Magyarország önrendelkezése és szuverenitása

Oberon

/ #4709 Re: Re: Re:

2012-02-27 13:03

#4708: - Re: Re:

Nagy vonalakban ugyanott látjuk a gondot azt hiszem. Talán abban egyetértünk, hogy további milliárdok egy rosszul működő (segély) rendszerbe öntése csak újratermeli a problémát. Az teljesen biztos, hogy a Start munkaprogramhoz hasonló kezdeményezések nem képesek megoldani a helyzetet (magam is csak a változás tényét üdvözlöm ebben) és inkább politikai üzenete van. Az is biztos, hogy a szegénység és a feszültség folyamatosan nő. A probléma nagyon összetett és helyi testreszabott válaszokra lenne szükség, amelyeket most még én is hiányolok sajnos.

Amiben viszont vélhetően nem értünk majd egyet: A propaganda az a dolog, amivel tünetileg lehet kezelni a problémákat. Csak ezáltal nem oldódik meg semmi, viszont nincs az az ostoba kormányzat a világon, aki nem költ propagandára. A problémák megoldásához idő, jószándék és rengeteg pénz kell. Ha nem próbáljuk meggyőzni az embereket, nem lesznek partnerek semmiben. A FIDESZnek a balliberális oldal pusztító ámokfutása (nem két év alatt alakult ki a jelen helyzet) hozta meg a kétharmadot és azért szavaznának sokan a kiábrándultak közül ma is mellette, mert nincs értelmes alternatívája. Bár amit eddig tettek azt közel sem lehet kielégítőnek nevezni.

Ami az egyes emberek meggazdagodását illeti, minden országnak szüksége van erős hazai vállalkozásokra. Az nem megoldás, hogy külföldi milliárdosok viszik ki a pénzt az országból. Szükség van nagy központi beruházásokra, ahol hazai vállalkozásokat hoznak helyzetbe és mellesleg megjutalmazzák azokat, akik finanszírozták a kormányra kerülésüket. Ez mindenhol így zajlik, ahol demokrácia van a világon. Persze nyílván irritálóbb, ha a szomszéd épít kacsalábon forgó palotát, mintha valaki NY-ban, főleg, ha közben mások meg nyomorognak.

Ami a más eszközöket illeti, nem hiszem, hogy érdemes magunkra gyújtani a házat, csak mert az új gazdasszony nem tud három krumpliból báránybordát készíteni. Ha nem válik be, majd elválunk tőle. Már ha lesz egyáltalán értelmes alternatíva (ami most nincs szerintem). Persze tudom, a nyomorban kevesen latolgatnak. Csak gyűlik a düh és a keserűség.