A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

József Katona
A petíció szerzője

/ #43

2011-12-12 13:20

Úgy látom, elégé megoszlanak a vélemények, pro és kontra ebből akár valami jó is kisülhet. Kb 10 éve itt nálunk ebben az időszakban jóformán horgászni sem lehetett az ívó területek miatt. Ma már jóval kevesebb ezeknek a területeknek a száma.
A mi vizeinken, valami szinten védve vannak a harcsák, hiszen kijelölt ívó területek vannak ahol tilos mindenféle horgászat. Az itt ívó harcsák zavartalanul ívhatnak. Ez is egy megoldás.(na persze nem a harcsák miatt vannak ezek a területek, hanem a pontyok miatt)
Még egy gondolat a harcsa témakörben. A mai horgász technika fejeltségével egyre kevesebb a hal esélye, egy 15-20éve még egy fészkét őrző harcsának volt esélye. A mai technikai fejeltségnél ez elégé lecsökkent. És még egy gondolat. Elnézve a külföldi horgász filmeket, olyan országokban ahova a 70-es években lett a harcsa betelepítve(pl Franciaország )ma komoly harcsa populáció van. És a városokban a kis folyókon komoly egyedsúlyú harcsákat fognak kutyogatva. Nálunk meg a kutyogatás őshazájában a szakíróink külföldre mennek forgatni.
http://www.harcsa.sokoldal.hu/forum