Ingatlanosok vs. Ingatlan.com - Petíció az ingatlan.com árstratégiája ellen!


Vendég

/ #58

2016-01-25 12:42

Nagyon sokan nem tudják, hogy a magánhirdetők hogyan hirdethetnek ingatlanközvetítők által létrehozott és üzemeltetett portálon külföldön.

Az egyik nagy országban, túl az óperencián az egyik ismerősőm egy nagy ingatlanközvetítő cégnél dolgozik. Ez a cég (és még több ingatlanközvetítői cég) fenntart és üzemeltet egy internetes hirdetési felületet. Tehát ezt az ingatlanközvetítő cégek hozták létre, üzemeltetik, és használják, tehát nem egy durván, a közvetítők kárára nyereségorientált, az ingatlanközvetítésben nem szakember, de magát az ingatlanközvetítői szakmával azonosító portálról beszélünk.

Ezen a felületen is hirdethet magánszemély, DE csak a közvetítőn keresztül, és borsos áron, NEM INGYEN! Kötelező feltüntetni, hogy ez magánhírdető.

Teljesen egészségtelen a Magyarországon fennálló rendszer. A com érdeke az adatbázis dagasztása. Tele vannak duplikált, triplikált hirdetésekkel.

Ők a hirdetési bevételek mindenáron történő növelésében érdekeltek, az abszolut nem érdekli őket, hogy ettől egy közvetítő milyen hatékonysággak tud dolgozni.  Tud-e eladni, vagy sem?

Tízszer van fent ugyanaz a lakás hirdetés tíz különböző irodától? Az a jó! Ettől dagad az adatbázis, + ki lehet találni a credit rendszert, hagy küzdjenek meg a közvetítók még egymással itt is!

Ha minden ingatlan csak egy irodához lenne beadva, az adatbázisuk a felére esne vissza.

Tehát mi a probléma gyökere? Az, hogy amíg a közvetítők az eladásban érdekeltek, addig a com a célja, az ingatlanok eládásának számától teljesen függetlenül a hirdetési bevételek növelése minden eszkösszel, és minden áron. Tehát az érdekeink nem azonosak.

Nem a közvetítők az élősködők, hanem egy ilyen vérszívó szervezet, mint a com.