Quaestor károsultak megmentéséért

vendég

/ #3782 OLVASNI!!!!!

2015-09-07 15:20

Pocsai Gyula írása:

Kérem vegye a fáradtságot mindenki és olvassa végig! Köszönöm!
Na akkor tegyük egy kicsit tisztába a dolgokat!!! Mint már mondtam a miskolci közgazdász vándorgyűlésen megtartott előadása után személyesen sikerült elbeszélgetni nekem és Szegedi Sándornak, Windisch Lászlóval az MNB alelnökével, és Binder Istvánnal az MNB felügyeleti szóvivőjével.
Roppant tanulságos volt több dolog miatt is, menjünk szépen sorba.
1. Arról próbáltak meggyőzni minket, hogy milyen szerencsés helyzetben vagyunk a többi bróker-károsulthoz képest. 83 milliárd forintot már megkaptunk, a Binder Úr még a Kun-mediátort is felhozta, de gyorsan le is állítottam, hogy azt azért már ne keverjük ide. Felsoroltam BC-ügyben 1-2 dolgot és mondtam, hogy nyugodtan beszélgethetünk arról is ismerem a helyzetüket. Utalva arra, hogy nem mi vagyunk szerencsések, hanem mindennek meg van az oka, és ők meglátásom szerint még náluk is szerencsétlenebb helyzetben vannak.
2. Nehezményezik, hogy papírbábukkal kigúnyoljuk őket, pedig ők minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy feltárják a bróker-botrányok csalásait.
3. Megkérdezte, hogy tudom-e, és rögtön megpróbálta elmondani, hogy minek köszönhetjük azt, hogy most a fiktív kötvények után már kártalanítottak bennünket. Félbeszakítottam mondtam, hogy tudom, hogy a BEVA igazgatósági tanácsának döntése, és azt is tudom, hogy oda ők delegálják a tagok többségét.
4, Azt is nehezményezte, hogy nem igazán hagyom szóhoz jutni. Már írtam erről, hogy olyan ritkán találkozok személyesen vele mondandóm pedig nagyon sok van, ezért lőttem neki ami a csövön kifért.
5. Megkérdeztem, hogy miért nem jutnak hozzá a részvényesek az őket jogosan megillető értékpapírjaikhoz. Itt azt a választ kaptam, hogy heteken belül meg fogják kapni.
6. Felhoztam neki, hogy a PSZÁF 2013-ban tartott átfogó ellenőrzést a Quaestornál, és számos szabálytalanságot talált a működésében, pl. nem különítették el megfelelően az ügyfelek és a társaság vagyonát, és nem tartották be az ügyfelek tájékoztatására vonatkozó jogszabályokat sem (BEVA/ OBA) garanciáról beszéltek. A PSZÁF Határozatban figyelmeztette a Társaságot, hogy legkésőbb 2013. október 31. napjáig, illetőleg azt követően folyamatosan teljesítse a hiányosságokat. DE a PSZÁF 2013. október 1.-jén megszűnt és a feladatkörét az MNB vette át. Kérdeztem, hogy ezzel így mi a helyzet. Azt a választ kaptam, hogy nem voltak súlyos szabálytalanságok, mert még bírságot sem szabtak ki rájuk.
Aha értem akkor arra válaszoljon már, hogyan lehetséges az, hogy Szász Károly PSZÁF egykori elnöke éppen a brókerbotrányok kellős közepén március 15.-én kapta meg Magyar Érdemrend középkeresztjét a hazai pénzügyi felügyelet megteremtésében játszott kiváló munkájáért. Erre azt mondta, hogy ezt ne tőle kérdezzem.
7. AMI JELEN PILLANATBAN A LEGFONTOSABB !!! SZERINTÜK ÉPPEN AZÉRT NEM JÁR EL AZ EMBEREK TÖBBSÉGE A TÜNTETÉSEINKRE, MERT ELÉGEDETTEK AZ MNB MUNKÁJÁVAL ÉS A KÁRTALANÍTÁSSAL!!! Itt megint félbeszakítottam, hogy Windisch Úr nem tüntetéseket, hanem BÉKÉS DEMONSTRÁCIÓKAT tartunk!
Tehát aki elégedett és így gondolja ahogy ők az maradjon otthon!!!
AKI NEM AZ JÖJJÖN EL BUDAPESTRE SZEPTEMBER 20.-ÁN!!!
LÁSSUK TISZTÁN HA TÉNYLEG ÚGY VAN AHOGY ŐK MONDJÁK ÉS A TÖBBSÉG TÉNYLEG ELÉGEDETT AKKOR NE VÁRJÁK EL TŐLÜNK, HOGY FELESLEGESEN FÁRADOZUNK AZÉRT A PÁR EMBERÉRT!!!
AKI NEM ELÉGEDETT CSAK AZ JÖJJÖN EL, AKI ELÉGEDETT AZ MARADJON OTTHON ÉS AKKOR TÖBBET MI SEM MEGYÜNK!!!
KÖSZÖNÖM SZÉPEN HOGY ÍRHATTAM ÖNÖKNEK, ÉS KÖSZÖNÖM HOGY ELOLVASTAK!!!

 

Csak annyit fűznék még hozzá, hogy egyértelmű a kormányzati részről a hozzáállás...tehát mindenki megkapta a pénzét és elégedett vele, ezért nem járnak tüntetni!!

!Dörzsölik a kezüket...jól megcsinálták!ezzel lezárták a kártalanítást részükről!!!

MEGKAPTÁTOK A PÉNZETEK?!!!! ELÉGEDETTEK VAGYTOK?!!!-akkor üljetek csak otthon, mert pénzt ezektől egy garast sem láttok!!!!