Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Katze

/ #72 Aggasztó terv

2011-10-27 17:28

Fiatal pedagógus és szülő vagyok. Nagyon nagy aggodalommal tölt el, hogy a kormány kötelezővé akarja tenni az egész napos iskolát. Igazságtalannak tartom, hogy ha egy szülő képes megteremteni otthon a szerető légkört, finom ebéddel várja haza gyermekét az iskolából, közösen játszanak, tanulnak, hóembert építenek, mézeskalácsot sütnek, vagy éppen nem csinálnak semmit, csak otthon vannak, és a gyermek egyedül játszik önfeledten, ezt milyen alapon venné el bárki is tőlük azért, mert vannak olyanok is, akiknek ez nem adatik meg. Aki kívánta, eddig is napközibe járathatta gyermekét.
Arról nem is beszélve, hogy ha a gyerek hazajön 4-5 óra felé fáradtan, de az az egészséges, ha 9-kor már ágyban van, nincs ideje feloldódni, kibeszélni magából mi történt vele az iskolában. Az iskolában a gyerekeket folyamatosan irányítják, értékelik, mérik, ami jelentős mértékű stresszt okoz a számukra. Ha ezt nincs módjuk, feldolgozni, "kijátszani", kibeszélni magukból, annak nagyon súlyos következményei lehetnek.
Lehet, hogy van jó eleme is az egész napos iskolának, de a magyar gyerekek elleni vétek ezt kötelezővé tenni.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy a törvényhozók talán már elfelejtették azt a kicsattanó, leírhatatlan, üdítő érzést, amikor az utolsó óráról kicsengetnek, és végre jön a szabadon eltölthető délután?
A legelkeserítőbb számomra az, hogy én fideszes szavazó vagyok, szinte minden nagygyűlésen ott voltam, egyetértek számos döntésükkel, de ebben a kérdésben mégis már csak az ellenzékben és a tüntetésekben bízom a törvényjavaslat ellen.