A siklorepülés szabadságáért


Vendég

/ #48

2011-09-28 23:30

Sziasztok.. PRO és KONTRA..
Még csak növendék vagyok, DE hatósági dógozóó;) Szóval pontosan értem mindkét „oldalt”, ezért kiemelnék két markánsabb, valóban értelmes hozzászólást, és hozzáteszem a saját gondolataimat.. tapasztalataimat..
„1.Felejtsétek el a reporvosi megfúrását..” Valóban van értelme?? Az a srác, akivel felnőttem, egy kemény orvosi kardió stressz vizsgálat után (neki is alkalmasságihoz kellett) 2 nappal szívrohamban meghalt.. ÉS? Ki hibázott?? Volt értelme, kellett az orvosi?? Kirúgták az orvost?? Lett felelős??
AKKOR???? Ez még mindig a védjük a seggünket hozzáállás, én mosom kezeim, előírtam az orvosit, így engem nem terhel felelősség, nem rúgnak ki az irodámból!
Tény, lehet, hogy mondanak olyat a dokik, hogy kétszer is meggondolja az ember.. (járt már így valamelyikőtök??)
Tegyük fel, az oktatómnak NINCS orvosija… Mi lesz az, amire nem tud megtanítani, felkészíteni orvosi nélkül? Vagy nem tudja kiabálni a rádióba, hogy jobb fééékk, mondom jjoobb..:D:D:D LEHÚZÁS!
Legyen kötelező, legyen 1000 Forint az ára!!!!!! Akkor is kell, akkor is megéri??

Ha elmegyek a házidokimhoz kiállítja nekem az EÜ II-es orvosit egy kis apróért, és mindjárt kenhetem busszal, villamossal, amivel akarom..egyből lesz mögöttem 50-200 ember.. nem repülő, de legyen egy busz, egy villamos.. szép vagyok, és erős.. van orvosim.. de a körúton péntek délután a combino vezető fülkéjében rosszul leszek… a te buszod meg jön keresztbe.. DE van orvosim, szabályosan volt minden „csak” sajnálatos tragédia lesz… nincs hibás..
ÉRTITEK? Ez is csak egy papír! Nincs mögötte semmi, csak a „háttérben ülő” öltönyös urak biztosítása, amiért adsz egy 20-ast, így hivatalos, ez a rendje, ők leírták, szét tárhatják a kezüket..
Nekem évente van orvosi szűrés, csak az „ingyé” van.. 1 nap az életemből, egy 3 oldalas papír, egész napos sorban állás 3 ***va pecsétért!!!!!!!!!!!! De ha sorban állás közben véletlen ledobom a láncot, és ott van a kezemben a friss EKG papír.. mit mondanak? Semmi jele nem volt.. sajnáljuk..
CSAK egy papír, érték, és tartalom nélkül!! Bürokrácia!


2. „Akinek számít valamit az élete, olyan szakemberrel vizsgáltat, akinek van szakszolgálati engedélye.”
Nem, olyannal, akiben az ernyős társadalom 100% megbízik, hozzá jár, és VAN MODERN, MEGBÍZHATÓ ÚJ MŰSZERE!! Nem államilag beszerzett, és a mérésügyi hivatal által felmatricázott ***rja… (már elnézést..) Előjegyzés, sorban állás..
Akkor mi is kell?? Műszer, vagy szakszolgálati?? Szakszolgálatival nem lehet porót mérni… Mikor lesz bármelyik ellenőrzésre és mérésre jogosult Magyar rep. szervezetnek közbeszerzés útján beszerzett sok milliós műszere? (ami közbeszerzéssel milliárd lesz…) ?? Tudom, jövőre, végre lecserélik a ’72-ben gyártottat, egy új ’83-asra..

Természetesen a fagyi csúnyán visszanyalhat!!! Ha egy kezdőnek eladott „ennek öcsém 200-as a porója vigyed, me’ jófej vagyok” ernyőt valaki poénból elvisz bevizsgáltatni a „hivatalhoz” és ott csak 12 az érték.. Akkor ott valaki ráb******.. Itt a lehető legsúlyosabb kiszabható és logikus büntit javasolnám, amit az ernyők mérése, adása-vétel közben le is íratnék.. minimum teljes vagyonelkobzás, és szakszolgálati sztornó.. Ennek tudatában nem hiszem, hogy bárki, akár egyszer is megpróbálná elnézni a műszer jelzését..
Akkor kell a szakszolgálati???? Tudom, naiv vagyok, mert én becsületesnek gondolok mindenkit.. De hidd el.. laknék a házában, amit nekem ítélnének;)…


„3. A természetvédelmi területen történő repüléshez sokkal célravezetőbbnek tartom a parlamenti képviselők levélben történő egyenkénti megkeresését, akiknek egyébként lehetőségük van törvényjavaslatot benyújtani, jogszabályt változtatni.”

Ezeknek??? Bár tudod mit, elszámolok 10ig, és a feladatra koncentrálok, mindent a repülésért.. Megteszem, írok nekik, mindnek..
-sajnos nem látok benne rációt: politikus, ebben neki mi a jó? mi az érdeke? mennyiért legyen jó neki.. (és most nagyonnagyonnagyon visszafogtam magam..) Ha fociznék, enyém lenne a világ.. hány és melyik képviselő siklóernyőzik??? Na azt keressük meg!
Tudjátok mit.. ha ügyesen „kényszert szállok”, még Budakeszin, az Információs Hivatal tetejéről is szép szóval vezetnek ki a kormányőrök.. Akkor a 100. alkalommal is elnézést kérhetek a pilisben, ha a volt harcászati támaszponton, vagy a váci bánya tetején letaposom a gazt ugye????!!!!
Ez nekem a vicc kategória kérem.. Odamenne a sok kocka táskás szárnyú túrázni, még rendbe is tenné a terület egy pici részét, nem irtana, de még a sok felesleges költség helyett fizetne természetvédelmi díjat, vagy felszállóhely díjat is!! (szerintem..)


„4. Határozottan azt javaslom, hogy szakági szervezet ne kapjon szabályalkotási jogot, ugyanis erre szakértelem híján egyik szakági szervezet sem alkalmas. „
Hát kézcsókom tésasszony.. Tehát aki nem a „hivatal” alkalmazottja, az nem szakember.. világos, néha én is védem a mundér becsületét..
egy élő példát engedjetek meg:
-Azt a munkát, amivel én foglalkozom, annak a szabályozását egy olyan ember írta, akinek van 2 diplomája.. DE életében nem látott, és nem dolgozott azzal, amit leírt.. A „hivatal” embere, diplomás, és elismert szakember!!!!!! Én meg nyilván nem értek hozzá, hogyan érthetnék.. 17 éve csinálom, ez a szabályalkotó személy pedig már 3 éve!!....
- a második eset.. ezt majd személyesen.. elmondom, úgy érthetőbb lesz..
JÓ, ne legyen szabályalkotási jog, DE OTT LEGYEN, akit érint, és igenis érdemben, szakértelemmel hozzászólhat!!! Mert a diploma pont olyan, mint az orvosi vizsgálatod.. CSAK egy papír! Nekem is van, de már nem tom’ hová tettem..;)


Most, hogy jól megmondtam, némi keserű egyetértéssel kellett olvasnom a következőeket, és ez az írás tükrözi is az esélyeinket…bár ez az üzenet nem is annyira a siklósoknak szól.. hanem igazából feljebb:
”A hatóság nem ellenség, felkészült, jogi szabályozással tisztában lévő szakembereket alkalmaz. Gondolom éppen ezért nem véletlen, hogy az NKH úgy söpri le a szakági szervezeteket bármely per esetén az asztalról, mint a huzat. Ennyit a szakértelemről. A hatóság rendelkezik infrastruktúrával, tud vizsgákat lebonyolítani, közokiratot kiállítani. Ez a szisztéma teljesen működőképes a kisgéphajóvezetői jogosítások kiadásánál, nincsen fennakadás, nincs korrupció. A jogosításod határozatlan időre szól, orvosi alkalmasságodat a háziorvosodnál 5 évente kell megújítani 6000 Ft-ért, és ennyi a költség. A hajózási szabályzatból tett vizsgán szigorú elméleti tesz és vizsga van, majd ezt követően gyakorlati vizsga következik. Tudomásul kell sajnos venni, hogy aki repül, arra a légiközlekedési törvény vonatkozik, nem pedig a KRESZ, így aztán biciklizéshez hasonlítani a siklóernyőzést elég nagy fogalmi zűrzavar.
*Itt csak annyi hozzáfűzni valom van, hogy az üzenet írója ÉRINTETT abban amit leírt, túl személyes hangvételáre sikeredett.. DE sajnos ez a mai magyar valóság, egész pontosan itt tarunk.. mindenki kókler, csak aki ott dolgozik, az nem, és különben is a "hivatal" mögöttünk áll!!! Ezzel mindent elmond a kedves író..*

DE tovább olvasva..:

Akkor most vegyük sorban a siklóernyőst terhelő költségeket:
Fizethetsz:
- tagdíjat (felesleges, mért kell klubtagnak lenni?)
- starthelyalapot (felesleges, önszerveződés alapon kellene starthelyet fenntatani)
- pilóta nyilvántartás (hát ez minek, az NKH simán nyílvántart téged ingyen is)
- Eszköz nyilvántartás (NKH szintén ingyen nyilvántart, ezért miért fizetsz évente?)
- a Rebiszért is minek fizetsz évente? Nem lenne jobb, ha a hatóság állná? Van KBSZ, dolgozzon inkább az.
- FAI sport licenc (na ezért aztán tényleg okos dolog kiadnod évente többezer forintot a megújításért. Gazdaságos)
- MRSZ tagdíj, szakági tagdíj, kötelező sportalap - ezekért szolgáltatást kapsz cserébe? Nem hinném, de ettől függetlenül évente fizeted.
- HA annyira balesetmentes a siklóernyőzés, akkor minek neked egyáltalán kötelező felelősségbiztosítás? Ha ennyire biztos vagy, hogy másnak nem okozol kárt, akkor miért fizeted?
Ti pedig a reporvosit akarájtok elspórolni?
Spórolni kell, akár a reporvosin is, de előtte inkább a fenti felesleges költségeken.
Hatalmas nagy tévedés, hogy majd a szakágad vezetése neked szabad repülést hoz el.
Szakági szervezetbe belépni csak önkéntes alapon szabadna. Ha téged arra köteleznek, hogy szakág alatt repülj és fizess, akkor te nem repülsz szabadon.

* és a végén még egy pontot is kap tőlem, hiszen tisztában van azzal, hogy létezik a jogalkotó, és a jogalkalmazó fogalma....:

Ez a véleményem, lehet vele vitatkozni. Ha 200 aláírással sikerül bármit is megváltoztatni, emelem kalapom.”