Tiltakozunk az ebadó bevezetése ellen!!!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozunk az ebadó bevezetése ellen!!! petíció automatikusan generált fórumtémája

Joan

#301 macskaadó??

2011-11-17 18:22

Nos, azzal egyetértek, hogy ne legyen kutyaadó (alá is írtam, egyetértek, bár kutyám nincs!), de azt gondolom, hogy azért mondjuk a macskaadót sem kéne! Vkinél olvastam valamit, ami nem igen tetszik. Egyrészt azért, mert nemcsak a macskák terjeszthetik a veszettséget, hanem a kutyák is. Elsősorban a kóbor állatok. Nyilván egy kóbor állattól nem fog az ember adót szedni, és a kóbor állatról nem fogják már megmondani, hogy kié volt. De ne nyomjunk már mindent a macskákra!! Én általánosságban minden állatot szeretek, így elsősorban a kutyákat és a macskákat is, de azért egy kicsit túlzásnak tartom azt az állítást, amit itt véletlenül elcsíptem! Én speciel nem adót rendelnék el, hanem k...va keményen megbüntetném azokat, akik nem tartják megfelelően az állataikat - akár kutya, akár macska, teljesen mindegy - és marha gyorsan eltiltanám az állattartástól. Az a rengeteg kóbor állat, aki már így is szenved az utcán, nincs gazdájuk, nincs aki foglalkozzon, törődjön velük, megtriplázódik az adózás után. Az adózás semmit nem old meg. Büntetés és kemény büntetés - talán az. Csak az a baj, hogy itt is - mint minden más marhaságban - az állatok fogják a legjobban megszívni.
Ami pedig a macskaadót illeti: ha lenne is és bevezetik a macskaadót a kutyaadóval együtt, azt gondolom, hogy ott is inkább azokat adóztatnám meg, akik nem oltatják és embertelen körülmények között tartják az állatokat! Mert én pl., aki oltatja őket, lakásban tartom őket, nehogy már adót kelljen fizetnem néhány hernyó miatt, akiknek fogalmuk nincs arról, hogy mit jelent állatot tartani - főleg, ha kertes házban él és még nem is oltatja őket. Ha mindkettő bevezetésre kerülne, - és most bocsánat, de ez a kutyásokra is vonatkozik - (bár igaz, a kutyákat a kertben kéne tartani, nem a lakásban), oltatni kell őket ugyanúgy, mint a macskákat. Őket főleg, mert ők rendszerességgel az utcán vannak - már úgy értem, séta meg ilyenek. A macskákat nem kell sétáltatni, de nyilván - főleg kertes házban tartott macskák esetében - kötelező lenne az oltás. De aki lakásban tartja, nehogy már ezért is adót kelljen fizetni. És akkor még nem beszéltem a kutyagumiról, amit szerintem, mint gazdi mondjuk illene a kutyája után felszedni, de mindegy - ebbe már nem megyek bele, pedig akik nem szedik fel, azért ő nekik is járhatna egy kemény büntetés. Szóval, én csak az állatokat sajnálom, ha bevezetnék, mert ők fogják a legjobban megsínyleni, nem mi, emberek.

 

Ja, és még vmi - szintén itt vkinél olvastam: a hajléktalan kérdéssel vitatkoznék, de ez nem ide való téma. Viszont abban egyetértek vele, hogy igenis, hogy azok az emberek, akik embertelen körülmények között tartják az állataikat, éheztetik stb. igenis, hogy megérdemelnék - bár nem hiszem, hogy egy ilyen emberből bármennyi összeget is ki tudnának csikarni! Büntetés, büntetés!! De keményen és megtanítani az embereknek - tisztelet a sok kivételnek -, hogy mi is az a háziállat és miről szól az állattartás!


Vendég

#302

2011-11-17 19:31

Egyszerűen nem értem,hogy miért kellene bevezetni ezt az adót. Összeesküvés a jólelkű kutyatulajdonosok ellen. Olyan, mintha lenne gyermek-adó.

Vendég

#303

2011-11-17 19:38

Az adóval és a büntetéssel egyformán csínján kell bánni addig, amíg nem teremtették meg Magyarországon a széleskörű állatmentés feltételeit!
Akit büntetés fenyeget, az is inkább kidobhatja az állatait és ezek a szerencsétlen állatok az állatvédők nyakába szakadhatnak, azokkal együtt, akiket rossz gazdáktól koboznak el! Az állatvédők pedig már így is végső erejük megfeszítésével próbálják menteni az állatokat, több kapacitásuk nincs!
A sintértelepek pedig, amelyek a helyzet jelenlegi állása szerint leginkább fenyegetik a kidobott, bajba került állatokat, azok a humánumtól fényévekre állnak!

Vendég

#304

2011-11-17 21:19

nézd meg,töltsd ki,oszd meg!!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-17 21:24



Vendég

#306

2011-11-17 23:14

Hát nem tudom ki olvasta el a törvénymódosítást de az is benne van hogy ivartalanított kutyus után nem kell fizetni.... Tehát kedves gazda elviszi dokihoz, ivartalanítja a kutyusát és le van tudva az egész dolog. Ebből adódóan a későbbiekben nem kell attól tartania hogy egyszeribe 6 kiskutyával találja szembe magát... És így mindenki boldog: a gazdinak (ha egyáltalán foglalkozik vele,és nem dobja ki a kocsiból a kicsiket az első utcasarkon) nem kell félőrült módjára gazdikat keresni,a járókelő,mert nem kell félnie a hordába verődött kidobott kutyáktól, és a menhelyek hogy idővel nem kell 100 férőhelyre 200 kutyát betuszkolni. Aki meg sajnálja azt a 10-20e ft-ot ivartalanításra, az vagy ne vegyen kutyát, vagy kívánom neki hogy jöjjön haza a kutyája 4-6 kölyökkel és legyen pár álmatlan éjszakája a kicsik miatt.

Vendég

#307

2011-11-17 23:51

még, hogy nincs szó megszorításokról...
jah, tényleg elfelejtettem...ezek csak
INTÉZKEDÉSEK...

Vendég

#308 Re:

2011-11-17 23:55

#306: -

Sajnos vagy hál' Istennek Te nem a mai magyar valóságban élsz!

Abban igazad van, hogy intelligens ember kb. úgy gondolkodik, ahogy leírod, és ha szerencsés módon munkája és jövedelme is van a megvalósításhoz, akkor úgy is cselekszik!

DE: nem minden kutyatartónak van manapság mifelénk megfelelő munkája és jövedelme egy méltó élethez, és nem is minden kutyatartó elég intelligens! Nem mindenki tud 10-20 ezrekkel dobálózni, és nem is mindenkinek vannak álmatlan éjszakái a kidobott állatok miatt!
Ebből adódik aztán a baj, a kidobott állatok tömege! Pl. oltási időszakokban már régóta jellemző, hogy megugrik a kidobott állatok száma!!!

És a szerencsétlen kidobott állatokat ma még leginkább a sintér várja! :(((((

Ezért nem lenne szabad addig ebadót kivetni, amíg az állatmentés megfelelő feltételeit meg nem teremtik végre Magyarországon!

...Hogy majd az ebadóból erre is futja? Ne reménykedjen senki ebben, amíg az ebadót hivatalosan "ebrendészeti hozzájárulásnak" hívják, mert az "ebrendészet" éppen hogy a sintérek egyik fedőneve!

Csoky

#309

2011-11-18 00:07

Én úgy tudom,hogy azért emelték meg a kutyák oltásának az árát régen, mert az volt az úgynevezett "ebadó". Akkor most az oltások díját visszacsökkentik? Mert én nem hiszem... Szerintem úgy vannak vele ,hogy aki megengedhet magának egy kutyát,annak lesz pénze erre a költségre is. De az tuti,hogy ezeknek az embereknek nem volt gyerekszobájuk és kisállatuk.

Vendég

#310

2011-11-18 08:53

Tudomásom szerint az ebadó már bele van épitve a méregdrága oltásokba,azt kétszereseb beszedni nem legális. De ha nem is lett volna már beépitve a vakcinokba,akkoris gyalázatosnak találom amiért megsarcolnának olyanokat akik magukhoz vesznek kutyákat,otthont,szeretetet és élelmet biztositanak nekik.Szerintem próbálkozzanak mással és szégyeljék magukat,hiszen igy rengeteg kutyat kóborrá tesznek.

Vendég

#311 Re:

2011-11-18 10:20

#310: -

IGEN LEGUTÓBB ÚGY SZÜNTETTÉK MEG A KÜLÖN EBADÓT, HOGY BEÉPITETTÉK AZ OLTÁSOK ÁRÁBA!

Most viszot pofátlanul kivetik mégegyszer, mert persze az oltások árát "elfelejtik" csökkenteni!

KIVÁNCSI LENNÉK EGY BESZÁMOLÓRA, HOGY EDDIG MIRE IS FORDITOTTÁK AZ OLTÁSOK ÁRÁBA BEÉPITETT EBADÓT?????

SZÉGYEN EZ VALÓBAN, MINDEN SZEMPONTBÓL!


Vendég

#312

2011-11-18 16:31

Siralmasnak tartom,és aki kitalálta és alkalmazza annak szüleit lehetett volna adó alól mentesíteni(kasztrálással,de még a fogantatása előtt.)Az állatvédelem jó,de a bőrt miért kell még lehúzni az emberről?Mellettünk is laknak,illetéktelenek,rombolnak,kábelt stb-t égetnek van vagy három kutyájuk semmit nem tesznek velük,én meg aki a saját területemen tartom kutyám fizessek.
Szép magyar jog!!!

Vendég

#313

2011-11-18 16:33

Tisztelettel kutyak erdekeben gondoljak meg az ebado bevezeteset mert igy tobb kutya kerul az utcakra.
Mert mar igy is sok eb futkarozik az utcaban mar gazdi nelkul tisztelettel janos

Vendég

#314

2011-11-18 17:12

'-.-

Vendég

#315

2011-11-18 19:08

Nem támogatom az Ebadót mert nem igazság ennyi erővel a gyerekeim után is adóznom kéne mert lassan ilyen világot élünk ami szomorú Magyarországra nézve.Azt kell büntetni aki nem meg felelően tartja a kutyáját ja és VESZÉLYES kutya nincs csak veszélyes gazda akik nem értenek az állatokhoz és kínozzák őket na őket kell büntetni nem minket rendes ebtartókat.Köszönöm.

Vendég

#316

2011-11-18 19:09

Sanyi

Vendég

#317

2011-11-19 00:27

Legyen inkább képviselő adó azt támogatom!!!

Vendég

#318

2011-11-19 08:10

Egy regi, volt keleteuropai kocsi sulyadoja kevesebb lesz, pl. az En skodam-e, mint a keverek tacskome! ( O V, emeld mar meg azt is! Mert, igy nevetseges!

Vendég

#319

2011-11-19 15:03

Undorító ,amit művel ez a kormány!Mit szeretnének még megadóztatni? Esetleg a gyerekeket nem?

Vendég

#320

2011-11-19 15:05

Már igy is sok kobor kutya van az utcákon
pókocska
Vendég

#321 Cím

2011-11-20 04:42

Megdöbbentő, hogy az ember leghűségesebb barátját a KUTYÁT egy ilyen buta rendelettel diszkriminálják! Végig gondolták vajon? Csak a befolyt pénzt látták,s hogy milyen következményekkel fog járni? Még több utcára kitett éhező, elvadult, szomorú,elkeseredetten a túlélésért küzdő kóbor kutyus.
Az otthon tartott kígyók és más hüllők, madárpókok stb...megítélése a rendelethozók számára elfogadhatóbb?!!!

satanka0906

#322

2011-11-20 14:01

Az a céljuk,hogy mindenkit ellehetetlenítsenek-embereket,állatokat!Minden nagyon sokba kerül-oltás,chip,étel-ha megbetegszenek ,-arról ne is beszéljünk,hogy mennyibe kerül egy rtg,vérvétel,gyógyszer,ultrahang,ivartalanítás egy állatnak.
Már nem csak arra gyúrnak,hogy az emberek pusztuljanak,hanem az állatok is!
MERRE TART MAGYARORSZÁG?
Ebadópárti kutyabarát

#323 Ebadó mellett voksolok!

2011-11-20 17:26

Hosszútávon semmi baj nincs az ebadóval. Persze ha bevezetik, akkor hirtelen sok kutya utcára kerül, és 1-2-3 évig elég sok kóbor kutya lesz, de ezeket befogják és elaltatják. Szomorú, én is sajnálom őket. De így is nagyon sokan dobnak utcára kutyákat. Évente sok ezret!!! Ha bevezetik az ebadót, akkor ezentúl csak azok fognak kutyát venni, akik igazán szeretik őket, és nem sajnálnak havi +500 HUF kiadást a kutyájukra. Ugye évente 6000 ezer forintról van szó, nem erőszakos ebek esetében, ez 1 hónapra leosztva kb. 500 Forint. Nagyságrendekkel többe kerül a kutyakaja havonta... Aki hajlandó az ebadó ellenére is kutyát venni, az foglalkozni is fog vele, szeretni fogja, nem dobja majd utcára, és néhány év múlva sokkal több boldog kutya fog élni Magyarországon. Az adó szó hallatán nem kell rögtön tiltakozni. Előbb gondolkozni kell. Jah és az el is felejtettem, hogy pillanatnyilag az állatmenhelyek 200%-on üzemelnek. Ha bevezetik, akkor 5-6 év múlva normalizálódik a helyzet ezen a téren is... Gondolkozzatok el ezen! Nekünk két 60 kilós rottweilerünk van. Havonta csak az etetésük legalább 15 ezer, ha nem több. Kettesével vesszük az óriás zsák eukanuba kutyatápot. Ezen kívül a játékaik, amit persze egy hét alatt tönkre tesznek, és újat kell venni, télen a kutyaházuk padlófűtése is pénzbe kerül, az oltások, egyéb napi szinten szedendő drazsé kivitelezésű táplálékkiegészítő, amit persze csak tesco-s emberi fogyasztásra szánt májkrémbe eldugva lehet megetetni velük, de ezeket ne is számoljuk. Dömike és Montika biztos a veszélyeztetett kategóriába fog kerülni, tehát mi évi 40 ezer forintot fogunk fizetni utána amennyiben a helyi önkormányzat bevezeti, de eszünkbe se jutna megválni tőlük, mert szeretjük őket. Havi 20 vagy 22 ezer forintba kerülnek a kutyák, az már majdnem mindegy. Nem gondolok a pénzre, amikor szinte mosolyogni látom Dömikét miközben a hátán fekszik, a lábai az égben és a mellkasát simizgetem. Nem gondolok a pénzre, mikor locsolás közben Montika 1 órán keresztül rendületlenül ott ül szorosan mellettem, és végig a buksiját simogatom :) Főképp nem arra a max +10% "eb-kötlségvetéstöbbletre" sem. Erről szól az ebadó. Aki nem szereti annyira az ebét, hogy 10%-al többet költsön rá, annak nem kell kutyát tartania. Persze tudom vannak, akik nagy szeretik a kutyájukat, még is megviseli őket a +10%. Sajnos mindennek van előnye és hátránya, de véleményem szerint összességében ez egy jó gondolat!

Vendég

#324

2011-11-20 17:52

Nem véletlen!!.-Csak mondom!-Az eb adót úgy vezeték KI!!Hogy- az ÁLLAT Órvosi Kötelező, Oltás ÁRÁBA BE ÉPÍTETTÉK!.--Nem írók regényt!..-De 10-en évesen.kitekertem! bringával-öcskössel.-Fotra! Kutyáért! a Menhejre!-Mert nekem -kutya kell.--Még2010-be-volt-Döme-és Syssi!-/ 8900,2X/ 10-éve..-Pici-és döme után..--5000.- Na Érthető voltam?,
Csak mondom,,Kilőkni KUTYÁT!! Az útcára,,. az- nem az én stilusom!!-De Tudni kell!- Sokk ember Társa-Már csak a kedvenc EBB!!
Gyuri-

#325 Re:

2011-11-20 17:55

#324: -

Halkan mondom..- Mit várhatnék?-Ma Amikor! Ha NINCS CSATORNÁD!! 2012-01.-tol csatorna dijat fizetsz!.-NORMÁLIS?? Meg + EBB ADÓ::_-