IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!


Vendég

/ #361 Re: Más vélemény

2012-01-17 02:46

#120: ngyptr - Más vélemény

Tisztelt más véleményű!

A házasodásban és a gyermek nemzésben nagy gyakorlatot szereztél, és gyakorlott vagy az egysíkú és szemellenzős véleményalkotásban is. Ági nem azért tevékenykedik, hogy tiltsák be a korházban szülést, hanem legyen lehetőség a szülés természetes módját választani annak, aki ott érzi háborítatlannak azt.

Mi a feleségemmel a fiúnkat 1989-ben a szegedi női klinikán Dr. Geréb Ágnes segítségével szültünk. Felemelő, csodálatos élmény volt. Akkor tiltott volt az apáknak résztvenni a szülésen. Ági az állását kockáztatta azért, hogy együtt lehessünk a szülésnél. Az, hogy te már bemehettél szintén Geréb doktornőnek köszönhető. 17 évet dolgozott klinikán szülész-nőgyógyászként. Nem tapasztalatlanul kezdte el az alternatív szülés levezetést.

Az anyagiasságáról pedig annyit: mikor kifejeztük a hálánkat felé, egy csokor virággal és egy borítékkal, a borítékot visszaadta kibontatlanul, ha ebben pénz van azt szeretné visszaadni. Sajnos nem pénz volt benne, mert abban az időben nagyon nehezen éltünk, hanem egy fénykép a családról az újszülöttel, ezt természetesen elfogadta.

Akik százezreket keresnek, s ráadásul az állami tulajdonú épület, állami tulajdonú berendezéseivel és a fizetett munkaidejükben, azok a kórházi orvosok. Pont ezt féltik az otthonszüléstől. Ja Ágiék szülés levezetésért az utolsó információim szerint 50 000 Ft-ot kérnek. Nem állami felszereléssel és fizetett munkaidőben. Ebben benne van a felkészítő tanfolyam, a szülés kísérés és utánkövetés. Nagyon korrekt ár, és nincs semmi plusszban. A paraszolvencia egy szépítés, mert az igazánból megvesztegetés, korrupció. Börtönbe kellene zárni az elfogadó orvosokat.

Feleségem pedagógus, elképzeltem milyen következménye lenne, ha elfogadna, sőt kérne "paraszolvenciát", hogy a gyerekkel mondjuk igazságos, szeretetteljes legyen, s rendesen megtanítsa. Azt hiszem hamar lesittelnék, pedig kevesebbet keres, mint az orvosok, csak nem állítja be úgy, hogy miatta lesz sikeres a gyermek, pedig bizony sokban hozzájárul egy jó pedagógus a gyermekeink későbbi sikeréhez, de hát ez a dolga.

Geréb Ágnesre nem méltó ez az ország. Az egyetemen kellene, hogy tanítsa a tudását. Minden tiszteletem és hálám az övé. Sajnos számot fognak adni a tetteikről azok, akik igaztalanul meghurcolták.