A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében

Efraim Fischer

/ #207 Re: Re: Re:

2011-10-24 02:28

#203: Németh László - Re: Re:

Kedves Nemeth Laszlo,

Eloszor is koszonom az eszrevetelet! Ebbol is latszik, hogy vannak meg olyan emberek, akik el is olvassak azt amit ide leirnak! Ezert en kulon tisztelem Ont!

Evvel a reagalasommal, csak ra akartam vilagitani arra, hogy nagyon sok oldala van ennek a temanak.

Termeszetesen nem bantani akartam a 192. hozzaszolot es ezert elnezest kerek, ha mashogyan ertettek ezt!

Tamogatni Izraelt nagyon szep dolog, de sajnos kivulrol nezve az itteni helyzet egeszen mashogyan nez ki. Nem biztos az, hogy Izraelt tamogatja az a mozgalom ami a palesztinok allamma alakulasat ellenzi. Ez egy nagyon osszetett dolog. Egy reszrol igen mi is felunk attol, hogy ha letrejon ez az uj allam akkor veszelyes lehet rank nezve. Masreszrol pedig, ha letre jonne a palesztin allam akkor sokkal hatasosabban fel lehetne lepni a terrorizmus ellen Izraelen belul. Hiszen jobban lehetne kontrolalni, hogy ki az aki Izrael foldjere lephet. Rengeteg izraeli arab ellenzi a palesztin allam megalakulasat es hallani sem akarnak errol a temarol, mert ok is felnek az esetleges vallasi diktaturatol -mint ahogyan azt a gazai ovezetben lathatjuk-.
Izraelt tamogatni a leghatasosabban ugy lehet, ha Izraelbe jon elni az aki tamogatni akarja!

Lenne viszont egy kerdesem! A magyarok hogyan viszonyulnanak ahhoz, ha mondjuk Ausztraliabol eldontenek, hogy mi lenne jo a magyaroknak?

Ezert kerek mindenkit arra, hogy ne dontse el senki Magyarorszagon, hogy mi lenne jo nekunk itt Izraelben.

Koszonettel,

Efraim