Tiltakozás az egész napos iskola ellen


Vendég

/ #105 Re: Re: "Nekem tetszik, tehát mindenkinek ez a legjobb!"

2011-11-03 10:22

#104: Dávid Tisch - Re: "Nekem tetszik, tehát mindenkinek ez a legjobb!"

Sajnos én úgy látom , hogy a  gyermekvédelmi és családsegítő szervek "nem megfelelő családi háttér"-nek  általában csak a számunkra már egészen extrém, mondhatni durva eseteket minősítik. Amíg ilyet nem tapasztalnak, addig nem avatkoznak be a családok életébe és a gyermekek nevelésébe.

Azt várni tehát, hogy a nem extrém, de azért már odafigyelést/törődést igénylő esetekben is ezek a szervek járjanak el, sajnos nem reális cél.  Ezen helyzetek kezelésére  a jó pedagódusok, módszerek és a gyerekek tartalmas lekötése lehet alkalmas - s erre lenne jó többek között ez az iskolaotthonos megoldás is.

Az ide tartozó esetek kiválogatásához és  a határ meghúzásához viszont szerintem nem lehet/szabad csak és kizárólag a tanulmányi eredményt önmagában nézni. Aki 5-ös tanuló, az jó családból jön, ergo hazamehet hozzájuk ebéd után, aki nem 5-ös az nem?? Ez azért enyhén szólva nem így működik, ezt biztos Te is érzed... (elnézést a tegeződésért, a szülőtársak között ez mind a 4 gyermekem esetén így szokott lenni, s gondolom ez máshol is így működik)

Bár a petíciótok szándékát értem és megértem, annak jelenlegi formáját én egy kicsit azért támadónak érzem, javaslatok pedig egyáltalán nincsenek is benne.

Ha sikerülne a most megbeszélt közös gondolatainkat egy egységes, egyáltalán nem támadó, hanem kifejezetten konstruktív formába önteni, akkor -annak ellenére, hogy nekem kifejezetten nincs bajom a jelenlegi törvénytervezettel-  lehetőségeimhez mérten természetesen szívesen segítenék megkeresni az utat a címzetthez való eljuttatásáig.