Magyarország önrendelkezése és szuverenitása


Vendég

/ #2907 Re:

2012-01-18 19:11

#2897: -

Mélyen Tisztelt ref.lp. Úr!

 

Ezúton esedezve kérem!  Ne tévedjen a mindennapi politika mocskos útjára!  Anélkül, hogy meghatároznám feladatát, próbálja a szeretet, a megértés és megbocsátás gyakorlására buzdítani híveit.  Kérésemnek oka, bár nem tekintik csak idegenszívűnek a másként gondolkodókat, - ezt Ön, mint lelkipásztor, ne tegye!  És egyben kérem, higgye el, ők is Magyarország felemelkedését szeretnék!  Továbbá kérem, - ha teheti - ne használja a „becsületes magyar ember” kifejezést a hozzászólása címében fellehető kontextusban.  Aki, mert érdekei úgy kívánták, hátat fordított a gyermekeit keresztségbe emelő és az Ő házasságát szentesítő Metodista Egyháznak. Feltételezem, amennyiben érdekei úgy kívánják, áttér a sintoizmusra, vagy buddhizmusra.  De ez a legkevésbé sem érdekel, mert egy Isten van, és nem gondolom, hogy csak egy út vezet hozzá konkrétan a keresztyéni. (De ez magánügy.) Viszont azt sem gondolom, hogy Sátán birtokolná lelkem és a hasonlóan gondolkodó nemzettársaimnak, magyaroknak csak azért, mert nem tapsolnak – most még – a jelenlegi hazug, másokat megsemmisítő kormányzatnak!

A fentiek tükrében kérem, ne feledje, amit Önnek jobban kell tudnia, mint nekem mezei halandónak, hogy ebből a „katyvaszból” nem lehet csak az ország egyik felének akaratával kimászni.   Összefogásra van szükség, amiért Ön és a többi pap, lelkipásztor a szeretet hirdetésével, megbocsátásra buzdítással el tud érni.  Természetesen az ellenkezőjét is, de abban az esetben kérdés az, melyik az Istennek tetsző cselekedet és melyik a tagadásé, vagyis Sátáné.

Amennyiben az ide vonatkozó történelmi ismereteim nem csalnak, az összefogás, tolerancia előmozdításának 18-19 század feléig, - a nemzetállam megalakulásáig - Erdélyben a különböző egyházak helyi vezetői úgy kívántak megfelelni, hogy vasárnap délután, beszélgetve, együtt jelentek meg a város főterén.  A rabbi is köztük volt!

Nem gondolom, hogy a konchoz jutás nagyobb esélye reményében, vagy valamiféle bizonyítási kényszertől vezéreltetve, az Ön által negatív példaként felhozott, elanyagiasodott Európai Unióhoz hasonlóan kellene viselkedni bármelyik egyház, bármelyik képviselőjének.

A legfiatalabb történelmi egyház is tovább marad fent, mint a percemberkék alkotta kormányok

Ha bármivel megsértettem volna, kérem, bocsásson meg, mert a legnagyobb tisztelettel és jobbító szándékkal írtam e sorokat!

 

Tisztelettel:  Sziksarja