A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében

Németh László

/ #290 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-11-06 03:34

#268: Efraim Fischer - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Kedves Efraim Fischer!

A hozzászólásaiból úgy tűnik, hogy Önnek igazából a kereszténységgel van baja, s nem a petíció tartalmával (még ha ezt nem is mondja ki). Nem tudom, hogy mi van ennek a hátterében, ateizmus, vagy a zsidóság tradicionális (és a múltban valóban megalapozott) félelme bizonyos felekezetekkel szemben. (Megjegyzem, hogy a petíció pontosan azért nyilvános, hogy bárki aláírhassa, vallási orientációtól függetlenül, s gondolom, hogy nem csak keresztények írták alá.)

De felhívom a figyelmét, számos izraeli zsidó túllépett ezen a hozzáálláson, s ezt nagyon bölcsen teszik. Sőt felismerték az ebben lévő lehetőségeket, s ezért hozták létre a Kneszet Keresztény Szövetségesek Választmányát. Ajánlom figyelmébe Josh Reinstein és David Rotem kneszet képviselők mondatait ebben a riportban:

http://www.cbn.com/cbnnews/insideisrael/2011/August/Caucus-Group-Rallies-Worldwide-Support-for-Israel/

Azok kedvéért, akik nem tudnak angolul, lefordítom Reinstein képviselő úr lényegesebb kijelentéseit:

"Mindenhol a világon a keresztények felállnak, és azt mondják: 'Várjunk csak egy percet, Isten cselekszik valamit Izraelben. Az Isten és Ábrahám között kötött örökkévaló szövetség a szemünk láttára teljesedik be, és fel kell állnunk, és valamit kezdenünk kell ezzel.'"
("All over the world Christians are standing up and saying, 'Wait a minute, God is doing something in Israel. The covenant between God and Abraham which is an everlasting covenant, is being fulfilled before our eyes, and we need to stand up and do something about it.'")

"Akár a politikai, szellemi, vagy a társadalmi kapcsolatokat illetően, látjuk, hogy keresztények jönnek elő, és tesznek olyan dolgokat, amit soha nem láttunk az elmúlt évtizedekben."
("Whether it be politically, spiritually, or public relations-wise, we're seeing Christians come out and do things that we have never seen them do before in decades past.")

Azt tanácsolom, hogy barátkozzon meg ezzel a gondolattal. Hiszem, hogy még sok hasonlót fog látni a közeljövőben.
Az Ön parlamentjének tagjai jól látják, hogy Izraelnek nagyon is szüksége van rá.

Emberi és keresztényi tisztelettel:
Németh László