Ingatlanosok vs. Ingatlan.com - Petíció az ingatlan.com árstratégiája ellen!

Sziszi

/ #59 Fotós hirdetés magánhirdetőknek com-on

2016-01-25 12:54

Kedves Kollégák! 

Nem is az áremelés a probléma, hanem az ETIKA, azaz a következő:

A következő linken megtekinthetitek az ingatlan.com magánhirdetőknek kínált szolgáltatásait. Budapest körzetben eladó esetén 12 millió forintig díjmentesen adható fel 20 fotós hirdetés! Kiadó esetén 110.000 Ft alatt.

http://info.ingatlan.com/szolgaltatasaink-maganhirdetoknek/

Eddig  alig volt magánhirdető a comon, mert pénzbe került. Mostanában a tv-ben hallottuk a com nyilatkozatát miszerint " a magánhirdetők száma drasztikuan emelkedett, azaz 60 %-os emelkedést értek el! - EZ IGAZÁN JÓL HANGZIK ÉS REMEKÜL PUBLIKÁLHATÓ ADAT! Büszkék lehetnek rá!

Amikor kezdték a szolgáltatásukat díjmentesen 5 képet lehetett feltenni a magánhirdetőknek. Egy induló portál esetében ez megszokott metodika, hiszen látogatottságot akarnak elérni. Az otthontérkép  épp most léphette át eme stációt.

Köztudott, hogy az ingatlan.com az ingatlanosoknak értékesített csomagok díjából profitált eddig is és ebből szándékozik  a jövőben is, mert az ingyenes hirdetési csomag nem hoz effektív forintokat a konyhára, csak látgatót és statisztikát. Nem gondolom, hogy a magánszemélyek kiemeléseire hajtanak, mivel az hú nélküli contot jelentene számukra. Szóval a tőlünk bevett pénzből finanszírozzák a magánhirdetőket, akik viszont minden bizonnyal az ingatlanosok konkurenciája lettek, a képes hirdetésekkel. 

És igen az ingatlanpiac pezsgése miatt egyre nehezebb lett megbízáshoz jutni, melyhez a com is hozzátette a magáét. Eddig az érvekbe tartozott a comos, piacvezető jelenlét biztosítása. Most már ez is kilőve. Van olyan magnhirdető, aki ezt bele is foglalta a hirdetésébe : "... nem hajlandó százereket fizetni, ha egyszer ingyen hirdethet ..." és még finomított formát idéztem.

Jöhetne egyúj  országos fejlesztés ahol ingatlanirodák portfóliója kerülne fel.  Ami csak a MIÉNK. A kereső ügyfél ha nem talál az ingyenes oldalon úgy is átmegy, ahogy ezt a com esetében is tette, hiszek eddig is szinte csak ingatlirodák hirdetése között válogathatott. A nagyértékű ingatlanok esetében jelenleg is így van. A jófogáson alig van magánhirdetés 20 millió fölött. Nyilván az egy más szegmens...

Természetesen a cég olyan üzletpolitikát folytat, amilyet akar. Azonban kifejezhetjük szakmai véleményünket és hangot is adhatunk ennek. Ez nem tilos! Ők is kommunikálják a nézettség növekedés, bizonyos marketing megfontolásból.  Mivel e lépésüket igen csak etikátlannak tartom a petíció létjogosultsága nem kérdéses!

Ha csak örökké csak hallgat a magyar ember/vállalkozó, soha nem következik be változás. Ne panaszkodjunk, henem lépjünk és védjük meg saját érdekeinket! Ennyit tegyünk meg Önmagunkért!

Támogatom a kezdeményezést!