Ingatlanosok vs. Ingatlan.com - Petíció az ingatlan.com árstratégiája ellen!

bokrosb

/ #62 Re: Re: Re:

2016-01-25 14:02

#61: Sziszi - Re: Re:  

 Nem érted, vagy nem akarod érteni, amit mondok. Lesz munkátok, mert mindig van és lesz egy réteg, aki képtelen összerakni egy normál ingatlanhirdetést, jól felbecsülni a piacot. De ez szűkül és még tovább fog szűkülni, mert a technológia adott, a "digitális műveltség", már csak a kamaszok érkezése miatt is folyamatosan javul. Nagyinak gőze sincs róla, de a 14 éves unokája, aki jobban vágja a fényképezést, a képszerkesztést, és az árösszehasonlító oldalakat, mint az ingatlanosok 90%, megcsinálja helyette. Ez van. Lehet, hogy nem olyan meggyőzően tolják el a lakást, mint egy dörzsölt ingatlanos (ez amúgy 10 ből 1) ezért valamivel kisebb árat kapnak az elérhető maximumnál, de nem fizetnek jutalékot és nem győzködi őket az ingatlanos, aki a gyors üzletben érdekelt, tehát nála sem garantált az elérhető maximális ár. A piac eldönti. Kiszelektálja a béna, lusta ingatlanosokat, maradnak azok, akik tényleg hozzá tudnak valamit tenni. Kiszelektálja azokat is, akik nélkületek is el tudják adni az ingatlanjukat. 

Az viszont teljesen biztos, hogy internetet nem tudjátok leszabályozni, senki sem tudja. Nálatok sokkalta nagyobb pénzeket mozgató üzletágak is bebuktak vele. Ha kicsináljátok a .com-ot, akkor lesz másik. Ha az összes ingatlanos hirdetése saját portálra megy, akkor pár millióból lefejlesztenek egy magánhirdetőkre belőtt oldalt, ami simán megél a reklámokból és a kiemelésekből. Nem olyan jól, mint most a com, de meg fog élni. 

Ha ebben az üzletágban mozognék, akkor megnézném a legjobb, legáttekinthetőbb, legfelhasználóbarátabb nemzetközi ingatlanportált. Lemásolnám, hozzátennék egy hogyan hirdess ingatlant lépésről-lépésre kezdőknek sorvezetőt. Egyszerű, de látványos online alaprajz készítővel, fotó tanácsokkal, jó árösszehasonlítóval (amik most vannak, azok szarok), 10 alaptanács, amit meg kell fogadnod, és persze tematikus profi ingatlanos tippekkel (megfizetném). Ingyen! Pénzt a kkiemelésekért, extrákért kérnék, és persze azoktól, akik kettőnél több ingatlant hirdetnek. Ha a magyar jogszabályok ezt korlátoznák, akkor kivinném a céget külföldre, ahol nincs az a politikus, aki bele tudna szólni. 

Mondom: alkalmazkodni kell hozzá. Tiltakozni fölösleges.