A harcsák tilalmi szabályozásának hatályban hagyása


Vendég

/ #142 Re: fészkeseknek annyi!

2012-03-14 20:49

#140: döme - fészkeseknek annyi!

Tisztelt döme !

Nem engem szólított meg, de áttételes módon érint. Ezt a petíciót én írtam alá elsőnek, mert nem értettem egyet azzal, hogy kizárólagosan a harcsa védelmével foglalkozott a másik petíció.  Véleményem szerint, természetes vizeink halállományát, beleértve a Balatont is, kizárólagosan egyféle  módon lehet megvédeni, még pedig teljeskörű 2-3 évre terjedő horgászati, és halászati tilalommal.   14-éves hivatásos halőri munkával a hátam mögött, ezt bátran kimerem jelenteni. Nem érhet a vád, hogy Ön által titulált "hentes" lennék, mert ha valaki tett a Balaton halállományáért, én megtettem. Fogtam harcsát, nem egyet, de sokat szabadon is engedtem, mert egyszerűen sajnáltam, és nem célom az ölés.  Fogtam augusztusban, szeptemberben, és nem lettem betege, ha volt olyan év, hogy nem fogtam egyet sem.

Szeretem enni is a halat, főleg a hazait, és mert  nem szeretnék enni mindenféle élelmiszeri szempontból káros anyagokat hordozó külföldi csodát, és mert nem hoz lázba a "tenger gyümölcse" sem, marad a jó hazai hal, legyen az akár keszeg is.

Hogy évente elfogyaszt a családom átlagban 60kg halat, miért szégyen? El nem adok egy dkg-ot sem, ettől lennék hentes?

Szóval a másik petíción kifejtettem véleményemet, páran megértették, és támogatták, de nem volt nagy a "tombolás".

Kérdezném Kedves döme :  miért nem támogatta ilyen nagy hévvel a teljes horgászati, és halászati tilalmat, ha Önt annyira érdekli a Balaton sorsa, és a halvédelem?

Én szívesen letenném a botot, akár 3-évre is, ha tudnám , hogy ezzel segítek az élővilágon. Ezzel szemben viszont, "ügyeletes nagytudású" fiatal sztárhorgászaink mélyen hallgatnak, ha arról van szó, hogy ne horgásszunk, sem ívási időben, sem máskor.   A halvédelem nem abból áll, -mint nagyhalas magán tavainkon- hogy egy év alatt százszor pofán vágják szegény halat, utána sebkezelés, és menj Isten hírével, miközben az a stessztől kikészülve, már lassan enni sem mer, szétszaggatott pofával, de élve , és boldogan várja a következő C&R sporthorgászt..... Olyan ez Kedves döme, mint ha egy hadsereg összes katonája egy kurvához járna. Az is megunná.

Tehát én így látom, mint "hentes".

Horgásztársi üdvözlettel :  Borbáth Balázs