Tiltakozás az egész napos iskola ellen

DemSzoc

/ #34 Re: a másik oldal.....

2011-10-05 11:09

#13: iii - a másik oldal.....

Az iskolaotthonos oktatás, ha az magas szinten végzett pedagógiai munkával párosul egy jó dolog. Abban nem vagyok biztos, hogy a kiéheztetett, kivéreztetett és kizsigerelt  pedagógusok alkalmasak lesznek erre.

Ennek ellenére nem értek egyet az egész napos iskolaellenesség már-már vallási szintre történő emelésével sem. Több hozzászólásból kicseng, hogy tisztességes ember nem adja gyermekét egész napra iskolába. Tegyék ezt a szegények, meg a zűrös családok.

Több alázathoz vezethet, ha az így gondolkodók egy picit elmélkednek azon is, hogy vajon teljesen természetes-e az, hogy a papa az átlag magyar jövedelem többszörösét viszi haza. Érdemes néhány percre úgy tekinteni az országra, mint egy űrhajóra, ahol a szükséges dolgokból csak az elégséges menyiség áll rendelkezésre, majd feltenni a kérdést, mi van akkor, ha az egyik űrhajós háromszor annyit eszik-iszik mint a többiek.

Mindent egybevetve mégis úgy gondolom, hogy az államnak meg kell hagynia a lehetőséget arra, hogy ha a szülő kívánja  -és az nem veszélyezteti a gyermek fejlődését- ne kelljen egész napra iskolába járatni a gyermeket.