Nógrád Volán

Zoltán Magyar

/ #17 No comment

2012-02-06 20:37

Rossz látni, hogy a város vezetése se az idősekre, se a diákokra nem volt figyelemmel akkor amikor ezt a menetrendet jóváhagyta. A tömegközlekedést inkább támogatni és fejleszteni kellene nem leépíteni. Gratulálok, egy újabb lépést sikerült tenni azért, hogy élhetetlenné váljon a város, amit amúgy fura módon továbbra is szeretek. Komolyan szeretném tudni, mivel gondolja a polgármester asszony vonzóvá tenni Salgótarjánt? Amellett, hogy az önkormányzat és a Nógrád Volán az új menetrenddel a munkába, iskolába járást is igencsak megnehezítette, sok időst még az orvoshoz, vagy a boltba való eljutástól is megfosztott.

Kívánom, hogy azok akik meghozták a döntést egyszer a saját bőrükön tapasztalják meg az eredményét. Talán érdemes lenne megoldást keresni, ha probléma merül fel és nem ésszerűtlenül kihúzogatni minden x. járatot a menetrendből.

És egy kis matematika, kedves döntéshozók: Ha 20 perc helyett óránként megy valahová a busz az nem 30%-os csökkenés (pl.Zagyvaróna). Ha 30 helyett 60 percenként az sem (Kemerovó). Mondjak még példákat? Persze, az összteljesítményt kell nézni ugye? Csak ez senkit nem vigasztal.

Talán érdemes lenni egy igényeken alapuló normális menetrendet kidolgozni... A Nógrád Volánnal vagy nélküle. Ha más városban sikerülhet, talán Salgótarjánban is van rá esély.