Tiltakozás az egész napos iskola ellen


Vendég

/ #27 Re: Re:

2011-10-01 10:17

#26: szan - Re:

Kedves hozzászóló!

A három éves korban óvodába kényszerített gyereknek biztos, hogy megnehezítjük egész életére a mindenféle intézmények (óvoda, iskola, munkahely, állam) céljaival való azonosulást, és így az együttműködést ezekkel, ha az a gyerek 3 évesen még nem érett az ovira. Ez sokkal nagyobb kárt okozna az egész társadalomnak, mint a túl későn kezdett ovi. Az első gyerekemet 3 évesen írattam be, mert szeretett volna már járni. De a két fiatalabb gyerekemnek tortúra lett volna, így ők 4 évesen lettek kiscsoportosok, és semmi gond nem volt egyikük beszoktatásával sem, sem a gyermek iskolai beilleszkedése nem sínylette meg, hogy "csak" 3 évet járt oviba.

Egyébként szó nincs arról a petíciót támogatók részéről, hogy iskola-,  óvoda- vagy pedagógusellenesek lennénk. Inkább arról, hogy ragaszkodunk a gyerekeinkkel töltött időhöz, és nem csak azért, mert minket boldoggá tesz, hanem azért is, mert tudjuk, hogy mindennél jobban szükségük van rá.

Sejtjük mi, hogy a nem együttműködő, nem támogató légkörű családok hatását akarják a döntéshozók ezzel a változtatással ellensúlyozni. Ez nem fog menni. Ha délelőtt nem lehet átnevelni valakit, egész nap sem fog sikerülni, és megkockáztatom, hogy a megcélzott réteg lógni fog ugyanúgy a délutáni oktatásról, mint eddig a délelőttiről. Csak a rendes gyerekek halálra fárasztását érik el, esetenként szabályosan tönkre is tehetnek egy érzékenyebb gyereket, amint fentebb valaki beszámolt az ő esetükről.

Végül kicsit pongyolább fogalmazással: ez az ötlet sarlatánság, szívtelenség és embertelenség. Keresztényként hozzátenném, hogy külön szégyen, hogy egy magát kereszténynek valló politikus fejéből pattant ki. Anyaként hozzátenném, külön szégyen, hogy egy anya fejéből pattant ki.