A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében

Efraim Fischer

/ #253 Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-26 16:42

#248: Németh László - Re: Re: Re: Re:

Kedves Laszlo,

Ertelmes dolgokra csak ertelmesen lehet reagalni...

Ez valoban egy globalis problema, amit nem mi vagyunk hivatottak megoldani.

Engem legfokeppen az zavar, hogy nagyon sok nem ertelmes hozzaszolast olvasni a ezen a vitalapon. Szerintem egy mondatba nem lehet belesuriteni a velemenyunket!

Ez a peticio viszont problemas abbol a szempontbol, hogy nem helyes uton kozeliti meg a celt amit kituzott maga ele.

Vegre el kellene fogadnia mindenkinek, hogy Izrael ugyan zsido allam, de vannak nem zsido lakosai is, tehat nem csak a zsidosagrol van szo!

Aki izraeli az nem biztos, hogy zsido is es aki zsido az nem biztos, hogy izraeli is...

Sajnos sokan nincsenek evvel tisztaban es ebbol adodik a felreertes legtobbszor.

Nem a zsidosag vedelme miatt kell tamogatni Izraelt, hanem azert, mert Izrael egy mukodo, letezo allam aminek joga van megvedenie magat a kulso fenyegetesektol ugy, mint a tobbieknek. Az, hogy Izrael egy zsido allam az masodlagos dolog szamunkra.

Higyjek el nekem, hogy mi izraeliek lennenk a leg boldogabbak, ha nem nekunk kellene felugyelnunk a Gaza ovezetet es Cisz-Jordaniat, de sajnos nincs egyelore mas valasztasunk a sajat erdekunkben. Ez a mas orszagok altali "beleszolasok" mar egy kicsit terhesek szamunkra, mert amikor megtamadnak minket Gazabol akkor mi nem vedhetjuk meg magunkat kello keppen. Ugyanis akkor egybol az tortenik, hogy kikialtja a media, hogy Izrael agressziv...  Ugyan a Tora azt irja, hogy szemet szemert, fogat fogert. De valojaban nekunk a ha megdobnak kovel dobd vissza kenyerrel filozofiat kell kovetnunk a kulso nyomas miatt sajnos...

Mutassanak nekem meg egy olyan orszagot, aki egy elrabolt katonaert cserebe ezer letartoztatott es elitelt terroristat (tomeggyilkost) elenged?

Szoval egy kicsit belefaradtunk ebbe a politikaba... Ezert lenne fontos, hogy a tamogato celu peticiok helyesen legyenek megfogalmazva!

A jelenlegi peticiot en nem folytatnam, inkabb egy ujat kellene irni...

Udv,

Efraim

 

u.i.: Szivesen latjuk vendegul Laszlo, ha erre jar!