Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Vendég

/ #283

2012-02-09 18:49

NEM KÖTELEZŐ, HANEM VÁLASZTHATÓ LESZ AZ EGÉSZ NAPOS ISKOLA!
Az egész napos iskola egy választható oktatási forma, de egyértelművé teszi azt is, hogy ezen iskolaszervezési forma esetén – sajátosságaiból adódóan – nincs mód a tanulók foglalkozások alóli felmentésére. A nem ilyen rendszerben működő iskolák, tehát a többség esetében, csak azt írja elő törvény, hogy 16 óráig kell foglalkozásaikat megszervezni, melyek látogatása alól az igazgató adhat felmentést.
A magam gondolatát hozzátéve, mint gyermekes szülő: 3 éves kortól való, hosszabb ideig sajátkorúak gyermekközösségében tartózkodva, közös programokban résztvevő gyermekeknek kiváló közösségfejlesztő és aktivizáló a gyermek részére! Mire iskolába kell menniük ezeknek a gyerekeknek, ők már kiválóan alkalmazkodnak a gyerekközösséghez, a rendhez, a rendszerességhez, és a nevelőre való odafigyeléshez. Az a gyermek, amelyik kimarad ebből a közösségből, az sokkal nehezebben alkalmazkodik majd az iskolában!
A délutáni iskola pedig nagyon hasznos abból a szempontból, hogy a gyerekek nem csámborognak az utcán tanulás helyett, hanem a leckét közösségben és nevelővel közösen megcsinálják, közösségi programokat szerveznek, melyek szintén fejlesztő hatású a gyerekekre, tehát ezzel sem terhelik a dolgozó szülőket, ráadásul tudjuk jól, hogy sok szülő nem is tud megfelelően foglalkozni, vagy időt szánni a gyermekére!
Tehát, én személyesen nem értek egyet azzal a petícióval, hogy tiltakozzunk az egész napos iskola ellen!