Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #718

2015-03-20 16:48

www.kisalfold.hu

 

 

Fej a homokban

 

Győrött sokan reménykednek benne, hogy sikerül megoldani a jelenlegi válságos helyzetet.

 

 
Papp Győző - 2015.03.20. 17:24
 
 

 

 

 

 


Napok óta a Quaestor-botránytól is hangos kis hazánk. A hírek szerint a cég 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt értékesített. A szabálytalanságok miatt ezért a társaságnál részlegesen felfüggesztették a befektetési vállalkozás engedélyét. A Győri ETO FC-t működtető kft. az érintett Quaestor-csoport tulajdonában áll, így természetesen vele együtt bajba került. A gazdasági társaság csődvédelmet kért – ezzel időt nyerve – és közleménye szerint vezetői folyamatosan tárgyalnak a klub jövőjéről.
A győriek, a szurkolók, a klub szimpatizánsai ennél többet szeretnének tudni. Főként, hogy nem hivatalosan arról hallani, az ETO-nak egyelőre annyi pénz sincs a kasszájában, hogy rendben befejezze a jelenleg tartó bajnokságot. Egyelőre gond van a jövő évi licenc pénzügyi garanciáival is. A létesítményt pedig 18 milliárd forintos jelzáloghitel terheli.

Három nappal ezelőtt megkerestük az ETO sportigazgatóját, aki őszintén, de mégis reménykedve beszélt a csapat helyzetéről. Úgy, hogy mondanivalójával szerintünk semmi üzleti titkot nem sértett. Ennek ellenére a Quaestor illetékese megtiltotta számára az interjú megjelentetését.

Győrött sokan reménykednek benne, hogy sikerül megoldani a jelenlegi válságos helyzetet. Talán úgy, hogy az ETO Parkról leválasztják a stadiont, aminek fenntartásában majd részt vesz az önkormányzat, a futball kft.-t pedig egy egészséges szemléletű új tulajdonos működteti tovább.

Addig is hírzárlat. Fejet a homokba.

---

Vajon milyen "üzleti titkot" rejteget a Quaestor?