A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

kovacszoli

/ #198 Borbáth Balázsnak

2012-01-02 12:23

Tisztelt Uram!
Tisztelt Hozzászólók, tisztelt Olvasók!

Hozzászólásait olvasva Önből egy halakat, vizet ismerő ember képe bontakozik ki számomra, aki a természet kizsákmányolása mellett sem szeretne szó nélkül elmenni.
Kérdem én: akkor miért írta az elsők között alá a másik petíciót, ami a a tilalom érvényben tartására vonatkozik?
Gyanítom az itteni petíció érvényre jutásával nem telne olyan gyorsan a fagyasztó és jönne egy kis mutyi bevétel, csereüzlet, mint ahogy ez oly sok helyen most történik a Balaton, vagy egyéb természetesen vizek környékében a magánszemélyeknél és a vendéglátóiparban.

Egyet, kérem ne felejtsen el és a tisztelt Hozzászólók és Olvasók is vegyék figyelembe.

Amíg ilyen (egyre súlyosabb) gazdasági helyzet lesz az országban, addig a könnyebb megélhetési, keresetkiegészítési lehetőséget keresni is fogja a magyar ember a helyett, hogy tisztességgel dolgozna és utána jól megérdemelt, kellemes kikapcsolódásként gondolna erre a hobbira.
Legyen bármilyen törvény hatályban.
Ez a történet, tovább gondolva, réges-rég nem arról szól, hogy valaki harcsára, csukára, vagy sügérre horgászik, hanem arról, amit Ön is írt, a módszerek fejlődésével vannak szakosodott horgászok akik a halak kitermeléséből plusz jövedelemhez is jutnak!
Mindezt teszik úgy, hogy egyesek még akkor sem kímélik a halakat, mikor azok szinte a legsebezhetőbbek!!!
Legalább ebben lehessen egy kis megálljt parancsolni, kérem tisztelettel!

Ebből a szemszögből vizsgálva valóban egy teljes tilalom bevezetése és annak ellenőrzése lenne megoldás az állomány megerősödése érdekében, ami azonban megvalósíthatatlan.

Addig is, amíg itt írogatunk egymásnak tessék nyugodtan horgászni járni Mindenkinek, nekem e mellett továbbra meggyőződésem, hogy maradnak ugyanúgy a vizek partján ezek a mindenféle ideológia mögé bújt halkitermelő, ügyeskedő horgászok is, mert dolgozni ma Magyarországon nem trendi, úgyis jön a segély, az ilyen-olyan módon kibulizott (kor)kedvezményes nyugdíj, a pótló járulék, stb. a számlára...
Ez már azonban egy teljesen más történet.