Magyarország önrendelkezése és szuverenitása


Vendég

#4701

2012-02-26 12:13

T. Szerkesztők!!!
Sajnos nem elég csak interneten keresztül terjeszteni!! miért nem lehet egy olyan letölthető aláírásgyűjtő ívet is feltenni,hogy aki akarja letudja tölteni.Sokan ALÁÍRNÁK,DE NEM TUDNAK INTERNETEZNI,VAGY ÉPPEN NINCS,VAGY NEM JUTNAK HOZZÁ. Jó lenne erre is gondolni és megoldást találni erre az esetre is.Biztosan meglepő statisztika alakulna ki.Remélem hozzászólásom megértésre talál.
Oberon

#4702 Re: Re: Re: Re: 4668 Re: B A L F É K N E K !!!!!!!!!!

2012-02-26 13:47

#4698: - Re: Re: Re: 4668 Re: B A L F É K N E K !!!!!!!!!!

"47.000-ből meg lehet élni"

Igen ez egy szép példája annak, milyen nemtelen hazugságokkal próbál bomlasztani a hazai komcsi - liberális - cionista bagázs.

http://www.parlament.hu/biz39/bizjkv39/KTB/1201261.pdf

39. oldal. Egészen pontosan ez hangzott el a start munkaprogrammal kapcsolatosan: "például a 28.500 Ft-os munkanélküliség esetén járó járandóság helyett, ami most csökkent, 47.000 Ft-os tényleges bért kap majd a Start munkaprogramban részt vevő 205.000 ember, EZ KIFEJEZETTEN SZERÉNY, de biztonságos megélhetés FELÉ VEZETI azokat, akik korábban 28.500-ból rejtélyes módon meg tudtak élni."

Vagyis aki hajlandó dolgozni, az 28.500 segély helyett 47.000-et kap. Szó sem volt jó megélhetésről. Csak a jegyzőkönyv kedvéért..


Vendég

#4703 Re: Re: Re: Re: Re: 4668 Re: B A L F É K N E K !!!!!!!!!!

2012-02-26 14:56

#4702: Oberon - Re: Re: Re: Re: 4668 Re: B A L F É K N E K !!!!!!!!!!

Az jó hogy a kormány munkát ad de a minimál bér azthiszem tőb mint 47000 FT . A munkanélkulit nem emelték csak fele pénzért dolgoztatja az embereket.

Oberon

#4704 Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4668 Re: B A L F É K N E K !!!!!!!!!!

2012-02-26 15:18

#4703: - Re: Re: Re: Re: Re: 4668 Re: B A L F É K N E K !!!!!!!!!!

Tökéletesen igazad van. 47.000 Ft nagyon kevés, egyébként a minimálbér is az. Viszont a kormány felelős tagjai sem állítják, hogy ez elég lenne (a hazugságokkal ellentétben). Ez csak az első lépés egy hosszú úton. Sokakat vissza kell vezetni a munka világába és fel kell emelni a nyomor szintje fölé. Sajnos ez nem megy egy csettintésre!


Vendég

#4705

2012-02-27 00:13

#4702: Oberon - Re: Re: Re: Re: 4668 Re: B A L F É K N E K !!!!!!!!!!

 

A probléma ott van, hogy ezt a hatalmas 47.000 forintot nem mindenki kapja, csak akinek jut munka is...Az meg ugye nem nagyon akad..Illetve munka még csak-csak akadna, de nem tudak adni a vidéki lepukkant falvak polgármesterei....mert nem tudják kifizetni az érte járó összeget...csak kevesek számíthatnak erre..Fogalmam sincs mire alapozzák azt a 205.000-es létszámot??!! Finom kis statisztika, ami arra hivatott, hogy igazolja a Start program létjogosultságát!!!

Frázis, nem több...

El kell menni az emberek közé és megnézni hogyan élnek most, és hogyan éltek korábban...meg kell őket hallgatni...nem megalázni és leírni, meg elkönyvelni szemét , munkakerülőnek!!! MERT EZ HAZUGSÁG!!!!(nem szövegértelmezési kérdés)

 

EZ IS HOZZÁTARTOZIK AZ IGAZSÁGHOZ!!!

 


Vendég

#4706 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4668 Re: B A L F É K N E K !!!!!!!!!!

2012-02-27 00:29

#4704: Oberon - Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4668 Re: B A L F É K N E K !!!!!!!!!!

Nem barátom!!! Sokakat egyáltalán be kellene vezetni a munka világába!!! Mert még hírét-hamvát sem látták, és nagy pofával, tudatlanul, döntenek embermilliók sorsáról, megélhetéséről!!!

Remélem nem kell ecsetelnem, hogy kikre gondolok...???!!!

Kicsit mélyedj el a képviselő urak, hölgyek életrajzában...kicsit számolj...és sok mindenre rájössz!!! Mondjuk , hogy  a zömük soha a büdös életben nem végzett effektív munkát...Csak csemegézz nyugodtan a témában...Hidd el, meg fogsz döbbenni, kik akarnak itt embereket "visszavezetni  a munka világába"!!! ?Abba a világba amit hírből sem ismernek!!!!Viszont iszonyú jól keresnek!!!! Bár nem tudom miért??? Talán eredményesen dolgoznak az ország és a lakosság érdekében??? Mert a mellékelt ábra nem erről tanúskodik....Gyakorlatilag nem érdemelnek egy egyetlen fillért sem azért a teljesítményért, amit fel tudnak mutatni!!!Csak rá kell nézni az országra, hogy mennek a dolgaink!!! NEM DOLGOZNAK MEG A PÉNZÜKÉRT!!!!!SŐT!! CSAK KÁRT OKOZNAK MINDENKINEK AKI NEM AZ Ő KUTYÁJUK KÖLYKE!!!!Ha valaki ebben az országban kártékony módon ingyenélő, akkor a politikusaink azok!!!!

Megélhetési politikusok!!!!

Szégyen!!!!Én a helyükben ez ügyben sürgősen befognám a számat...

 

Oberon

#4707 Re:

2012-02-27 01:03

#4705: -

Van igazság abban amit írsz. Tény, hogy sok emberen nem tud segíteni ez a munkaprogram, de legalább néhányukon tud majd. Ha megnézzük a jelenlegi helyzetet, teljesen nyílvánvaló, hogy eddig a végromlás irányába tartottak a dolgok. Nem szeretnék "elmúlt nyolc év"ezni, de én például tényleg a vadkeleten élek és a munkámból kifolyólag bejárom az ország sok települését minden évben. Tarthatatlan állapotok uralkodnak, MINDENKÉPPEN változtatni kell, mivel az előző kormányok csak dagasztották a problémát. Bárki lehet elégedetlen a változások minőségével, meg gyorsaságával, de most legalább történik valami.

Ami a hazugságokat illeti. Nem tudom, Te merre tengeted napjaidat, de ezek szerint nem sok fogalmad van róla mi zajlik ÉK-i országrész falvaiban. Igenis vannak sokan akik kerülik a munkát (nem mindenki), mások felveszik a segélyt, pedig nem szorulnak rá igazából. Ezek tények, hiába dugják páran homokba a fejüket. És igen én beszélgetek az érintettekkel, ismerek sokat személyesen, mert itt élek, nem csak látogatóba érkezem. Nem kell persze senkit előre megbélyegezni, de javaslom nézd majd át a statisztikákat, hány olyan eddigi segélyezett lesz, aki inkább nem vállalja a munkát. Az itt megtakarított pénzekkel lehet később azokat támogatni, akik hajlandóak erőfeszítéseket tenni a kilábalásuk érdekében, vagy éppen valóban rászorulnak.

Az teljesen biztos, hogy ami most van az rossz és sokan ártatlanul szenvednek, vagy viselnek szégyengélyeget. Változtatni kell, de csodát tenni nem lehet.


Vendég

#4708 Re: Re:

2012-02-27 09:49

#4707: Oberon - Re:

Sajnos ez így nem fog vezetni sehová, csak fokozza az általános elégedetlenséget! Ha "ott" élsz, akkor valószínűleg ezt is érzékeled...

A sültgalambvárás valóban nem megoldás, de ez egy nagyon kényes, és nagyon összetett szociális és gazdasági, plusz még kulturális probléma is....és biztos, hogy nem egyszerű a megoldás....de valamit biztosan lehetne tenni, speciálisan helyileg....mert ami most történik, az nem megoldás....Olyan nincs, hogy egyik kap, a másik nem, miközben a rászorultságuk mértéke ugyanolyan....Illetve van ilyen, csak nem old meg semmit...a probléma eszkalálódik és csak még nehezebb helyzetet teremt...Ami most történik, az egyfajta sablont akar ráhúzni erre a rétegre, de a sablon nem passzol...

Szerintem a helybeli szakemberek (minden érintett és szükséges szakterület szakembere) tudnának a legobjektívebben megoldási változatokat kitalálni...nem központi kormányzati, mégkevésbé politikai alapon Pestről irányítva...

Azt pedig végképp nem értem, miért nem lehet a Kossuth tér felújítására szánt pénzt, vagy a kormánypropagandára frissiben kiutalt 1,2 milliárd forintot (és  még ki tudja mennyi más egyéb pénzforrást) a problémamegoldási módozatok kidolgozására és létrehozására  felhasználni??!! Mi lehet ennél fontosabb manapság??? A Kossuth tér arculatának átalakítása biztosan nem annyira húsbavágó kérdés!!!!!

Igazad van! Csodát tenni nem lehet....(legalábbis keveseknek sikerült eddig):)

Viszont azt hiszem, ez a helyzet az ország rákfenéje, és egyre inkább az is lesz, ahogy egyre többen és többen csúsznak lefelé, miközben azt kell látniuk, hogy mások hatalmas vagyonokat halmoznak fel..(legtöbb esetben ellenőrizhetetlen forrásokból)

Ez a helyzet egyenesen vezet a társadalmi feszültségek gyors és súlyos elmérgesedéséhez, ami pedig oda vezet, hogy az észérvek és a drágán finanszírozott kommunikáció már édeskevés lesz.....más eszközöké lesz a főszerep...

Ezt , azt hiszem nem kellene "kiharcolni".....

 

Oberon

#4709 Re: Re: Re:

2012-02-27 13:03

#4708: - Re: Re:

Nagy vonalakban ugyanott látjuk a gondot azt hiszem. Talán abban egyetértünk, hogy további milliárdok egy rosszul működő (segély) rendszerbe öntése csak újratermeli a problémát. Az teljesen biztos, hogy a Start munkaprogramhoz hasonló kezdeményezések nem képesek megoldani a helyzetet (magam is csak a változás tényét üdvözlöm ebben) és inkább politikai üzenete van. Az is biztos, hogy a szegénység és a feszültség folyamatosan nő. A probléma nagyon összetett és helyi testreszabott válaszokra lenne szükség, amelyeket most még én is hiányolok sajnos.

Amiben viszont vélhetően nem értünk majd egyet: A propaganda az a dolog, amivel tünetileg lehet kezelni a problémákat. Csak ezáltal nem oldódik meg semmi, viszont nincs az az ostoba kormányzat a világon, aki nem költ propagandára. A problémák megoldásához idő, jószándék és rengeteg pénz kell. Ha nem próbáljuk meggyőzni az embereket, nem lesznek partnerek semmiben. A FIDESZnek a balliberális oldal pusztító ámokfutása (nem két év alatt alakult ki a jelen helyzet) hozta meg a kétharmadot és azért szavaznának sokan a kiábrándultak közül ma is mellette, mert nincs értelmes alternatívája. Bár amit eddig tettek azt közel sem lehet kielégítőnek nevezni.

Ami az egyes emberek meggazdagodását illeti, minden országnak szüksége van erős hazai vállalkozásokra. Az nem megoldás, hogy külföldi milliárdosok viszik ki a pénzt az országból. Szükség van nagy központi beruházásokra, ahol hazai vállalkozásokat hoznak helyzetbe és mellesleg megjutalmazzák azokat, akik finanszírozták a kormányra kerülésüket. Ez mindenhol így zajlik, ahol demokrácia van a világon. Persze nyílván irritálóbb, ha a szomszéd épít kacsalábon forgó palotát, mintha valaki NY-ban, főleg, ha közben mások meg nyomorognak.

Ami a más eszközöket illeti, nem hiszem, hogy érdemes magunkra gyújtani a házat, csak mert az új gazdasszony nem tud három krumpliból báránybordát készíteni. Ha nem válik be, majd elválunk tőle. Már ha lesz egyáltalán értelmes alternatíva (ami most nincs szerintem). Persze tudom, a nyomorban kevesen latolgatnak. Csak gyűlik a düh és a keserűség.


Vendég

#4710

2012-02-27 15:41

Megerősítem aláírásomat. Pálffyné Nagy Julianna

Vendég

#4711 Re: Re: Re: Re:

2012-02-27 15:43

#4709: Oberon - Re: Re: Re:

Nagy vonalakban egyetértünk......:)

 

Ezt azért kommentálnám:

"A FIDESZnek a balliberális oldal pusztító ámokfutása (nem két év alatt alakult ki a jelen helyzet) hozta meg a kétharmadot és azért szavaznának sokan a kiábrándultak közül ma is mellette, mert nincs értelmes alternatívája. Bár amit eddig tettek azt közel sem lehet kielégítőnek nevezni."

 

A FIDESZ ugyanúgy fog járni, mint az MSZP-SZDSZ....ha nem rosszabbul.!!!?...Meglesz a törzsgárdája, de a lakosság nagyobb része ellene fog szavazni...A hátra levő két év alatt még mézesmázas ígéretekkel sem lehet jóvátenni azt a sok keserűpirulát amit lenyelettek az emberekkel...Nem fogják megbocsátani...Igaz, nem látok még ellenérdekelt alternatívát, akire a sokaság szavazhatna, de majd kiderül...hátha??!!!Nem lehet tudni....

 

Egy biztos! A FIDESZT az emberek meg fogják büntetni....

Ami a lényeg, ebben az országban ez a pártoskodás nem mehet tovább 2014-nél, mert ha igen, tényleg rámegy az ország....Nincs két Magyarország!!!Nincs piros és külön narancssárga Magyarország!!! Csak egy van! Egynek is kell lennie! Olyannak, amelyik mindenkinek jó!!!!

Remélem ez fog bekövetkezni és nem a rosszabbik verzió, amit már fentebb említettem!!!

 


Vendég

#4712

2012-02-27 15:45

"Est felicibus difficilis miserarium vera
aestimatio"

(Nehéz a boldogoknak helyesen megítélni a nyomorúságot )

Vendég

#4713 Re:

2012-02-27 16:01

#4705: -

A fidesz néha nem tudom honan szedi a számait pl azt hogy 205 ezer embert foglalkoztat majd ez meg azt a  számot honan számólta ősze a 400 ezren tuntetek melete egy 10 milós országban minden 25 ig emberlene bele értve a az ujszulőtek és nyomérékokakat is. Valahogy egy ismerősőm se jut eszembe akiről tudnám hogy kiált volna a fidesz mellet .

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-02-27 16:52


Magyarország örökké szabad! Szuverenitásunkat nem adjuk!
Vendég

#4715

2012-02-27 19:17

A magyarság életében a Szent Korona volt kezdettől fogva megkérdőjelezhetetlen követendő erőt jelentő tekintély, amely a szabadságot adta állandóságként. Ez társadalmi együttélésünk alapja, Alkotmánya, mely biztosította és biztosítja, hogy Magyarország örökké szabad! Megkérdőjelezhetetlen akaratunk és hitünk szerint Magyarország a Szent Korona Országa, amely a Boldogasszony örök oltalma alatt él, és szerves egységben létezik az emberiség egészével.
A Szent Korona szuverenitása a jelen állapottal ellentétben azt is jelenti, hogy vannak örök igazságok, értékek, amelyeket semmilyen uralkodó hatalom, sem a nép nevében nem lehet vitatni! Ugyanis nem mi hoztuk létre azokat, hanem tőlünk függetlenül is léteznek és ezért nem vitathatóak, hanem követendőek. Erre a Szent Korona egyedülállóan szent jellege mutat, amely elfogadja azt az ősi emberi tapasztalatot és tudást, hogy létezik egy örök, tökéletes teremtő erő, Isten, akihez értékek kötődnek, melyek betartása az üdvösséget és nemzetünk megmaradását is garantálják.
Ezt a mai állapotok nem tartalmazzák, hanem oligarchikus kötöttségünket (kizsákmányolók kis csoportjának politikai és gazdasági uralmát) igyekeznek szuverénnek megmagyarázni.
A hatalom idegeneknek történő átadása, a Szent Korona szuverenitásától történő megfosztásának cáfolhatatlan bizonyítéka ezért megköveteli és a Szent Korona minden tagjának kötelességévé teszi a szabadságunk és szuverenitásunk védelmét.
Végre tudatosulnia kell minden magyar emberben, hogy csak akkor lesz Magyarország szabad, és a "szabad magyar" fogalma csak akkor válik létmeghatározóvá, amikor a hatalmat kizárólag a Szent Korona államalapító és államalkotó nemzeteinek tagjai gyakorolják hazánkban minden külső korlátozás nélkül, és amikor egységben, és nem pártok által gerjesztett megosztottságban élünk.
Magyarország és állampolgárai elvárják ezért minden államtól és nemzettől, hogy vele szemben tartózkodjék függetlensége, területi épsége, politikai és gazdasági rendszere ellenirányuló bármilyen erőszak alkalmazásától, illetőleg erőszakkal történő FENYEGETÉSTŐL! Egyelőre az EU nem Szovjetunió vagy USA, csak egy gazdasági tömörülés, nem vagyunk vazallus tagállamai, ezért szuverenitásunkkal szemben neki is COKI!


Vendég

#4716 Re:

2012-02-27 19:18


Vendég

#4717

2012-02-27 20:45

Örülök ennek a petíciónak és aláírásommal támogatom.
Itt az ideje, hogy Magyarország szuverenitását tiszteletben tartsák, és ne gyarmatként, hanem egyenjogú tagállamként kezeljék az EU-ban!

Vendég

#4718

2012-02-28 00:56

Európa csak egy módon lehett egységes ha az országok közötti viták megszünnek, és az adott földrajzi viszonyok szerint alakitjuk ki az uniót. Pédául Magyarországon nem lehet déli gyümölcsöt termeszteni ezért ezt behozuk, de a magyar gabonával egész európát eltudnánk látni, így az adott földrajzi elhelyezés alapján építeném fel az uniót. Remélem egyszer talán sikerül.

Vendég

#4719

2012-02-28 15:11

Olyan hogy teljesen szuverén állám nagyon ritka mint pl észak korea az őszes ország hat egymásra a kereszténység se teljesen őnkétes vallás volt de muszály volt felveni a vezetőket is visza kell fogni néha valakiknek . Persze az se az ország érdekeit szolgálja hogy a szavazti jog felfugesztésével és a támoatások megvonását támogosák a komcsik mert most nem az mszp ek tudják lenyulni hanem a fidesz . Ez az egész magyar politika harc a vájuért hogy ki tud tobet elteni. nem az únió miat vagyunk szarba ad támogatáokat MÉG . Az már a vezetőink felelősége hova kerüllnek . Ez az egész vita ara jó hogy ne a fidesz szidjúk ujab msz pés őngól.

Vendég

#4720

2012-02-28 22:28

Aláírom a peticiót

Vendég

#4721

2012-02-28 23:51

egyetértek a leírtakkal

Vendég

#4722 Re:

2012-02-28 23:52


Vendég

#4723 Re: Re: Re: Re: 4668 Re: B A L F É K N E K !!!!!!!!!!

2012-02-29 00:11

#4698: - Re: Re: Re: 4668 Re: B A L F É K N E K !!!!!!!!!!

Honfitársam nem tudom hány éves vagy, de kétségeim vannak a koroddal kapcsolatban.

Mert vagy nagyon okos kétéves, vagy nagyon nem akarsz emlékezni a rendszerváltás előtti, illetve az azt követő évekre.

Mert én úgy emlékszem akkor még mindene megvolt az országnak ahhoz, hogy mindent megtermeljen, és mindenkinek munkát adhasson.

És úgy gondolom nem igazán lehetett versenyezni azokkal, akik a rendszerváltás előtt is közel voltak a tűzhöz, tehát ők szépen elkezdték kiárusítani az országot, és mindent eladtak ami egy ország függetlensége szempontjából létfontosságú.

Te most más nyakába akarod varrni amit fletó, gordonka tett, és azok mögé az emberek mögé bújsz, illetve bújtok, akiket ti juttattatok kilátástalan helyzetbe?

Felhívnám a figyelmeteket, ha nem loptátok volna szét az országot, akkor nem hitelből kellene az ország működését finanszírozni, és mindenki dolgozhatna.

A jelenlegi kormány legalább a magyar emberek érdekeit próbálja érvényesíteni, ti pedig mindet megtesztek annak érdekében, hogy Magyarország ne legyen független, és mindenáron megakarjátok, kaparintani a hatalmat, hogy kiszolgáljátok a külföldi tőkét, és tovább verhessétek a magyar népet mindaddig, amíg meg nem szűnik létezni.

Ezt abból gondolom, hogy még fenyegetőzni is van merszed, és ez nem demokratikus szemléletű parazitára utal.

Mert mit csináltok, majd pufajkába bújtok, és lövetitek a magyart a Dunába, nyugodt lehetel, nem fogom tétlenül nézni  és úgy gondolom, nem leszek egyedül.

Elegünk van a hozzád hasonlókból!

Megjegyzés:

Ha nem dolgozol, ne akarj annyit kapni, mint aki dolgozik, tanulni kellett volna, de tudod diplomával is lehet köszörülni, tehát nem lehet mindenki doktor, mert ha a paraszt nem sz. , akkor te nem eszel.

Tanulság: Élni ésszel kell, és segíts magadon az isten is megsegít.( nem a sültgalambot várni )

Te kis p.cs.

 

 

 

 

 


Vendég

#4724

2012-02-29 18:23

Minden magyarnak alá kell írnia!

Vendég

#4725

2012-02-29 20:10

Az Isten velünk. Kicsoda ellenünk?