A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében

Gombos László

/ #218 Re: Re: Re: Re:

2011-10-24 18:05

#207: Efraim Fischer - Re: Re: Re:  

Kedves Efraim!

Először erre a kérdésére válaszolnék: 

"Lenne viszont egy kerdesem! A magyarok hogyan viszonyulnanak ahhoz, ha mondjuk Ausztraliabol eldontenek, hogy mi lenne jo a magyaroknak?"

kb. két hete a magyar Parlament előtt palesztinok tüntettek a saját államuk létrehozásáért. Visszakérdeznék: ehhez mi köze a magyar Parlamentnek? Sőt, Abbász miért az ENSZ BT-hez fordul a kérésével, miért nem tekinti partnerének Izraelt? Mi köze az összes többi államnak ehhez?

Ha már egyszer a palesztinok ENSZ-hez fordultak, akkor arról a magyar kormánynak is állást kell foglalnia, esetleg tartózkodhat. Személy szerint én is úgy érzem hogy jobb lenne ha tartózkodna, de sajnos a magyar parlamentben van egy kb 20%-os nyíltan antiszemita párt, mely az Izrael elleni indulatot gerjeszti, a zsidóságot ki akarja űzni Magyarországról. Az embereket folyton izraeli kémrepülőgépekkel riogatják, illetve Magyarország elfoglalásának víziójával. Továbbá azzal, hogy ha Izraelt kipusztítják, ami szerintük meg fog történni, akkor Magyarországon fognak menedéket keresni... Ez a párt eléggé nyíltan iráni kapcsolatokkal rendelkezik, mondhatni annak szócsöve, és az ő nézeteiket propagálja. Így furcsa módon nem csak Magyarországról akarják a zsidóságot száműzni, hanem a Közel-Keletről is.

A Palesztin állam megalakulása esetén először is a zsidó fennhatóság megszüntetése, és a zsidók kiűzése lenne az első feladatuk az államuk területéről. Velük együtt, vagy utánuk pedig a keresztényeké is, amit szintén nem hagyhatunk figyelmen kívül. (A zsidóság és a kereszténység gyökere és jövője közös, és már csak ezért sem hallgathatunk, mint ahogy hallgatott a katolikus egyház a Soá idején.) Ez a tendencia sajnos megfigyelhető a diktátoroktól megszabadult arab nemzetek területén, legutóbb Egyiptomban történt komoly tragédia.

Másodszor újabb és újabb területek követelése lenne a cél, mígnem Izraelből semmi sem maradna. Harmadszor olyan privilégiumokat nyernének a nemzetközi közösségtől (pl. nemzetközi bíróság, izraeli katonai fennhatóságának megszüntetése), melyekkel újabb támadásokat intézhetnének Izrael ellen. Jeruzsálem felosztása pedig egyenesen abszurd. Olyan ez, mint ha itt Magyarországon egy nemzetiség követelné az ország és Budapest felosztását.

Ha a nemzetek nem szólnak bele a kurdok elnyomásába, az ETA baszk terrorszervezetnek nem követelnek saját államot, akkor miért akarnak Izrael területén újabb államot létrehozni a palesztinoknak, akik ráadásul a brit mandátum túlnyomó részét megkapták már Jordánia megalkulásával.

Ha pedig a Hamasz tervei valósulnának meg (mely szövetséget kötött a PFSZ-szel), az pedig egy második Holocaust lenne. Ha a magyarok ehhez asszisztálnának egy ENSZ szavazással, az valóban nagy szégyen lenne az utókor előtt. Márpedig erre sokkal nagyobb az esélyük, ha a nyugati partot is megszereznék. Netanjahu legutóbbi ENSZ beszédében eléggé nyilvánvalóvá tette, hogy a PH egy napig volt képes a hatalmát fenntartani Gázában, miután a Hamasz győzőtt a választásokon. Ugyanúgy átvenné a hatalmat Júdeában és Szamariában is, ha a mostani vitatott területeiről is kivonulásra kényszerítenék az izraeli katonákat. Ezután egyetlen izraeli település sem lenne biztonságban a rakéták mostani hatósugarának ismeretében. Irán felfegyverezné ezeket a területeket is.

Valóban ezt szeretné?

Mi ezzel a petícióval szeretnénk ellensúlyt képezni a parlament antiszemita szárnya és pártja ellen. Ezen párt képviselői a palesztinok tüntetéséhez csatlakozva "Izrael takarodj" szavakat skandálta. Mi ezt nagyon nem szeretnénk. Pár nappal később a magyar Parlamentben üdvözölték és megtapsolták az iráni delegációt, mely ország vezetői nyíltan Izrael elpusztítását tervezik. Nem szerenénk ezt a folyamatot beteljesedve látni, ezért is írtam ezt a petíciót ilyen súlyosra. Sajnos a helyzet ennyire súlyos. 

Tisztelettel,
Gombos László