Tiltakozás a védőnői méhnyakszűrés ellen

Anonymous - de családilag érintett

/ #122 Re: Re: Re:

2016-06-17 18:40

#117: - Re: Re:  

 Főleg, mivel gimnáziumban érettségizett, női nemi szervet messziről látott, soha nőt nem vizsgált, a "kórházi gyakorlaton" csak megtürték!

Magával a védőnő számára kötelezővé tétellel egyáltalán nem értek egyet. Az is biztos, hogy sokakban hamis biztonságérzet alakulhat ki egy ilyen vizsgálat negatív eredménye után, mivel ez tényleg CSAK egy kenetvétel, a többi vizsgálatot nem pótolja.

De ne beszéljen hülyeségeket!
A védőnők magasan, széleskörűen képzett szakemberek. Már sok éve csak felsőfokú képesítéssel (régen Főiskolát, ma az egyetemek ezirányú szakán végzett) rendelkező védőnők dolgozhatnak
A terhesgondozás kapcsán - persze van köztük is nagyon sok "laza" ember, aki a kis pénz kis munka elvet követi - nagyon sok, nagy (pl. feleségem 31 év) tapasztalattal rendelkező védőnő bizony előbb észrevesz problémákat, mint sok, a pénzre hajtó, egyébként tehetségtelen, trehány nőgyógyász.

Épp ezért akár ők is csinálhatnák. De amelyikük becsülettel dolgozik, annak már így is kevés a 8 óra munkaidő, nem hogy még rájuk lőcsöljenek kötelező jelleggel olyan dolgot, amire ők nem szegődtek, nem ezért mentek védőnőnek, nem erre esküdtek.
És ráadásul mindezért a vizsgálatért kapnának néhány száz forintot (3-500 talán?), amiért szervezniük, szűrniük, postázniuk, stb.... kellene.
No ez végképp megalázó!!!
Aki közülük szívesen csinálja, és még bele is fér a munkaidejébe, ám legyen, csinálja. Viszont nála meg elgondolkodtató, hogy mekkora körzete is van, hogy még ez is belefér neki, míg mások meggebednek a mnunkában!?
A védőnői vezetés - nem csak a felső, de a helyi ANTSZ-es vezető védőnők meg csak a s...ggüket védik, nem teszenek semmit azért, hogy megbecsüljék a védőnőket, csak elvtelenül bevállalnak, rájuk lőcsölnek mindent.

Kedves Citológus!
Vállalták? Talán a vezetőik bevállalták, akiknek sok esetben fogalmuk sincs a védőnői mukáról, de  a mai magyar valóságról biztosan nincs. Ők nem megalázó éhbérért csinálják a vezetősködést, akiknek meg fizetésemelést sem akarnak adni, csinálják párszáz Ft-ért?!?!? Hogy gondolják ezt???

A védőnők kötelezően EÜ szakdolgozói kamarai tagdíjat fizetnek, de a fizetésemeléskor már nem számítanak szakdolgozóknak.
Annyit keresnek, mint egy középfokú végzettséggel rendelkező dolgozó.
Ugyanolyan főiskolával pl. a gyógytornászoknak magasabb a fizetésük.

Szóval a kitalálók ne csodálkozzanak, hogy ekkora az ellenkezés!!!