSZÁGON!!! DE MEDDIG TŰRJÜK EZT MÉG? MIÉRT NEM ÁLLUNK FEL KÖZÖSEN??

Vendég

#22

2012-03-14 23:24

Büntető Törvénykönyv 318. § (1) bekezdésébe ütköző csalás bűntettének alapos gyanúja
- Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
Büntető Törvénykönyv 330/A. § (1) bekezdésébe ütköző uzsora bűncselekmény gyanúja
- Aki a sértett rászorult helyzetét kihasználva üzletszerűen olyan különösen aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodást köt, amelynek teljesítése a sértettet, illetve annak hozzátartozóját súlyos vagy további nélkülözésnek teszi ki.
uzsorakamat2

#23 Re: nem egyetértő

2012-03-14 23:29

#3: tököm kivan a devizahitelesekkel.com - nem egyetértő

mi van bankár vagy? te is megszívod !!!!!!!!!!!!!!!!

Csipesz

#24 Re: nem egyetértő

2012-03-15 09:13

#3: tököm kivan a devizahitelesekkel.com - nem egyetértő

Nekem az ilyen emberekkel van ki... Miféle emberi hozzáállás a tied. Felfogtad mit írtál? Nem felelőtlen emberek vagyunk. Bármilyen hihetetlen neked, becsaptak minket.

Ma nekem van gondom, holnap neked lesz és nem foglak sajnálni. A felvett hitelt vissza akarjuk fizetni és vissza is fogjuk, de nem a manipulatív, embereket kijátszó szerződés szerint szeretnénk ezt tenni. Ne feledkezzünk már meg a "tisztességes haszonszerzés" fogalmáról. Az mégsem normális, hogy felveszel egy hitelt, törlesztesz x Ft-ot 4-5 éven keresztül, ha forintosítani akarod, kiderül hogy a felvett hiteled immár több mint 2-szeresét kell még felvenned, azaz nemhogy nem csökkent a hiteled, hanem a duplájára nőtt. Szerinted ma kinek emelkedett a bére ilyen mértékben. Mi ez ha nem TISZTESSÉGTELEN HASZONSZERZÉS. Mit tanultál az iskolában? Itélkezni? Mi ez ha nem uzsorakamat? Ráadásul mindent CHF-ban számolnak el neked, holott nem is volt mögötte CHF.

...Jahhhh és bocs hogy emberhez méltó körülményeket szeretnénk a családnak biztosítani. Ez csak a milliomosoknak jár?

 

Csipesz

#25

2012-03-15 09:35

...és sarokba leszünk állítva még mindig, mert a túlélésre játszunk a 180 Ft-os árfolyamrögzítéssel. Mert ha külön számlán gyűjtik a különbözetet és kamatos-kamatot számolnak majd fel mit tudok tenni egyedül.

Nekem pl az is nagyobb biztonságot jelentene, ha azt mondanák az árfolyamot 200 Ft-nál megakasztanák. Mert ez a fennmaradó évekre biztonságot, kiszámíthatóságot jelentene és azt gondolom a bankok csak a tisztességtelenül bekalkulált és szerzett hasznot veszítenék el. Miért is okoz ez neked akkora problémát #3: tököm kivan a devizahitelesekkel.com - nem egyetértő ? Netán kevesebb lesz a jutalékod, amit egy hitelfelvevő után kapsz? Hoppá ez komoly gond neked, esetleg te sem tudod majd fizetni a számláidat?

Tudod-e ha bemész a bankba hogy korrekt tájékoztatást kapj, nem tudnak adni!? Ha írásban kérsz választ felhívnak telefonon és mellébeszélnek! Ennek ugye nincs nyoma...