Tiltakozás az egész napos iskola ellen


Vendég

/ #92 Re: ESÉLY

2011-11-02 14:49

#2: - ESÉLY 

 Kedves Hozzászóló! Ne haragudj, de leesett az állam, ahogy olvastam a soraidat. Lehet, hogy rosszul értelmezem, de úgy írtad "akik dolgoznak és nem tudnak gyermekeikkel foglalkozni" ez valahogy úgy szól, mintha az, hogy valaki dolgozik egyrészt valami nagyon különleges dolog lenne, amire csak kevesen vállalkoznak, másrészt ebből az következik, hogy akkor nem is foglalkozik a gyerekével!

Ha valaki nincs a kisebb tesóval vagy tesókkal otthon akkor valószínűleg dolgozik vagy munkát keres. Aki dolgozik, többnyire 8 órában naponta. Délután 16 óra előtt nem ér haza semmiképpen. Én bizony örülni fogok, ha a gyereket a napköziben átmozgatják, átnézik az aznapi anyagot, megcsinálják a leckét van esélyem nekem érte menni a suliba és 17 órakor mikor hazaérünk megbeszéljük, hogy mi történt aznap és átnézzük a leckét aztán játszhat az egész család együtt.

Korábban a kolléganőim azt csinálták, hogy mindenféle különórára beiratták a gyereket és korrepetálásra stb. ami ott volt a suliban, mert ők is csak 16 órakor végeztek, utána tudtak érte menni a  suliba (nagyi nem volt, babysitterre meg pénz). Ha ezután hazamentek még csak ezt követően kezdődött a leckeírás. Na ezek a szegény gyerekek tényleg egész nap csak tanultak, de sajnos nem tudták másképp megoldani.

Sajnos ha nem kötelező, akkor pont azok nem fogják igénybe venni akiknek szüksége lenne rá, akik érdekében ezt be kívánják vezetni.

A kötelező oviról meg annyit, hogy ott ebéd után haza lehet vinni a gyereket, nem kell egész nap ott legyen, de szerintem jó ha családon kívüli közösségeket is megismer, ebben az életkorban már szüksége van arra is.