A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása


Vendég

/ #125

2011-12-23 13:11

Endre és Barátai és A petíció írója!

Az én hozzászólásaimat töröltétek a fórumotokon egymás után 4 alkalommal.
Itt is felhívom a figyelmeteket hogy nagyon GYÁVA húzásnak tartom. Ha valóban olyan
butaságokat írtam és semmi igazságtartalma nem volt, akkor kár volt kitörölni. A hozzászólás engem minősít engem ítéltek volna meg miatta. Szerintem meg arról volt szó hogy éreztétek az igazságtartalmát és az fájt nektek is.
Most szeretném akkor az itteniekkel megosztani ezeket a gondolatokat:
Szerintem a vita mindkét petícióban sok fölösleges kitérőt tett és vakvágányokba ütközött.
A lényeg sok helyütt nem került felszínre ehelyett a demokráciákról szólt a diskurzus.

A LEGNAGYOBB KÜLÖNBSÉGET ÍGY LÁTOM A KÉT PETÍCIÓ TÁMOGATÓI KÖZÖTT.
Ezen petíció támogatói látják, tapasztalják azt a tendenciát hogy az egész országban mindenhol
rohamosan csökken a halfauna. Csökkennek a (horgász!) fogások is. Azt gondolják még akkor kell megmenteni a halakat amikor van mit. NEM JÓ MAGYAR SZOKÁSKÉNT AKKOR AMIKOR MÁR TÚL KÉSŐ ÉS NINCS SEMMI!!!! aztán jó magyar szokásként siránkozni miatta. Tisztában vannak vele hogy a kapitális halak a nemzeti kincs részét képzik. (Spanyolország nem véletlen lett efféle nemzeti kincs révén világhírű és irigyelt ország.) Egyszerűen fel kellene fogni azt ha egy kapitális halat kivesznek a vízből akkor azzal az EGGYEL véglegesen kevesebb lesz. És képes véglegesen elfogyni. Ilyen mentalitás mellett már hal Magyarországon nem éri el a matuzsálemi kort. Az már csak a hab a tortán hogy mindezt egy elég kritikus időszakban teszik, ami JOGGAL VET FEL ETIKAI KÉRDÉSEKET!

A másik petíció támogatóiról néhány észrevétel:
Bőszen hangoztatják hogy van még itt hal, semmit se kell félteni, nem fog ez soha elfogyni,
nagyon jól szaporodik, van bőven ivadék . Ha az utódnemzésben a SOKASODÁSBAN GÁTOLJÁK!!! a halakat akkor azzal semmi rosszat nem tesznek és semmilyen hatással nem lessz a jövőre nézve.
Kérdezem én EZEK NORMÁLIS ÉPESZŰ EMBEREK VAGY ELVÉTVE GONDOLKODNAK IS??? Ezek tényleg ebben az országban élnek? Komolyan kérdem ezek gondolkodnak is??? MOST MEGKÉREM AZ ELLENTÁBOR BÁRMELYIK TAGJÁT!:Álljon ide és mondja hogy napjainkban több a hal és több a kapitális harcsa. Az állomány eggyáltalán nem csökken nem kevesebb mint évekkel ezelőtt. Sőt inkább növekszik ami az egyetlen érv volna mellettük. (a helyet is kérem megjelölni szívesen meglátogatnám C&R-es barátaimmal) Ha pedig mégis csökken akkor nem volna időszerű mégiscsak meggátolni azt?

AZ EGGYIK LEGBORZASZTÓBB TÉNY HOGY AZ ELLENTÁBOR LEGTÖBB TÁMOGATÓJA BALATONI HARCSÁS.
Ebbe elképesztő belegondolni is. Pont ők akik az idei évben ekkora KATASZTRÓFÁT szenvedtek el.

Aki esetleg nem hallot volna róla az állomány egy jelentős része hullott el, köztük számolatlan sok kapitális harcsával!!!

Ilyen az ő összefogásuk amikor egy ekkora kataszrófa után a populációnak levegővételre volna szüksége pont akkor... PONT AKKOR FOGTOK ÖSSZE A HARCSÁK ELLEN??? Normálisak vagytok??????
MÉG A LEGEGGYÜGYŰBB PARASZT IS BÉKÉNHAGYJA ILYENKOR A JÓSZÁGÁT!
Gondolkozzatok már el idén jócskán meghiusúlt az ívás jövőre is gondoskodtok a meggyengítéséről.
ÉS EZEKUTÁN TI MONDJÁTOK HOGY NEM FOGY A HARCSAÁLLOMÁNY. Megint megkérdem ti gondolkodtok is néha?! Még egy gondolat a kapitális harcsákról meg a fészkezésrő: milliószor olvastam a hozzászólásaitokban hogy mennyire profik vagytok meg mennyire kitartóak meg blablabla...
De egyetlen egyszer sem hogy kapitális halat visszaengedtetek. Meg erre bátarítottatok volna valakit. Ha egy 70+ harcsát kivesztek akkor azok állomány tényleg nem csökkne???? Ilyen tényleg lehetséges?

VAN MÉG EGY ÉRDEKES GONDOLAT A FÉSZEKHORGÁSZOKRÓL!
Miért nem elégednek meg azzal ha kapitális halakat foghatnak. Ez egyértelműen kevés nekik. Megölik őket. Miért nem elég ha megfogja majd visszaengedi majd megint megfogja jövőre majd megint visszaengedi majd megint... Kérdezem én ez miért nem jó nektek így. HA TI VALÓBAN A SPORTÉRT MENTEK A TERMÉSZETBE EZ BŐVEN ELÉG LENNE!!!! De itt másról van szó! SAJNOS! Ez így nem sport. Ha itt nem a pénzkeresésről és a mészárlásról lenne szó bőven megelégednétek azzal a halmennyiséggel amit a fészken kívűl fogtok. TÖBBET ÚGYSE TUDTOK MEGENNI!!!! Vagy csak osztogatjátok a rokonoknak? Annak van értelme? Úgy nem fog elfogyni a hal soha?

A petíció irójáról is egy gondolat:
Gondolkodásának komolyságát jellemzi amikor azzal érvel hogy a HALÁSZFELÜGYELŐ és valamiféle SZAKÉRTŐK mögöttük állnak. És Ő erre milyen büszke! Kérdezem én normális ez az ember, hát ki mögött állnának? Majd a halászok a saját korlátozásukra hoznak szabályt (mert ugye azok rájuk is vonatkoznak). A halászat meg az ő szakértőikkel bástyázza körűl magát. ELKÉPESZTŐ!!! Azokkal akikről mindenki tudja hogy tucatnyi felelőtlen döntést hoztak és elképesztő MOHÓ, KAPZSI EMBEREK... Számtalan elképzelés és indítvány van ország szerte, hogy ezeket a szervezeteket kitakarítsák az ország összes természetes vizéről. Ezek az Ő bástyái. Lehet ez a petíció írója KOMOLY EMBER?

Tisztelettel: Tapasztalt balatoni harcsás

folyt köv: