A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében

GR

/ #281 Re: Re:

2011-11-02 11:30

#275: - Re:

Van elég pénzük az araboknak, pénzeljék ők az UNESCO-t! (Azért röhej, hogy a szervezet működése veszélybe kerül, ha kivonják az amerikai és izraeli pénzt belőle. Közben az olajsejkek aranyborítású verdákon furikáznak...)

Nevetséges ügy, megint csak arra jó, hogy lehessen jókat köpködni. Mondhatnám: provokáció. Akik megszavazták, tudták jól azt is, hogy a fő finanszírozóiknak tesznek keresztbe, így várható volt a reakció.

Azért nem kell félteni az ENSZ-t az amerikaiaktól, hiszen így is a tagállamok nagy részét arab, muszlim és haramia-államok teszik ki. Ott aztán szónokolhat az iráni véreskezű diktátor az emberi jogokról, és csak néhány jóérzésű nyugati diplomata van, aki ilyenkor elhagyja a termet.

"aztán már a fizetést sem tartották fontosnak, csak egyszerüen elfoglalták a nekik tetsző földeket - virágzó gazdaságokat - narancs ültetvényeket, nem műveletlen földeket!" - Légből kapott szöveg... A 19. századi úti beszámolók mind sivár területekről számolnak be. Egyébként meg hogyan foglalták volna el? A szegény jámbor arabok simán végignézték ezt...

Az ENSZ határozat nem ejt szót "palesztin államról" - arab államról van szó. Izrael kikiáltásakor összehangolt arab támadást indítottak, ennek során Jordánia és Egyiptom is jelentős területeket kebelezett be. Ahelyett, hogy ezeken a területeken letelepítették volna a palesztinai arabokat, mi több, államot szerveztek volna nekik, inkább bezárták őket "menekülttáborokba", és csináltak belőlük egy (fiktív) elnyomott népet, hogy fel lehessen őket használni Izrael megsemmisítésében. Szinte nincs olyan arab állam, aminek ne ez lenne a távlati célja Izraellel kapcsolatban.

 

Az egész ügy ott kezdődik, hogy a zsidókkal ellentétben az arabok nem fogadták el 47-ben és azóta sem a "két állam" megoldást. Akkor meg mit akarnak?