Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Andi
Vendég

/ #57 Re: a másik oldal.....

2011-10-06 18:48

#13: iii - a másik oldal.....

Nem is a céllal van probléma alapból, hanem a kivitelezéssel. Addig, míg nem biztosítottak az anyagi, emberi feltételek, ne áldozzák be a gyerekeinket semmilyen cél érdekében.

Az én gyerekem is iskolaotthonos osztályba járt. Ami azt jelentette, hogy reggel 7-től délután 4-ig az iskolában volt. Utána pedig szépen minden nap leültünk otthon tanulni. Kb. 2 órát. Mert NEM működött az iskolaootthonos rendszer. Nem készítették el a leckéket, nem tanulták meg a verseket. Abba kellett hagynia a versenyszerű úszást, mert nem engedték el az edzésekre (hiszen akkor még a délutáni tanulási idő tartott).

Alig vártam, hogy végre kikerüljünk az iskolaoothonos rendszerből. Amiből nyilván vannak jól működőek is, de hidd el, a többség nem az.

Az pedig egyenesen kiakasztó, hogy ezt a rendszert a felsős gyerekekre is ki akarják terjeszteni. Sztem ahol a szülő foglalkozik a gyerekével, ott általában különórákra jár a gyereke, semmi szükség arra, hogy ezek a lehetőségek kérvény formájában keggyé váljanak. Azt se felejtsük el, hogy vannak olyan iskolai közösségek, ahol egy normális szülő csak a kötelező ideig akarja bent tartani a gyerekét, nem egész napra.