A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében


Vendég

/ #266 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-29 13:13

#264: Efraim Arie - Re: Re: Re: Re: Re:

Kedves Efraim Aire,

Köszönöm a hozzászólását!

Véleményem szerint a közös EU álláspontot lehet még alakítani. Különösen, ha Magyarország is kifejezi a véleményét. Egyrészt nem kell, hogy EU közös állásponttal rendelkezzen, másrészt már most sincs közös vélemén, csak az egységet sürgető hangok (akik persze vszleg Palesztinát támogatják Izraellel szemben).

Az USA pedig megvétózhatja, de akkor sokkal nagyobb USA ellenes hangulat lesz a világon, ami nem kedvez az ügynek. Jobb lenne, ha nem kellene vétójogával élnie.

A magyar kormány pedig úgy tűnik sajnos elnézi a Jobbik irányvonalát, részint azzal, hogy iráni pénzeket enged beléjük pumpálni (egy terrorista, szankciók alatt levő állam országromboló tevékenységét), részint az eszméik átvételével (most éppen színházat kaptak Budapest közepén). Ez ellen kellene hogy legyen ellenállás. Ha hallgatunk, vétkesek leszünk egy rendszer kialakulásáért, hamis irányvonalért a külpolitikában, esetleg megint a vesztes oldalra állhatunk egy következő háborúban.

Talán csak egy kis porszem vagyunk az ellenállás gépezetében, de sok porszem lelassíthatja, esetleg meg is állíthatja azt.

G.L.