A harcsák tilalmi szabályozásának hatályban hagyása

nyenyere

#126

2012-03-10 08:08

ja, meg most néztem a harcsa árakat! Én már 2000Ft/kg alatt nem adom!!
Korrekt az ár , nem?

Vendég

#127

2012-03-10 19:53

Nem értem ,miért itt lihegsz, zilálsz nyenyere!?!?Tán nem megy a gyulytés a másikon? Vagy tanulni szeretnél halfogást,mert neked csak a nyafogás megy? Igazán nem értelek....Minden esetre érdekes udvarlási stílusod van.....szegény lányok.)))
nyenyere

#128

2012-03-10 20:13

Halfogást tanulni?????????????? szerintem az életedben nem fogsz annyit tudni a balatoni harcsákról mint én ......

Vendég

#129

2012-03-10 21:02

Azért lihegsz itt, ennyi kérdőjellel?Olyan szinten mint te,nem is szeretnék tudni a balatoni és nem balatoni harcsákról.Megelégszem annyival is, hogy fogom,nem csak a balatonit.-neked meghagyom a tudást.....
nyenyere

#130

2012-03-11 15:09

Unalmas lehet azt a 2-3 fészket évek óta lesni, mi?

Vendég

#131 Re:

2012-03-11 18:35

#130: nyenyere -

Minden évben újat kell keresgélni,nincs állandó hely,a folyó vizen meg még inkább

a petíció írója

#132 Re:

2012-03-11 21:35

#121: ... -

Kedves pontos!

Előállna ezzel ellenem bíróság előtt is? Legyen szíves!

a petíció írója

#133 Re:

2012-03-11 21:38

#122: Nyomasek Bobo -

Kedves nyomasek!

Figyelemre méltó, hogy nekem tulajdonítja a nevek vállalásával kapcsolatos hozzászólásokat. Csak az a gond, hogy nem én vagyok az és a 27 emberből magamon kívül összesen egyet ismerek. No meg az, hogy nem meri közzétenni a "húshorgászok" nevét, mert tart valamitől - le is írta: Ön rágalmaz.

a petíció írója

#134 nyenyerének

2012-03-11 21:41

Szépek a firkálmányai. Önmagából indul ki?
döme

#135 fészkeseknek annyi!

2012-03-14 12:27

Na HENTESEK nagyon BEBUKTÁTOK!!! :))) Aki csak fészken képes harcsát fogni az idén koppon marad!
Meglátjuk a nagy itteni profi HARCSÁSOK képesek lesznek-e júliusban- augusztusban harcsát fogni... Szerintem tutti nem!!! :)))
Íme az új okosság: http://www.bbhsz.hu/index.php/archivum/1525-enyhuelt-az-aprilisi-qstegtilalomq-harcsatilalom-valtja-fel-a-pontytilalmat-a-balatonon

Vendég

#136 Re: fészkeseknek annyi!

2012-03-14 14:13

#135: döme - fészkeseknek annyi!

Olvasd végig figyelemmel döme-4! ha már ilyen profin tálalod magad.....Ott még valakiknek bólintania kell a javaslatra,úgyhogy nyugtával dicsérd a napot'.A döglés meg gyenge érv a nonprofit részéről,úgyanis ha komolyan így gondolták volna(veszélyben a harcsa)akkor a stratégiájuk, már ha máshogy nem is, de telepítés szintjén meg kellett volna mutatkozzon .Így csak egy kapkodó, önmagába mélyen nem néző szakember', demokratikus lépéseiből kapunk még további ízelitőt,a nagy érdekképviselettel karőltve(bbhsz).A szakember könyveit és fényképes "adatbázisát" böngészve csak egy ici-picit visszatetsző a harcsa, horgászati kulturája.

Az aláírok közűl senkit nem ismertem aki villogott volna a fogásaival,és valószínű eztán sem fognak ,tök mindeggy mikor fogják.Ebből látszik mennyire nagytudású, mélyen tájékozott,a meséket magába szippantó legény ön.A bojlis horgászat ellehetetlenítése után(kb2000 horgászt érint) lesz még néhány maroknyi horgász akiknek nem tetszik.

döme

#137 fészkeseknek annyi!

2012-03-14 16:32

1, a szabályokat a húshorgászat ellen hozták (még ha kicsit szigorúak is). De már ideje volt!!!
2, ti 100%-ig hentesek vagytok ez a napnál is világosabb. (ez két számból másodpercek alatt kideríthető: hány méretes harcsát engedtél vissza az elmúlt 10 évben és hány kilót adtál el?)
3, elég sokszor ki lettünk itt okítva, hogy milyen bonyolult dolog is a fészkezés meg hogy milyen szakértelem kell hozzá na meg hogy inkább tanuljunk meg harcsázni mint hogy itt írogassunk. Szerintem ez villogás. Júliustól meg lehet mutatni mit is tudtok valójában. Amikor a hegy nem megy Mohamedhez! :))))
4, ha nem látsz az új szabályokban egy szikrányi előrelépést vagy hasznot a Balaton élővilága számára akkor maradsz elvtelen anarchista húshorgász!
ZAVAROSBAN VOLT JÓ HALÁSZNI! :))))

Vendég

#138 Re: fészkeseknek annyi!

2012-03-14 19:08

#137: döme - fészkeseknek annyi!

A előre lépés a Balaton számára a 2-3 évg tartó teljes horgászati tilalom.Na akkor jó nagy kussban voltál mikor ezt a témát felhozták....Akkor ki is volt a hegy ,és ki a MohameD ???-ja, ha a mundérodról van szó akkor lapítasz, mint az a bizonyos a gazban.Bár ezen nem csodálkozok, mikor a sügérek szájtépésében kimerül tudásod.

A Balatonra látogatni szoktam ,és azt ís strand szezonban ,de még így is rengeteg harcsát szoktam fogni.A visszaengedett harcsáim száma több mint háromjegyü./ostoba/.A fogásaimról eddig sem tudtál ,és eztán se fogsz.A turkáló meg odébb van.Van negy kis ZAVAR a fejedben.


Vendég

#139

2012-03-14 19:20

Anukád mög fahasítékoló ..)))a dumád elég provokatív döme.
döme

#140 fészkeseknek annyi!

2012-03-14 19:47

Kár volt ezt a petíciót elindítani! Magatok alatt vágtátok a fát! :)))) Bármelyik döntéshozó aki ide beleolvasott azt láthatta, hogy az itteniek ha törik ha szakad viszik a halat és ezt nekik senki semmikor ne tiltsa meg! Talán ha itt is az lett volna előtérbe helyezve, hogy horgásszon mindenki kedvére, de a halakat bent kell hagyni a vízbe egészen más lett volna a megítélés. Köztudott hogy az egész horgásztársadalmat képesek megbüntetni néhány orvhorgász és rapsic miatt! (akiket nem lehet más módszerekkel kordában tartani) Most is ez történt az itteni aláírók miatt. Amit főztetek most megehetitek! :))))
100x el lett mondva: elég legyen csak horgászni a halakat meg vissza kell engedniívási időben...
ui: az előbbi hétvégi horgásznak üzenem, ha ennyi halat visszaengedett akkor nagyon birka hogy a húshorgász petíciót támogatja! :(

Vendég

#141

2012-03-14 20:48

Annyit visz, amennyit törvényesen megtehet,és szüksége van rá.Attól még nem orv és rabsic .

A hírek pedig gyorsan terjednek.A nonprofit vezír mivel is ért egyet???most! és mit is nyilatkozott mikor a döglés megszűnt?-El bagatelizálták a döglés súlyosságát, mennyiségét, most meg fontosságára hivatkozik.Ezek tények!Melynek nyomai vannak.
Majd beletekeredik a saját "hálójába" a néhány uszító horgásszal karöltve, és a nagy baráttal egyetemben.
Én egy dolgot tudok : bhnp zrt alkalmatlan az őrzési feladatok ellátására, megoldására, ezért a tilalomfák halmazával próbálja tehetetlenségét ellensúlyozni. Az meg eleve nevetséges ,hogy a spicli vonal sms-ről működik.....dömdö-dömdö -dömdödöm....

Vendég

#142 Re: fészkeseknek annyi!

2012-03-14 20:49

#140: döme - fészkeseknek annyi!

Tisztelt döme !

Nem engem szólított meg, de áttételes módon érint. Ezt a petíciót én írtam alá elsőnek, mert nem értettem egyet azzal, hogy kizárólagosan a harcsa védelmével foglalkozott a másik petíció.  Véleményem szerint, természetes vizeink halállományát, beleértve a Balatont is, kizárólagosan egyféle  módon lehet megvédeni, még pedig teljeskörű 2-3 évre terjedő horgászati, és halászati tilalommal.   14-éves hivatásos halőri munkával a hátam mögött, ezt bátran kimerem jelenteni. Nem érhet a vád, hogy Ön által titulált "hentes" lennék, mert ha valaki tett a Balaton halállományáért, én megtettem. Fogtam harcsát, nem egyet, de sokat szabadon is engedtem, mert egyszerűen sajnáltam, és nem célom az ölés.  Fogtam augusztusban, szeptemberben, és nem lettem betege, ha volt olyan év, hogy nem fogtam egyet sem.

Szeretem enni is a halat, főleg a hazait, és mert  nem szeretnék enni mindenféle élelmiszeri szempontból káros anyagokat hordozó külföldi csodát, és mert nem hoz lázba a "tenger gyümölcse" sem, marad a jó hazai hal, legyen az akár keszeg is.

Hogy évente elfogyaszt a családom átlagban 60kg halat, miért szégyen? El nem adok egy dkg-ot sem, ettől lennék hentes?

Szóval a másik petíción kifejtettem véleményemet, páran megértették, és támogatták, de nem volt nagy a "tombolás".

Kérdezném Kedves döme :  miért nem támogatta ilyen nagy hévvel a teljes horgászati, és halászati tilalmat, ha Önt annyira érdekli a Balaton sorsa, és a halvédelem?

Én szívesen letenném a botot, akár 3-évre is, ha tudnám , hogy ezzel segítek az élővilágon. Ezzel szemben viszont, "ügyeletes nagytudású" fiatal sztárhorgászaink mélyen hallgatnak, ha arról van szó, hogy ne horgásszunk, sem ívási időben, sem máskor.   A halvédelem nem abból áll, -mint nagyhalas magán tavainkon- hogy egy év alatt százszor pofán vágják szegény halat, utána sebkezelés, és menj Isten hírével, miközben az a stessztől kikészülve, már lassan enni sem mer, szétszaggatott pofával, de élve , és boldogan várja a következő C&R sporthorgászt..... Olyan ez Kedves döme, mint ha egy hadsereg összes katonája egy kurvához járna. Az is megunná.

Tehát én így látom, mint "hentes".

Horgásztársi üdvözlettel :  Borbáth Balázs


Vendég

#143

2012-03-14 21:40

Nyereséges évei voltak a Bhnp-Zrt-nak.Nem szeretnék kotorászni a zsebükben,de ha tényleg ilyen tragikusan látják a harcsa jövőjét, akkor valami telepítést is kellett volna eszközölni,tervbe venni ilyen nyereségek és plussz bevételek mellett.
Vajon hol van az a 100 millió ami a Varga idején keletkezett?
Füstös azt nyilatkozta az ominózus döglés után," -természetes szelekció-","-valójában fogalmuk sincs a harcsa állomány mennyiségéről-"stb stb stb ....Erre előrukkolt, egy hatósági barát javaslatával ,szabály tervezetével,mely minden féle kutatást ,felmérést nélkülöz.De még a döglés okát is.Egyszer játsszuk a tudatlant,értetlen szemekkel "tekintünk" a vízre ,máskor meg ugyan abban a kérdéskőrben, hatalmas szakmaiságot,és felelősséget mutatunk című történetet játszuk.Persze ahogy az érdekek diktálják.
Na ettől, és hasonló esetektől volt és marad a BHNp-Zrt hiteltelen.






























n
Ramones

#144

2012-03-14 21:55

Hamarosan elő fog kerülni egy tanulmány innen onnan takarózás céljából.Kiváncsi lennék a halászati hatoságok véleményére és indokaikra.Leginkább a Somogy megyeire.(az már régen összenőt az összenőni valóval)
a petíció írója

#145 Re: fészkeseknek annyi!

2012-03-19 07:26

#137: döme - fészkeseknek annyi!

A vádaskodása alaptalan, de már megszoktuk az önhöz hasonlóktól. Rágalmazni lehet bárkit, ha nem kell tartania attól, hogy bíróság előtt kell bizonyítania. Nem figyelmeztetem többször sem önt, sem a rágalmazással foglalatoskodó társait.


Vendég

#147

2012-04-24 22:10

Ez a döme sztem csak képről ismeri a harcsát.Egy igazi pancser formájú ....tarisznya lehet.
Olyan sügér rángató figura.néha szemüveget is visel.
Tarisznya

#148

2012-04-27 13:44

Igen,ez biztos így lehet a ti gondolkodásotok szerint,mivel csak a fészekhorgász az igazi harcsahorgász és csak ők tudnak harcsát fogni.A többiek csak képről és netről ismerik a harcsát ;)