Tiltakozunk az ebadó bevezetése ellen!!!

Joan

/ #301 macskaadó??

2011-11-17 18:22

Nos, azzal egyetértek, hogy ne legyen kutyaadó (alá is írtam, egyetértek, bár kutyám nincs!), de azt gondolom, hogy azért mondjuk a macskaadót sem kéne! Vkinél olvastam valamit, ami nem igen tetszik. Egyrészt azért, mert nemcsak a macskák terjeszthetik a veszettséget, hanem a kutyák is. Elsősorban a kóbor állatok. Nyilván egy kóbor állattól nem fog az ember adót szedni, és a kóbor állatról nem fogják már megmondani, hogy kié volt. De ne nyomjunk már mindent a macskákra!! Én általánosságban minden állatot szeretek, így elsősorban a kutyákat és a macskákat is, de azért egy kicsit túlzásnak tartom azt az állítást, amit itt véletlenül elcsíptem! Én speciel nem adót rendelnék el, hanem k...va keményen megbüntetném azokat, akik nem tartják megfelelően az állataikat - akár kutya, akár macska, teljesen mindegy - és marha gyorsan eltiltanám az állattartástól. Az a rengeteg kóbor állat, aki már így is szenved az utcán, nincs gazdájuk, nincs aki foglalkozzon, törődjön velük, megtriplázódik az adózás után. Az adózás semmit nem old meg. Büntetés és kemény büntetés - talán az. Csak az a baj, hogy itt is - mint minden más marhaságban - az állatok fogják a legjobban megszívni.
Ami pedig a macskaadót illeti: ha lenne is és bevezetik a macskaadót a kutyaadóval együtt, azt gondolom, hogy ott is inkább azokat adóztatnám meg, akik nem oltatják és embertelen körülmények között tartják az állatokat! Mert én pl., aki oltatja őket, lakásban tartom őket, nehogy már adót kelljen fizetnem néhány hernyó miatt, akiknek fogalmuk nincs arról, hogy mit jelent állatot tartani - főleg, ha kertes házban él és még nem is oltatja őket. Ha mindkettő bevezetésre kerülne, - és most bocsánat, de ez a kutyásokra is vonatkozik - (bár igaz, a kutyákat a kertben kéne tartani, nem a lakásban), oltatni kell őket ugyanúgy, mint a macskákat. Őket főleg, mert ők rendszerességgel az utcán vannak - már úgy értem, séta meg ilyenek. A macskákat nem kell sétáltatni, de nyilván - főleg kertes házban tartott macskák esetében - kötelező lenne az oltás. De aki lakásban tartja, nehogy már ezért is adót kelljen fizetni. És akkor még nem beszéltem a kutyagumiról, amit szerintem, mint gazdi mondjuk illene a kutyája után felszedni, de mindegy - ebbe már nem megyek bele, pedig akik nem szedik fel, azért ő nekik is járhatna egy kemény büntetés. Szóval, én csak az állatokat sajnálom, ha bevezetnék, mert ők fogják a legjobban megsínyleni, nem mi, emberek.

 

Ja, és még vmi - szintén itt vkinél olvastam: a hajléktalan kérdéssel vitatkoznék, de ez nem ide való téma. Viszont abban egyetértek vele, hogy igenis, hogy azok az emberek, akik embertelen körülmények között tartják az állataikat, éheztetik stb. igenis, hogy megérdemelnék - bár nem hiszem, hogy egy ilyen emberből bármennyi összeget is ki tudnának csikarni! Büntetés, büntetés!! De keményen és megtanítani az embereknek - tisztelet a sok kivételnek -, hogy mi is az a háziállat és miről szól az állattartás!