Biztonságot a fertőszentmiklósi iskolásoknak!

Berger László - a petíció szervezője
Vendég

/ #9

2012-02-26 14:30

#8: Gábor -  

 Kedves Gábor úr!

(Elnézést a furcsa megszólításért, de csak a keresztneved tetted közzé, így olyan udvariasan, ahogy Te engem megszólítottál, nem tudlak megszólítani.)

Hozzászólásodat köszönöm.

Hogy még mit kéne építeni, nem az ügy része. Máshova mutogatni mindig lehet, és persze a legjobb célokban is lehet keresni hibát. Ha szerinted felüljáró kéne "a Szatyitól a traktoros boltig", hát kűzdj érte. Én reális, megvalósítható célokért szeretnék valamit tenni. Nem azt kértük, hogy elkerülő utat, körfotgalmat, vagy két-három fekvőrendőrt építsenek, mert tisztában vagyunk az ország és a város lehetőségeivel. Mi forgalmi lámpát kértünk a gyalogátkelőhelyhez, és egy harmincas zónát az iskola közvetlen környezetére. Ezek reális, viszonylag olcsón kivitelezhető célok. Csak igazi akarat kéne hozzájuk.

Ha úgy gondolod, hogy "sok szülő fejében kéne rendet tenni", kérlek támogasd céljainkat, és te azon a téren tégy valamit. Igazad van, a szülők néha felelőtlenek, figyelmetlenek, és ez nem oké. De ez szintén nem az ügy része. Ha Te azért nem akarsz semmit javítani az iskola előtti közlekedési helyzeten, mert sok szülő felelőtlen, akkor ilyen erővel a világ átformálásán is elkezdhetnél munkálkodni. Nem hiszem, hogy messze jutnál. El kell fogadnunk, hogy a világon sok baj van: mindet nem oldhatjuk meg egyszerre. A mi célunk kizárólag a gyerekek tőrvényes eszközökkel - szabályokkal - való nagyobb védelmének kieszközölése ebben a speciális esetben, az iskola előtti utat illetően, hisz a gyermekek nem tehetnek szüleik esetleges felelőtlenségeiről és nem tudják magukat megfelelően képviselni. Ez az, amire vállalkozunk, se több, se kevesebb: a világot sajnos nem tudjuk megváltoztatni, az emberek fejében nem tudunk "rendet tenni".

Arra vonatkozólag, hogy a Te 8 éved alatt, vagyis a múltban nem volt súlyos baleset a szóban forgó útszakaszon, már a petícióban és a vitalapon is tettem megjegyzést. De itt megismétlem újra: a petíciónk célja a balesetek megelőzése. Nekünk száz év alatt egyetlen súlyos baleset is sok lenne, amiben egy gyerek a saját iskolája előtt esetleg maradandó sérüléseket szenved. Szerintünk száguldozni a lakott területeken kívűl, vagy az autópályákon kell (ha már mindenképpen lennie kell), nem pedig egy iskola közvetlen közelében. Aki egy ilyen helyen a forgalomlassítást nemhogy üdvözli, hanem még támadja is, az szerintünk alapvetően hibás állásponton van.

Hála Istennek a hozzád hasonló megszólalók mellett rengeteg, sőt egyre több ember támogatja is petíciónkat, így reménykedünk benne, hogy az értelmes, építő álláspontok hosszú távon felülkerekednek. Téged is kérlek, hogy gondold át még egyszer az álláspontodat. Talán rájösz, hogy azért mégsem olyan rossz dolgot akarunk...